Weight Watchers update #11 | Er is weer ‘wat’ af..

We zijn inmiddels alweer drie weken verder. Drie weegmomenten sinds ik vroeg om die befaamde schop onder de kont. En geschopt hebben jullie massaal. Ook heb ik een hoop mensen zelf een trap mogen verkopen, en ja mensen ik bedoel dit allemaal figuurlijk natuurlijk πŸ˜‰

Vanaf het moment dat ik het vorige artikel schreef ik ging weer terug in gareel. Ik ging knallen! Ik volgde weer heel netjes de Weight Watchers app en schreef ALLE punten tot in de grammetjes precies op. Dat doe ik niet altijd, vooral niet met chocolade, maar dit keer wel. Want het was nodig. Heel erg nodig! Vooral de eerste twee weken heb ik mezelf even heel streng toegesproken en mocht ik ook amper van de weekpunten pakken. Normaal doe ik dat wel, maar omdat ik echt weer even een reset nodig had deed ik dat nu dus niet.

Er is weer ‘wat’ af..

En met heel veel succes kan ik je vertellen. Want in de afgelopen drie weken ben ik dus 4,7 kilo afgevallen!! Ja je leest het echt goed 4 kilo en 700 gram! Echt mega veel dus en ik vind het stiekem ook wel een beetje eng. Het klinkt misschien zeurderig maar het is helemaal niet goed om in zo’n korte tijd zoveel af te vallen. Dit betekent namelijk een gemiddelde van meer dan 1,5 kilo per week. Dat moet ik dus wel even in de gaten blijven houden want het kan namelijk ook een teken zijn van iets anders. Maar goed, ik ben ze kwijt! En als je naar het gemiddelde over de gehele periode kijkt dan ben ik over 34 weken dus 27,6 kilo afgevallen met Weight Watchers en dat is iets meer dan 0,8 kg per week.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verbazing

Wauw ik sta er gewoon nog steeds versteld van. Eind vorig jaar toen ik de plannen had om dit jaar eindelijk eens mijn gewicht aan te pakken en vooral mijn leefpatroon had ik nooit verwacht dat ik nu op dit punt zou zijn. Op het punt waarbij ik in totaal dus 33,6 kilo ben afgevallen. En dat eigenlijk helemaal op mijn eigen houtje. Ja ik heb de Weight Watchers app die me helpt, maar die berekent alleen het aantal punten. Ik moet het zelf (eerlijk) invullen. Ik moet zelf bewuste en gezonde keuzes maken. Ik ben degene met alle regie en die bepaald wat er wel en niet in het mondje gaat. En ik kan je zeggen, dat is hartstikke moeilijk en zoals jullie ook hebben kunnen zien gaat dat ook met ups en downs. Maar ik herpak mezelf telkens weer… En daar ben ik stiekem best trots op!

Nog maar 2,4 kilo tot mijn streefgewicht..Β (en daarna wil ik er toch nog wat meer vanaf hihi)

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

41 reacties op “Weight Watchers update #11 | Er is weer ‘wat’ af..

Reageren is niet mogelijk.