Weight Watchers update #13 | Het gaat nog niet zo lekker

Inmiddels zijn we twee weken verder na de vorige update. Daarin kon je lezen dat de eerste week niet zo geweldig ging qua tellen. Of dat nu anders is en of ik weer ben afgevallen vertel ik in deze nieuwste update. 

Twee weken geleden was ik, ondanks dat ik dus niet geheel volgens het programma bezig was geweest, toch afgevallen. Dit gaf mij aan de ene kant goede moed.. Ik had tenslotte wel al een hoop dingen wél goed gedaan. Maar het zorgde er ook voor dat ik in de weken daarna iets te snel toegaf aan mijn cravings. De grootste les die ik in mijn eerste weight watchers avontuur heb geleerd is om alleen dingen te eten die ik echt echt echt heel lekker vind. En dan ook nog met mate.

Het gaat nog niet zo lekker

Bol AlgemeenBol Algemeen

En juist die les vergat ik gewoon even de afgelopen weken. Ik betrapte mezelf er tijdens de BBQ op dat ik weer gedachteloos dingen in mijn mond aan het stoppen was. En dus niet eens de tijd nam om ook echt te genieten van het eten. Gelukkig merkte ik afgelopen week dat ik steeds meer wél echt geniet van wat ik eet. En dat ik 9 van de 10 keer ook echt bewust aan het eten ben en niet meer gedachteloos.

Bewust eten

En dat bewust zijn van wat je eet is echt heel erg belangrijk. Want als je bewust bezig bent met je eten en wat je in je mond stopt dan zul je:

 1. Minder snel eten
 2. Meer ervan genieten
 3. Sneller jezelf een halt toeroepen
 4. Sommige dingen laten staan omdat het de kilo’s niet waard is
 5. Vul maar verder in..

Dus dat is iets wat ik wel echt heel graag wil, maar me tot nu toe nog niet helemaal gelukt is. Gelukkig weet ik van mezelf dat ik het kan. Dat heb ik bewezen in het verleden en door keihard te werken voor succes zal het me weer lukken.

Mijn gewicht nu

Twee weken geleden woog ik 88,4 kilo.. De week daarop gaf de weegschaal 87,3 kilo aan en afgelopen vrijdag stond er 86,7 kilo. Al met al gaat het dus qua gewicht de goede kant op. Nu de mindset nog helemaal terug vinden. Maar ik ben ervan overtuigd dat mij dit, met of zonder hulp, zeker wel gaat lukken!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

12 reacties op “Weight Watchers update #13 | Het gaat nog niet zo lekker

 • Ook al geeft de weegschaal aan dat je het super doet, ik herken je gevoel van ‘slecht bezig zijn’ wel. Wees niet te streng voor jezelf. Wat bij mij erg hielp was een planning maken. Bijvoorbeeld op woensdagavond mag ik (vul maar in) snacken. Bijvoorbeeld een bakje chips of een stuk chocolade. En 1 ding in het weekend. Daar kon ik echt naartoe leven maar ik stelde grenzen voor mezelf. En natuurlijk ging dat wel eens mis en at ik op donderdagavond weer chips. Maar daar leerde ik wel van want ik hield me niet aan mijn eigen afspraak dus verbeterde dat na een tijdje weer. Het is een proces en je kunt niet alles in een keer goed doen. Je bent super goed bezig dus je mag trots op jezelf zijn!

 • Eten, ik heb er ook een enorme haat- liefdeverhouding mee. Het is gewoon allemaal zo lekker! Na de vakantie ga ik weer sporten en misschien idd ook wel WW. Ik hoop ook dat de regelmaat van de nieuwe baan straks me flink gaat helpen om uit de “lekkere” lunch etc te blijven.

 • Ik vind het zo knap dat je de mindset en de wil ervoor heb, zeker met een newborn in huis! Negen maanden na mijn bevalling zijn er nog 6 kilo’s blijven plakken, maar ik kan mij er nog niet toe zetten.. Altijd maar dat dieëten, pff komt er ooit en einde aan 😉

 • Ik sta al een paar maanden ‘stil’…. Heel frustrerend maar ook goed om het soms te accepteren. Ben inmiddels 30 kilo afgevallen dus dat is al best een hele prestatie. En je gevoel is herkenbaar maar gewoon doorzetten. Alle kleine beetjes helpen en genieten af en toe is ook belangrijk!

 • Ondanks dat je denkt dat het niet zo lekker gaat, vond ik dinsdag echt wel dat je dunner was dan de laatste keer dat ik je zag. Maar nog veel belangrijker: je straalde! Er zat daar echt een pracht van een mens. Wees niet te streng, je komt wel waar je wil zijn. You can do this!

 • Toch goed gedaan hoor. Ik was door China 1,5 kilo terug bij… de klik terug bleek ook niet zo makkelijk. Ik at weer een volledig tablet Tony op… hadden ze daar niet en had ik echt gemist. En ik kon voor China netjes elke dag een stukje eten…

 • You go girl. You can do it! Mindere weken houd je altijd. Stapje voor stapje zijn nog steeds stapjes. Het is natuurlijk fijn als je meteen de hele mindset in een keer terug hebt, maar zo kom je er ook. Het gaat je lukken!

 • Dit gaat je zeker lukken!! En gewoon in het tempo dat het voor je werkt. Ik vind het ook goed dat je eerlijk over je ‘struggle’ schrijft. Veel vrouwen zullen zich hierin herkennen. Vooral als je ook nog net een kind hebt gekregen, zoals ik.

 • Jammer dat het nog niet helemaal loopt zoals je wil, maar je bent je in elk geval al goed bewust van je eetgedrag, waarschijnlijk ook door je vorige WW-avontuur. Het draait inderdaad allemaal om keuzes maken. En jij kan dat! Zet ‘m op meis!

 • belangrijkste, er is een dalende lijn 🙂 Zelf vecht ik ook constant met mijn gewicht en baal er altijd van als ik me weer eens een weekendje heb laten gaan en de weegschaal anders aangeeft dan de bedoeling is.

Reageren is niet mogelijk.