Weg met die hondenharen!

Een tijd terug kreeg ik een email waarin de vraag stond of ik een stofzuiger wilde uitproberen. Niet zomaar een stofzuiger maar eentje die speciaal voor dierenliefhebbers is. Ze hadden namelijk gezien dat ik twee (harige) golden retrievers heb en vonden daar hun product perfect bij passen. Nu ben ik dol op mijn honden, maar die haren daar word ik inderdaad lichtelijk gestoord van! 

Ik heb me allang berust in het feit dat ik elke dag moet stofzuigen. Dat is nu eenmaal zo en dat is niet erg. Maar ondanks het stofzuigen had ik toch nooit het gevoel dat het schoon was. We hebben ook een lange tijd een stoffen bank gehad en ook die hebben we niet meer in verband met de haren. Echter werd mij verteld dat de Thomas Twin Xt stofzuiger ervoor zou zorgen dat niet alleen het zichtbare vuil wordt opgezogen, maar ook het diepliggende vuil én hondenharen. Dat was het testen waard!

De Thomas Twin XT

Allereerst wat achtergrond informatie. De Thomas stofzuiger bevat de AQUA+ technology wat bestaat uit twee onderdelen; een filtersysteem en een sproei-extractie systeem. Het filtersysteem is een waterfilter die, zoals de naam al zegt, gevuld dient te worden met water en waarin stof, haar, pollen en andere viezigheden samen het afvalwater vormen. Er zit dus geen stofzak in, maar een speciale filterbox. Bij het legen van deze box heb je dus ook geen stofontwikkeling. Erg prettig voor mensen met bijvoorbeeld astma zoals mijn man.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het sproei-extractie systeem is speciaal voor vlekverwijdering en natte reiniging. Stel er is een beker melk om gevallen of de hond heeft binnen geplast. Dan hoef je het niet eerst op te doen met een doek waarbij je doek vaak meteen de was in kan (of de prullenbak) in verband met alle haren en viezigheid. Maar je zuigt het vocht dan gewoon op met de Thomas stofzuiger.

Wil je meer weten over de Thomas Twin XT dan raad ik je aan om de link te volgen.

Onze ervaring

Bij het uitpakken van de stofzuiger merkten we al op: wat een groot apparaat en wat zitten er veel hulpstukken bij. Nu zijn de vele hulpstukken natuurlijk erg handig, zo kun je ze voor verschillende dingen gebruiken. Maar het is ergens ook wel weer onhandig want waar laat je het allemaal? Net zoals de stofzuiger zelf. Hij is bijna 2x zo groot als onze andere stofzuiger en misschien wel 3x zo zwaar. We hebben hem diezelfde dag meteen getest en kwamen zo tot een aantal voor- en nadelen.

Nadelen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wij gebruiken hem dus niet elke dag. En dat heeft te maken met de nadelen.

 • Zoals ik al zei is hij erg groot, we kunnen hem dan ook niet echt goed opbergen.
 • Hij is zwaar dus willen we hem boven gebruiken dan moet mijn man hem tillen, mij lukt het niet.
 • Hij kan niet op zijn achterkant staan zoals je vaak bij ‘gewone stofzuigers’ wel doet. Dat is vooral lastig met het schoonmaken van de trap, maar ook qua opbergen.
 • Het schoonmaken van de stofzuiger na gebruik kost best wat tijd. De bak heb je zo leeg, maar je moet hem ook schoonmaken inclusief de filter.

Bovenstaande redenen zorgen er dus voor dat we hem niet elke dag gebruiken. MAAR, we gebruiken hem dus wel. Minimaal 1x per week en het liefst dus vaker. Want hij heeft toch ook een boel voordelen die dan net wat zwaarder wegen dan de nadelen.

Voordelen

Zoals ik al zei zitten er ook wel echt voordelen aan en dat zorgt ervoor dat we hem toch met plezier minimaal 1x per week gebruiken.

 • Het gebruiksgemak is echt top. Een kind kan de was doen.
 • Hij maakt echt heel erg grondig schoon, je merkt echt verschil met gewoon stofzuigen of het gebruiken van deze Thomas.
 • Mijn man, die veel last heeft van allergieën, merkte enorm veel verschil op zijn luchtwegen. Hij had veel minder last ervan na gebruik.
 • Bij gebruik van deze stofzuiger ben je aan het stofzuigen en dweilen in één, echt ideaal!

Onze conclusie is dus eigenlijk dat we erg blij zijn met het apparaat. En ondanks dat er dus ook wat nadelen aan kleven vinden we de voordelen echt zwaarder wegen. Ons huis is een stuk schoner en frisser nu dan voorheen!

3 reacties op “Weg met die hondenharen!

 • Dat lijkt me echt prettig voor je man zoveel verschil. Wij hebben zelf geen dieren binnen, maar mijn ouders wel en je kunt er bijna niet tegen werken met een gewone stofzuiger.

 • Jammer dat de stofzuiger zo zwaar is. Wij hebben ook best een zwaar ding. Wel een goede maar ook zwaar. Misschien geldt voor stofzuigers, hoe zwaarder hoe beter. Maar goed, ik overweeg nog wel eens om een tweede, wat goedkopere, stofzuiger voor boven te kopen. Scheelt gesjouw.

 • Oh dat klinkt goed. Ik moet ook eigenlijk wel iedere dag stofzuigen met twee harige katten en kinderen die niet boven hun bord eten en met hun vieze schoenen rondrennen. Heel herkenbaar dat gevoel dat het niet schoon wordt/blijft. Maar wel een hele unit idd.

Reageren is niet mogelijk.