Weight Watchers update #14 | In het gareel

Er zijn weer twee weken voorbij dus tijd voor een update. Had ik de vorige keer nog het idee dat de knop nog niet om was, nou dat is hij nu wel! Ik ben weer helemaal terug in het gareel dus zullen de resultaten er ook naar zijn? Je leest het allemaal in deze (extra lange) Weight Watchers update. 

Ondanks dat ik me de vorige keren nog niet goed hield aan het programma viel ik wel goed af. Bijna drie kilo in drie weken tijd. Best goed toch? Aangezien ik mezelf een flinke schop onder de kont heb gegeven na die vorige update had ik wel verwacht dat ik nu nóg meer afgevallen zou zijn. Vooral omdat ik ook nog bijna een week de buikgriep heb gehad…

Buikgriep

Daar zat ik dan met mijn goede voornemens. Twee dagen hield ik me al perfect aan het programma van Weight Watchers. Schreef ik alles op, woog ik alles af en ik voelde me top! Totdat de buikgriep om de hoek kwam kijken. Maar liefst 6 dagen lang kon ik wel gewoon eten en drinken maar kwam het er ook allemaal net zo hard weer uit. Ik had geen buikpijn of iets, maar was dus wel zichtbaar ziek. Omdat alles wat ik binnenkreeg er ook weer uit kwam besloot ik om maar niet te gaan tellen want ik moest natuurlijk wel aansterken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Toen ik in die week op de vrijdag op de weegschaal ging staan ging ik er dus ook vanuit dat ik afgevallen was. Er bleef tenslotte amper iets binnen. Maar tot mijn verbazing was ik gewoon aangekomen! Slechts 300 gram maar toch. Dat je lichaam een mysterieus iets is dat werd me alleen maar nog duidelijker. Wat baalde ik hiervan zeg! Dus ik besloot (ondanks dat ik nog steeds buikgriep had) om toch maar weer alles te wegen en tellen.

De tweede week

De week daarna heb ik me dus weer keurig aan de punten gehouden. Ik gebruikte ook mijn weekpunten maar niet eens allemaal. Alleen soms als ik bijvoorbeeld nog een latte macchiato wilde drinken als extra of als er een BBQ was en ik een paar stukjes stokbrood wilde eten.

Al met al heb ik het heel netjes gedaan al zeg ik het zelf dus ik was benieuwd naar de weegschaal. Stiekem had ik wel het idee dat ik nu vast veel was afgevallen omdat die vorige weging niet kon kloppen. Toch was er ‘maar’ 0,5 kilo vanaf. De stand staat nu dus op 86,5 kg en er is nu in vijf weken tijd 2,8 kg af. Minder als wat ik gehoopt had.. Maar goed, eraf is eraf!

10 kilo voor kerst

Ik heb overigens wel een (tussen)doel. Natuurlijk heb ik mijn streefgewicht die momenteel op 75 kilo ligt. Maar ook heb ik nog een doel daarvoor. Ik zou namelijk heel graag voor kerst in ieder geval 10 kilo kwijt zijn. Dan weeg ik namelijk onder de 80 kilo (79,3 kg om precies te zijn) en dat is echt lang geleden dat ik dat woog.

Ik heb natuurlijk nog vier maanden en ik ‘hoef’ nu nog maar 7,2 kilo maar dan is het nog bijna 2 kilo per maand wat eraf moet. Dus die halve kilo per week moet ik nu wel echt af blijven vallen anders haal ik het niet. Duimen jullie met me mee?

Cursus

Verder ga ik vanaf komende week ook naar de cursus. Tot nu toe heb ik Weight Watchers altijd alleen maar online gedaan maar ik mag nu in samenwerking met hen de komende twee maanden ook naar de cursus. Ik ben heel benieuwd wat dit voor extra meerwaarde heeft. Ik blijf overigens ook gewoon zelf thuis wegen, want daar weeg ik in de avond (na het avondeten) en met kleding aan. En thuis doe ik dat natuurlijk in de ochtend en zonder kleding. Dus ik zal beide gewichten dan ook met jullie delen.

Nou dat was de update van afgelopen twee weken weer. Morgen heb ik een bierfeest waarbij ik dus van mezelf even niet hoef te tellen. Dit feest daar kijken we hier in het dorp het hele jaar naar uit dus ik neem het er gewoon eens van. De rest van de week zal ik wel gewoon alles precies tellen en dit keer niets extra’s nemen meer want ik schrap natuurlijk wel al mijn weekpunten na morgen!

Zijn er meer mensen die bezig zijn met Weight Watchers en/of afvallen?

4 reacties op “Weight Watchers update #14 | In het gareel

  • Die 10 kilo voor kerst gaat jou lukken! Je gaat goed, ik vind het nu al knap! Ik ben in het verleden ook goed afgevallen met WW, dus misschien na mijn bevalling ga ik er ook weer mee beginnen!

  • Ik heb ook het doel 10 kilo eraf voor kerst en ben twee weken geleden begonnen met afvallen. En volgend jaar nog eens 10 kilo eraf. Ik probeer nu gezonder en minder te eten en XLS. Na twee weken ben ik 2 kilo afgevallen. Nu sta ik al 3 dagen stil op hetzelfde gewicht.

    • Weeg je elke dag dan? Dat doe ik dan weer niet want je gewicht schommelt zo dagelijks. Die 10 kilo na kerst is hier ook een doel maar houd ik me nog niet mee bezig haha. Succes jij ook!

Reageren is niet mogelijk.