Weight Watchers update #1 | Afgevallen?

Ik ben inmiddels alweer vier weken bezig (wanneer je dit leest 4,5) met het online programma van Weightwatchers. Maar naast een kleine update in een verzamelblog heb ik eigenlijk helemaal niet verteld hoe het me bevalt en daarom lijkt het me leuk om eens in de twee weken ongeveer (pin me er niet op vast) er een update over te schrijven. Ik volg zelf ook een aantal bloggers die Weight Watchers doen en vind het dan altijd leuk om te lezen hoe het bij hen gaat. Dus wie weet geldt dat andersom ook wel. En voor de mensen die geen WW doen, is het wellicht toch leuk om mijn avonturen te volgen. 

De eerste weken Weight Watchers

Ik ging vol enthousiasme aan de slag met de Weight Watchers app. Het was die eerste dagen wel echt even uitvogelen hoe sommige dingen werkte plus ik had natuurlijk wel een keukenweegschaal nodig. Die had ik nog niet dus mijn man haalde hem snel voor me bij de Action. Wat ik fijn vind van de app is dat er ook een gedeelte bij zit wat ‘connect’ heet. Daar kun je contact leggen met andere mensen die WW doen. Je kunt er foto’s plaatsen, statussen, reageren op anderen. Het lijkt net Facebook in het klein. En het helpt! Want mensen motiveren elkaar enorm, plaatsen fijne tips, lekkere en gezonde recepten. Ideaal.

Zoals ik eerder al meldde was ik in de eerste week maar liefst 2,9 kilo afgevallen. Wat was ik trots op mezelf en wat voelde ik me goed! Ik ging op dezelfde manier door en ging er dus vanuit dat ik de week erop weer een min zou zien. En plots was ik 100 gram aangekomen. Daar snapte ik nou helemaal niets van! Ik begon natuurlijk te twijfelen aan mezelf en riep elke hulplijn die ik had in om me gerust te stellen. Dat lukte, want ik ging gewoon weer door en de week daarna zou de min dan toch echt wel te zien zijn. Maar helaas, niets eraf en niets erbij. Hmmm, dat vond ik toch wel vreemd want ze zeggen dat je juist de eerste weken goed afvalt en daarna pas met moeite. Ik begon echt aan mezelf te twijfelen maar besloot wel gewoon door te gaan zoals ik bezig was. Want ondanks de twijfels wist ik eigenlijk wel dat ik de gezonde keuzes voor mezelf maakte. En maar goed ook!

IMG_0497

Afgelopen week

Afgelopen vrijdag was mijn 4e weegmoment en ik kneep hem toch wel hoor. Ik was de dag ervoor ongesteld geworden (too much info, sorry) dus ik verwachtte echt een plus. Ook omdat ik zondag een telvrije dag had genomen en dus nergens op had gelet. Maar de weegschaal was enorm lief voor me. Hij gaf maar liefst een min aan van 1,6 kg! Dat betekent dat ik inmiddels 4,4 kg ben afgevallen met een gemiddelde van 1,1 kg per week. Dat is heel netjes kan ik wel zeggen. Bij Weight Watchers is het gemiddelde namelijk 0,5 – 1 kg per week. En daar zit ik nu dus nog boven zelfs.

Ik verwacht overigens niet dat dit elke week zo gaat zijn en dat ik mijn 1,1 kg gemiddeld ga volhouden. Maar het is een fijne start. De komende twee weken ga ik overigens niet wegen. Volgende week vrijdag lig ik namelijk in het ziekenhuis bij te komen van mijn operatie, dus kan ik niet wegen. En de week erop ga ik niet wegen omdat ik dan een week vol waterijsjes achter de rug heb. Heel misschien dat ik dan overigens wel weeg gewoon om een beeld te hebben van wat die operatie met me gedaan heeft. Maar het is niet reëel om het ook mee te nemen in mijn strijd tegen de kilo’s. Daarna ga ik wel gewoon weer lekker aan de slag met Weight Watchers en zullen jullie ook weer een update krijgen.

24 reacties op “Weight Watchers update #1 | Afgevallen?

Reageren is niet mogelijk.