Weight Watchers update #12 | Na de zwangerschap weer begonnen!

Vorige week vrijdag, 21 juli 2017, ben ik eindelijk na 10 maanden weer begonnen met Weight Watchers. Eind september ben ik er per direct mee gestopt omdat ik erachter kwam zwanger te zijn. En bewust afvallen tijdens de zwangerschap is een no-go. Dus dat deed ik dan ook niet. Echter heb ik me volledig laten gaan tijdens de zwangerschap en ook in die eerste zes weken na de bevalling keek ik nergens naar. Dat resulteerde in weer behoorlijk wat kilo’s erbij, dus tijd om dit aan te pakken!

Mijn nieuwe startgewicht

Zoals gezegd startte ik vorige week vrijdag, dus dat betekende ook dat ik weer die weegschaal op moest. Wel zo handig om je startgewicht te weten. Ik moet zeggen dat het me flink tegenviel, vooral omdat ik 2/3 weken daarvoor nog een paar kilo lichter woog. Zo snel gaat dat dus bij mij. Maar goed, het zorgde wel voor een mega goede motivatie om echt aan de slag te gaan. Mijn startgewicht was 89,3 kilo, terwijl ik aan het begin van mijn zwangerschap dus 81,4 kilo woog.

Jammer vind ik het wel natuurlijk. Maar goed, het is ook wel een beetje mijn eigen schuld met alle guilty pleasures die ik naar binnen heb gewerkt. Vanaf nu denk ik weer heel goed na wat ik in mijn mond stop en ga ik weer heel bewust om met eten. Zoals het hoort.

Bol AlgemeenBol Algemeen

 

De eerste week

De eerste week Weight Watchers zit er inmiddels dus ook weer op en het eerste weegmoment is ook weer geweest. Ik moet wel echt toegeven dat de eerste week niet ging zoals hoort. Zo ging ik 3x uit eten, had ik een dagje sauna met buffetlunch en ging ik met mijn moeder lekker lunchen. Op die momenten heb ik dus ook niet geteld. Dat was onmogelijk en daar had ik ook geen zin in.

Wel heb ik me strak aan het schema gehouden als ik thuis was. Wat al veel verschil geeft natuurlijk met de maanden hiervoor. Want ik at echt heel veel brood terwijl ik nu doorgaans lunch met een salade bijvoorbeeld. Maar goed, het weegmoment was toch wel spannend. Want ik wilde natuurlijk niet aangekomen zijn. Gelukkig was dat ook niet zo, ik was zelfs afgevallen!

De weegschaal gaf 88,4 kg aan wat betekent dat ik 0,9 kg ben afgevallen. Vanaf vrijdag ben ik wel een stuk strenger voor mezelf en houd ik me volledig aan het programma. Ik ben heel benieuwd naar komende week!

De uitgelichte foto komt van Shutterstock

10 reacties op “Weight Watchers update #12 | Na de zwangerschap weer begonnen!

 • Knap dat je alwee5bent begonnen. Ik kan me nu een half jaar na de bevalling er pas toe zetten wat te gaan opletten met bepaalde dingen eten. …De salade ziet er wel erg lekker uit!
  Succes!!

 • Super knap van je dat je het weer heb opgepakt!! Succes en je kan het!
  Ik keek gister op youtube wat oudere vlogs en je bent echt al veel afgevallen sindsdien!

  Ik weeg precies hetzelfde als jij? en na de bevalling 2 kg aangekomen, terwijl ik weer op mn startgewicht was.

 • Toch weer snel opgepikt hoor… wat goed.
  Zwijg me over buffetten… ik woon vijf weken op hotel hè. Een ramp is het … al dat lekkers en zo onbeperkt.
  Ik ben wel sinds een paar dagen weer streng voor mezelf, want ik wil onder geen enkel beding weer al die kilo’s erbij… en het ging danig de verkeerde kant op. Gelukkig is de weegschaal mee gereisd naar hier. Ik kon op tijd boos worden op mezelf.
  Moest ik zwanger zijn geweest, was dat uiteraard anders geweest ?
  Super veel succes, Nicole. Het lukt je vast weer.

 • Vooral doen waar jij je goed bij voelt! Je kunt het meid! Ik wil er nog niet aandenken hoe zwaar ik ben na de bevalling. Maar ook ik ga daarna weer aan de slag om af te vallen. Ik ben benieuwd hoe Weight Watchers je bevalt. Ik heb er al veel over gehoord, maar ik weet nog niet of ik dat ook zou willen. Ach, tot die tijd geniet ik nog van al het lekkers zonder schuldgevoel 😉

  • Ben hiervoor er ook goed mee afgevallen. Doe alleen het online programma en bevalt me super omdat niemand voor mij bepaalt wat ik wel of niet mag pakken.. Hopelijk krijg ik zo ook weer een goede mindset qua eten en drinken want gooide er met de pet naar wat gewoon jammer is!

Reageren is niet mogelijk.