“Weet je zeker dat ze geen twee is?”

IMG_8846

Ik vind het altijd leuk om te horen dat mensen mijn kind leuk vinden. Zo krijg ik regelmatig te horen dat ze haar heel lief en sociaal vinden. Dan gloei ik van trotsheid hoor. Want inderdaad, dat is ze ook gewoon. Soms is ze zelfs te lief want ze laat zich gewoon door andere kindjes aan de kant zetten en krijgt regelmatig tijdens spelen een duw. Terug duwen zie je haar nooit doen. Misschien komt dat nog, maar tot nu toe in ieder geval niet. Maar soms zeggen ze dingen waarbij ik nooit zo goed weet hoe ik moet reageren.

De vreemdste vragen/opmerkingen zet ik eens op een rijtje.

Weet je zeker dat ze geen twee is?

 

Ik vraag me dan echt af wat voor een antwoord ze verwachten. “Ja stiekem is ze al twee maar ik doe gewoon net alsof dat niet zo is”. Ja natuurlijk weet ik dat zeker! Ik heb verdorie niet voor niets 72 uur niet geslapen door het inleiden en daarna 18 uur aan een stuk rugweeën gehad terwijl ik aan kabels vrijwel vastgebonden lag op bed. Wellicht dat je haar wijs voor haar leeftijd vind, dat kan. Of je vergelijkt haar met je eigen kind en die was wat minder snel met dingen, kan ook nog. Maar denk aub eerst eens na voor je zo’n vage vraag stelt. Ik sta meestal echt met mijn bek vol tanden als die opmerking weer voorbij komt. En ja ik zeg weer.. want het is me al herhaaldelijk overkomen.

Weet je zeker dat ze van jou is, ze lijkt totaaaaaaaal niet op je?!

En ja dan leggen ze echt nadruk op het woordje totaaaaaaaaal. Alsof dat ervoor zorgt dat ik hun vermoeden bevestig ofzo. “Nee ze is inderdaad niet van mij, ik heb haar gewoon van straat geplukt omdat ik haar zo mooi vond”. Eigenlijk zou ik dat gewoon eens terug moeten zeggen. Of expres in snikken uitbarsten en zeggen dat mijn man vreemd is gegaan en ze inderdaad van een andere vrouw is. Kijken hoe ze dan reageren. Sowieso word ik moe van die opmerkingen dat ze niet op me lijkt, want ik zie echt wel gelijkenis.. Alleen mensen kijken vaak niet verder dan de haar- en oogkleur.

Goh, ze is wel erg wijs voor haar leeftijd he?

Uhm.. jealous much? Wat wil je nu met die opmerking bereiken? Dat ik me schuldig ga voelen dat mijn dochter is zoals ze is? Ik zeg toch ook niet tegen jou ‘joh dat jouw kind nog niet loopt, ze is toch al 13 maanden?!’. Zulke opmerkingen rieken naar jaloezie en dat is helemaal nergens voor nodig! Ja in sommige opzichten is mijn dochter al erg wijs, maar elk kind is nu eenmaal anders en ontwikkeld zich op zijn of haar manier. Ik hou me daar totaal niet mee bezig, dus waarom jij dan wel?IMG_0288

Zo zijn er nog genoeg andere vage opmerkingen, maar ik hou het voorlopig maar bij deze drie!

Krijg jij ook wel eens van die rare opmerkingen in je schoot geworpen? En weet jij dan wat je moet zeggen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. Channa op 7 december 2015 om 06:13

  Ahhh wat stom dat ze zeggen dat ze niet op je lijkt. Ik vind van wel! Hier zegt de één een kopie van papa en de ander van mama. Blijkbaar heel lastig :p

 2. Wilmaaa op 7 december 2015 om 06:20

  Haha wat een rare opmerkingen. Gelukkig weet je het zelf geen het best! Gelukkig hier nog geen rare opmerkingen gehad, moesten ze eens wagen ;p

 3. Marjo op 7 december 2015 om 07:00

  O wat een rare opmerkingen, deze gelukkig niet gehad. Wel de opmerking toen ik van de derde zwanger was, wil je dit wel echt zelf? En mijn meisje kan door enthousiasme wat drukker zijn kreeg ik de opmerking, wel vervelend zeker zo’n druk kind in huis! Poe ik ben blij met mijn enthousiaste meije en zeker ook met mijn drie kids!

  • Nicole op 7 december 2015 om 07:21

   Oh dat zijn ook nare opmerkingen!

 4. Marguerita op 7 december 2015 om 09:14

  Ik krijg dat soort opmerkingen ook regelmatig, maar ik vind ze niet vervelend. Ze zijn toch positief bedoeld? Mensen willen graag iets aardigs over je kindje zeggen. En ja, mijn oudste lijkt qua uiterlijk meer op mijn man. Maar die zei gisteren wel dat wij op precies dezelfde plek een ooievaarsbeet op onze rug hebben. En mensen die mijn man niet kennen vinden dat ze wel op mij lijkt, haha. En dat Jog is ze pas… Zo oud? Dan zeg ik altijd trots: ja, knap kind heb ik he? Misschien is die laatste voor jou ook een tip?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 7 december 2015 om 09:18

   De manier waarop ze het zeggen maakt vaak uit. En ja het kan juist als ‘aardig’ bedoelt worden maar vaak ook met een sneer.. En over dat laatste heb ik het. En uiteraard zeg ik altijd ‘ja knap kind he’.. Maar moest gewoon even mn frustratie kwijt 😉

 5. Karen op 7 december 2015 om 09:34

  Dat ze wijs is voor haar leeftijd, zou ik persoonlijk als compliment opvatten. Dat ze niet op jou lijkt, vind ik een stomme opmerking.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 7 december 2015 om 09:37

   Nou de manier waarop sommige personen het zeggen dan is het zeker geen compliment. Maar ik ben inderdaad wel erg trots op mijn wijze meisje 😉

 6. Lifesabout op 7 december 2015 om 09:37

  Haha ja die eerste opmerking….weet je zeker dat ze geen twee is? Hoor ik ook regelmatig. Alsof we ons kunnen vergissen in de geboortedatum haha.

 7. Lonneke op 7 december 2015 om 10:00

  Echt.. sommige mensen met hun opmerkingen. Het is allemaal vast (soort van) goed bedoelt, maar vaak erg irritant.

 8. Tamara op 7 december 2015 om 10:25

  De laatste hoor ik hier ook heel vaak bij floris, vind het stiekem well een complimentje haha

 9. Kimberley op 7 december 2015 om 11:51

  Haha, geweldig herkenbaar dit. En alsjeblieft, ooit moet je in huilen uitbarsten en het filmen. Ik MOET dat zien! Lijkt me geweldig. Aan mij vroegen ze altijd “Is het een tweeling?”, Jay is 22 maanden ouder… Zei ik altijd: “Ja, maar omdat hij een jongen is, laat ik hem lopen en mag zij in de buggy. We moeten die mannen wel vroeg aan het werk zetten.” Die gezichten, geweldig. Of, nog erger “Waarom liepen jouw kinderen al toen ze 10 maanden waren? Heb je ze dat afgedwongen?” HOE DAN!?

 10. Nicole op 7 december 2015 om 13:02

  Wat een rare vragen!!! Ik vind haar overigens wel op jou lijken, maar dat terzijde!

 11. Bespaarzuinig op 7 december 2015 om 19:15

  Wij konden zelf via de natuurlijke weg geen kinderen krijgen en hebben uiteindelijk een kindje geadopteerd waar we de zeer trotse ouders van zijn. Van familie en vrienden geen foute opmerkingen. Van een cirkel verder weg soms wel.

  Absoluut de meest foute opmerking (toen we vertelden dat we besloten hadden voor adoptie te gaan) ‘Weet je zeker dat je wel kinderen wilt? Je zit er wel voor altijd aan vast.’

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 7 december 2015 om 21:04

   Poeh dat is ook een hele gemene! Heb die nog niet gehoord, wel wat betreft mijn man en of ik wel met hem wilde trouwen…

 12. Margriet op 7 december 2015 om 21:01

  Ah, ik kan me voorstellen dat het gekke vragen en opmerkingen zijn, maar ik denk dat die mensen echt denken op die manier een compliment te geven over de intelligentie van je kindje.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 7 december 2015 om 21:04

   De meeste zeker wel ja.
   Maar sommigen ook niet en over die uitschieters heb ik het 😉

 13. IJlien op 7 december 2015 om 21:41

  Weet je zeker dat ze geen twee is! Veeg me op! Hoe verzin je het hahaha!
  Ik krijg wel vaak te horen dat hij al zo groot is en ‘echt Hollands welvaren he?!’ Maar goed dat zijn dan wel weer feitelijke juistheden 😉

 14. Kapper Amersfoort op 10 december 2015 om 17:45

  Ik vind dat ze juist wel op je lijkt. Vooral het kinnetje zo vergeleken met de foto op rechts, haha!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje