Weet je nog? Hoe het was zonder kinderen?

Soms, heel soms.. nou ja, eigenlijk nog best wel vaak.. Denk ik na over de tijd dat ik nog geen moeder was. Hoe we zomaar een vakantie konden boeken naar Mexico zonder ons af te vragen hoe dat dan moest met de buggy en of er wel een campingbedje zou staan. Zou er daar wel iets te doen zijn voor de kleine, hebben ze er entertainment? En de excursies? Zijn die ook leuk voor onze dochter of kunnen we beter in het resort blijven? Nee, dat soort dingen hoefde je niet te bedenken. Want er was (nog) geen kind.

Nog een voorbeeld, je had gewoon even geen zin om te koken. Dus haalde je een pizza. En als je de dag erop weer geen zin had, bakte je wat frietjes. Een keer geen groente in huis? Geen ramp, dan at je de dag erop wel weer een extra stuk komkommer ofzo. Dat is nu ondenkbaar, 2x fastfood eten na elkaar? Dat komt er nu dus niet in, we willen een goed voorbeeld zijn voor onze dochter dus 1x dat kan, maar dan eten we er alsnog groente bij. Ja zo’n pietje precies ben ik dan echt. Groente is te belangrijk voor een kind in de groei.

En uit eten gaan.. oh dat was genieten! Heerlijk een luxe restaurant uitkiezen, niet perse een duur, maar wel eentje waar je heerlijk romantisch kon gaan zitten in een hoekje. Urenlang tafelen en maar dromen over de toekomst en over ons leven als papa en mama. Want wij zouden geen ouders worden die zonder kinderen uit eten zouden gaan. Nee ons kind zou altijd mee gaan, want je kon een kind dat aanleren. En nu moet ik zeggen, dat kan ook. Maar niet als ze anderhalf zijn. Dan is 10 minuten zitten op een stoel het maximum en wil je kind vooral lopen en ontdekken en spelen. En hobbel jij weer als een zoutzak achter je kind aan. Nee uit eten gaan met kind doen we voorlopig alleen nog maar bij een pannenkoekenhuis of de McDonalds.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Weet je het nog? Hoe het was zonder kinderen?

Lekker languit in bad liggen zonder gespitst te zijn op een huilend kind dat weer wakker is. Boodschappen doen in 10 minuten omdat je niet je dochter uit de koeling hoeft te halen. Lekker shoppen met een vriendin en thuis komen met kleding.. voor jezelf! Spontaan het idee krijgen om bij iemand langs te gaan en dan alleen met sleutels en telefoon de deur uit te lopen. ’s Ochtends je bed uitgaan met op de wekkerradio een heerlijk nummer die je nog even wat harder zet omdat hij zo goed is.

Plannen hebben voor de nieuwste film in de bioscoop en gewoon diezelfde dag al kunnen gaan (in plaats van 2 maanden later wanneer je eindelijk een oppas hebt en de film alweer uit de bioscoop verdwenen is). Naar de wc gaan zonder publiek. Een leven zonder Dora & friends. Niet 100x hetzelfde boekje hoeven te lezen. Je kop thee gewoon op de tafel kunnen laten staan zonder omkijken.

En zo kan ik nog wel uren doorgaan. Maar dat doe ik niet. Want ondanks dat ik al het bovenstaande soms best mis.. Ik zou niet meer zonder dat kleine meisje kunnen dat al begint te lachen zodra ze wakker wordt. Dat me liefkozend mama noemt en me daarbij een stevige knuffel geeft met ontelbare kusjes. En ook hierover kan ik nog wel uren, nee ik zeg dagen, doorgaan. Want niets is mooier, dan moeder zijn van mijn Fay. 

_MG_1405

6 reacties op “Weet je nog? Hoe het was zonder kinderen?

 • Leuk geschreven! Niet heel herkenbaar, omdat wij al reizers of ‘uitganers’ waren en uiteten met onze meiden vooralsnog wel lukt een uur of 2,5 lang. Ik mis vooral het slapen haha, maar die laatste zin idd: maakt alles goed 😉

 • Uit eten konden wij al vrij snel. We gaan vaak naar een buffetrestaurant, dan kan Anna lekker heen en weer lopen. En ze hebben er zelfs een speelkamer 😉
  Een bad heb ik niet en ik koop tijdens het shoppen met een vriendin ook alleen voor mezelf, omdat ik bang ben dat Anna het niet leuk vindt (ze is nogal kieskeurig).

  Dus nog een paar jaar wachten en dan kan alles weer 😉

 • Toevallig gisteravond nog uit eten geweest met Lola er bij…dat ging op zich wel goed…al is dat natuurlijk anders dan met zijn tweetjes…herkenbaar…op alle fronten…maar ook op het fijne gevoel van mama mogen zijn van je kleine meisje…dat maakt het allemaal meer dan waard 🙂

 • Voor je het weet zijn kinderen groot genoeg om ze mee te nemen als je uit eten gaat.
  Voor mij is de tijd voor ik kinderen had haast niet meer voor te stellen. Wel was ik toen de helft jonger dan nu 🙂

 • Ook ik denk wel eens terug aan de tijd voordat we kinderen hadden. En dat is alweer meer dan 11 jaar geleden. Mijn oudste gaat volgend jaar al naar de middelbare school (waaahh!). Natuurlijk waren veel dingen makkelijker zonder kinderen, maar ik zou ook echt niet meer zonder ze kunnen. Zoveel liefde die je ervoor terug krijgt!

Reageren is niet mogelijk.