Weight Watchers update #1 | Afgevallen?

IMG_0561

Ik ben inmiddels alweer vier weken bezig (wanneer je dit leest 4,5) met het online programma van Weightwatchers. Maar naast een kleine update in een verzamelblog heb ik eigenlijk helemaal niet verteld hoe het me bevalt en daarom lijkt het me leuk om eens in de twee weken ongeveer (pin me er niet op vast) er een update over te schrijven. Ik volg zelf ook een aantal bloggers die Weight Watchers doen en vind het dan altijd leuk om te lezen hoe het bij hen gaat. Dus wie weet geldt dat andersom ook wel. En voor de mensen die geen WW doen, is het wellicht toch leuk om mijn avonturen te volgen. 

De eerste weken Weight Watchers

Ik ging vol enthousiasme aan de slag met de Weight Watchers app. Het was die eerste dagen wel echt even uitvogelen hoe sommige dingen werkte plus ik had natuurlijk wel een keukenweegschaal nodig. Die had ik nog niet dus mijn man haalde hem snel voor me bij de Action. Wat ik fijn vind van de app is dat er ook een gedeelte bij zit wat ‘connect’ heet. Daar kun je contact leggen met andere mensen die WW doen. Je kunt er foto’s plaatsen, statussen, reageren op anderen. Het lijkt net Facebook in het klein. En het helpt! Want mensen motiveren elkaar enorm, plaatsen fijne tips, lekkere en gezonde recepten. Ideaal.

Zoals ik eerder al meldde was ik in de eerste week maar liefst 2,9 kilo afgevallen. Wat was ik trots op mezelf en wat voelde ik me goed! Ik ging op dezelfde manier door en ging er dus vanuit dat ik de week erop weer een min zou zien. En plots was ik 100 gram aangekomen. Daar snapte ik nou helemaal niets van! Ik begon natuurlijk te twijfelen aan mezelf en riep elke hulplijn die ik had in om me gerust te stellen. Dat lukte, want ik ging gewoon weer door en de week daarna zou de min dan toch echt wel te zien zijn. Maar helaas, niets eraf en niets erbij. Hmmm, dat vond ik toch wel vreemd want ze zeggen dat je juist de eerste weken goed afvalt en daarna pas met moeite. Ik begon echt aan mezelf te twijfelen maar besloot wel gewoon door te gaan zoals ik bezig was. Want ondanks de twijfels wist ik eigenlijk wel dat ik de gezonde keuzes voor mezelf maakte. En maar goed ook!

IMG_0497

Afgelopen week

Afgelopen vrijdag was mijn 4e weegmoment en ik kneep hem toch wel hoor. Ik was de dag ervoor ongesteld geworden (too much info, sorry) dus ik verwachtte echt een plus. Ook omdat ik zondag een telvrije dag had genomen en dus nergens op had gelet. Maar de weegschaal was enorm lief voor me. Hij gaf maar liefst een min aan van 1,6 kg! Dat betekent dat ik inmiddels 4,4 kg ben afgevallen met een gemiddelde van 1,1 kg per week. Dat is heel netjes kan ik wel zeggen. Bij Weight Watchers is het gemiddelde namelijk 0,5 – 1 kg per week. En daar zit ik nu dus nog boven zelfs.

Ik verwacht overigens niet dat dit elke week zo gaat zijn en dat ik mijn 1,1 kg gemiddeld ga volhouden. Maar het is een fijne start. De komende twee weken ga ik overigens niet wegen. Volgende week vrijdag lig ik namelijk in het ziekenhuis bij te komen van mijn operatie, dus kan ik niet wegen. En de week erop ga ik niet wegen omdat ik dan een week vol waterijsjes achter de rug heb. Heel misschien dat ik dan overigens wel weeg gewoon om een beeld te hebben van wat die operatie met me gedaan heeft. Maar het is niet reëel om het ook mee te nemen in mijn strijd tegen de kilo’s. Daarna ga ik wel gewoon weer lekker aan de slag met Weight Watchers en zullen jullie ook weer een update krijgen.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 15 maart 2016 om 06:15

  Fijn dat er al ruim 4 kilo af is! Veel succes verder.

 2. Channa op 15 maart 2016 om 06:16

  Wat goed zeg. 1,1 kg is zeker heel netjes 🙂

 3. Nicole op 15 maart 2016 om 06:54

  Supergoed zeg! Je gaat als een speer!

 4. Wilmaaa op 15 maart 2016 om 07:11

  Wat goed dat je toch doorzette en dat zorgde voor een heel mooi resultaat! 🙂

 5. Lifesabout op 15 maart 2016 om 07:17

  wauw heel goed! Werkt altijd motiverend hé?

 6. demallemolenmoeder op 15 maart 2016 om 07:35

  Wat knap zeg! Succes met wat komen gaat.

 7. Jacqueline op 15 maart 2016 om 07:45

  Ik ben zelf net begonnen bij een diëtiste, maar die het lang niet zo goed als jij hoor! ????
  Goed idee ook om erover te schrijven, dat geeft net iets meer een stok achter de deur. Zou ik ook wel kunnen gebruiken…

 8. Judith op 15 maart 2016 om 07:52

  Super goed, en van alleen waterijsjes kom je ook niet aan, helemaal niet bij de suikervrije! Succes ermee❤

 9. Charlotte op 15 maart 2016 om 08:02

  Fijn dat het zo goed gaat! Is toch fijn om te zien dat je het niet voor niks doet!

 10. ~ Inge ~ op 15 maart 2016 om 08:26

  Jee, jij bent veel afgevallen zeg! Ik vind het knap als je dat zo volhoud! Ik ben bij een gewichtsconsulente en van haar mag ik maar tussen de 500 gram en 1 kilo per week afvallen….soms vind ik dat veel te langzaam gaan, maar ik weet ook uit ervaring dat na snel afvallen de kilo’s er ook weer snel aankomen! Maar jij veel succes hoor! Oja, sport jij er ook bij?

 11. Vlijtig Liesje op 15 maart 2016 om 09:08

  Goed zeg! Er is echt al flink wat af vind ik.

 12. Janske op 15 maart 2016 om 10:19

  woohoooo goed bezig Nicole! Super goed begin hoor….yes! En dat doe je helemaal zelf, knap hoor! Ga zo door, je kunt het!

 13. Anita op 15 maart 2016 om 10:24

  Doorzetten loont meis!! Wat een mooi resultaat al en binnenkort voelt je nieuwe eetpatroon zo normaal dat het je steeds minder moeite gaat kosten!

 14. Diana op 15 maart 2016 om 11:43

  Knap hoor!

 15. Karen op 15 maart 2016 om 11:48

  Trots op jou!!! <3

 16. Diana op 15 maart 2016 om 13:14

  super zeg.en ik denk niet dat je aankomt na de operatie.waarschijnlijk zul je minder gewoon eten.maar t gaat uiteindelijk om je herstel natuurlijk en dan maakt t even niet uit toch!!

 17. Cindy op 15 maart 2016 om 15:53

  Wauw, wat supergoed! En een gemiddelde van 1,1 is geweldig. Wel heel goed dat je je erop hebt ingesteld dat je dit niet altijd kan bereiken, maar je bent op de goede weg. Succes hè!

 18. MARIJKE op 15 maart 2016 om 17:16

  Wooohooo! Goed bezig hoor!!

 19. Farah op 15 maart 2016 om 17:28

  ups en downs, blijf volhouden!

 20. Jodi - liefthuis op 15 maart 2016 om 17:29

  Wat goed. Het duurt denk ik ook even voo je lichaam helemaal in de goede modus zit. Knap dat je toh door hebt gezet.

 21. Marjon op 15 maart 2016 om 17:36

  Wat goed zeg! Liefs Marjon

 22. Mellanie op 15 maart 2016 om 19:01

  Goed zeg! Zelf ben ik nu 2 dagen bezig met Clean 9, mis nu echt wat doorzettingsvermogen haha!

 23. MetMirjam op 15 maart 2016 om 19:02

  Wat knap!! Vooral heel goed van je dat je door bent gegaan toen je niet afviel – het is harstikke lastig om dan nog gemotiveerd te blijven!

 24. Kirsten op 16 maart 2016 om 16:13

  Goed bezig!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje