Weekoverzicht “onze herfstvakantie”

Wekelijks een weekoverzicht maken dat zit er niet in, ik vind dat we daarvoor te weinig verschillende dingen doen. En eerlijk gezegd vergeet ik altijd om foto’s te maken. Echter is een vakantie natuurlijk wel leuk om over te schrijven. Lekker een week vrij samen, tenminste de kinderen en ik want mijn man moest gewoon werken. Verder heb ik zelf ook wel gewerkt, maar meer tussendoor en niet op gezette tijden. We starten onze herfstvakantie zonder de kinderen…

Zaterdag en zondag

De zaterdag begon met twee stuiterende kinderen omdat ze die dag bij opa en oma mochten logeren. Na de lunch brachten we ze naar Eindhoven toe waar de nichtjes ook al waren. Zij mochten namelijk ook blijven logeren. Nadat we de kinderen hadden weggebracht reden wij door naar mijn broertje. Zij zijn namelijk bezig met een verbouwing en de badkamer was al zo goed als af dus deze wilden we even bekijken. Plus we hadden nog wat voor de toekomstige baby bij ons. Op de terugweg kwamen we langs de Ikea en besloten we daar even een stop te maken. Gewoon om ons te laten inspireren. Natuurlijk gingen we niet met lege handen naar huis haha. Er stond trouwens ook een oliebollenkraam dus ik kon het niet laten om een zakje mee te nemen.

Eenmaal thuis was het tijd om de hondjes eten te geven en uit te laten. Mijn man kleedde zich ondertussen om, want we gingen lekker uit eten samen. We gingen naar ’t Zusje in Weert. We hadden erg geluk met deze reservering want pas een week voordat we gingen wilden we reserveren maar kwamen we op de wachtlijst. Gelukkig kwam er dus een plekje vrij dus zo konden we toch daar gaan eten. Wat was het weer lekker en gezellig. Weer thuis aangekomen hebben we Videoland opgezet om TAFKAL te kijken. Ik viel zelf echter na 2,5 aflevering in slaap zo moe was ik. Rond 1 uur werd ik wakker en hebben we samen nog de was opgehangen boven haha.

Ik werd helaas om 6 uur alweer wakker en kon niet meer slapen, wel bleef ik lekker in bed tot half 9. Nadat mijn man ook wakker werd zijn we samen gaan eten en hebben we daarna de kinderen opgehaald. De rest van de zondag was lekker rustig, voor ons allemaal wel nodig om te ontprikkelen.

Maandag

Op de maandag had ik diverse plannen. Ik wilde sowieso met de kinderen naar een tuincentrum voor de kerstshow, maar we moesten ook het popje van Milo bij oma ophalen die hij was vergeten. Aangezien oma vlakbij het ziekenhuis woont wilde ik ook meteen Milo zijn bloed laten prikken. Dit omdat hij de laatste tijd zo snel moe is en ik wil kijken of dit deels aan zijn schildklierwaardes ligt. We waren helemaal klaar om te vertrekken toen ik mijn sleutels niet kon vinden. Ik heb altijd 2 plekken waar ik ze kan laten: mijn jaszak of in het mandje naast de deur. Maar op beide plekken lagen ze niet. We hebben samen echt vrijwel alles afgezocht, maar niks… Ook probeerde ik mijn man te bellen want misschien had hij ze bij maar hij nam niet op. Uiteindelijk kreeg ik hem toch te pakken en had hij inderdaad mijn sleutels bij, die van hem zaten in zijn broekzak boven in de slaapkamer. Zo konden we gelukkig alsnog gaan.

De kerstshow was niet zo indrukwekkend zoals bijvoorbeeld bij Intratuin Duiven, maar het was toch wel erg leuk. Omdat we om 10.50 uur bij het restaurant waren en je tot 11 uur nog een kinderontbijt kon nemen besloot ik dit te doen. Fay had namelijk al honger en ik lustte ook wel wat. Milo had echter geen honger en at alleen een appel. Hij speelde wel, maar ik merkte al door zijn ontbrekende eetlust dat er iets niet goed zat. Het bloedprikken in het ziekenhuis deed hij weer super goed maar hij bleef volhouden niet te willen eten. Eenmaal thuis gaf hij toe aan het ziek zijn en heeft hij de hele tijd op de bank gelegen. Uiteraard brachten we hem vroeg te bed.

Dinsdag

Milo oogde in de ochtend weer fit genoeg, hij had natuurlijk veel geslapen. Hij at weer goed en begon meteen met spelen dus mocht hij toch mee met oma en Fay naar de dierentuin. Ook daar at hij goed, maar oma merkte wel dat hij niet helemaal fit was want hij bleef continu in zijn rolstoel en wilde niet echt spelen. Wel heeft hij flink genoten. Terwijl de kinderen met oma naar de dierentuin was kon ik thuis lekker even werken. Dat lukt me niet als de kinderen thuis zijn en ’s avonds als zij in bed liggen ben ik kapot. Deze vrijheid was dus echt even welkom. Ook heb ik wat afleveringen van The Resident gekeken op Disney+ en wat aan het huishouden gedaan.

Woensdag

Omdat Milo nog steeds naweeën heeft van zijn ziek zijn besloot ik om hem thuis te houden van de fysio. Ik kon me niet voorstellen dat hij daar goed op zou reageren dus ik heb het rustig aan gedaan met de kinderen. Wel gingen we naar de kapper om de haren van Milo te wieken, die waren echt lang geworden en zijn kapsel werd er niet mooier van. Omdat we toch onderweg waren zijn we daarna naar zorgboerderij Wouterbergen gereden om daar naar de diertjes te kijken. Ze hebben er sinds kort wasbeertjes en die zijn zo leuk. Het is daar erg kleinschalig dus voor Milo ideaal. Hij wilde met het spelen liever binnen in de speelhoek dan buiten in de grote speeltuin. Logisch want dat kost minder energie.

Later toen we weer thuis waren gingen Fay en ik aan de slag met zogenoemde snoepflappen. Zo noemde Fay ze, maar het zijn eigenlijk bladerdeeghapjes met chocopasta en mini marshmallows. Ik had allemaal foto’s gemaakt want ik wilde er een leuke blog over schrijven. Helaas mislukten ze. Ik denk dat ik toch teveel chocopasta en marshmallows erin heb gedaan want het was er allemaal uitgelopen. Oeps. Geen blog dus, maar binnenkort een nieuwe poging haha.

Donderdag

De donderdag is bij mij in een waas voorbij gegaan want ik had een gruwelijke migraine aanval. We zijn in ieder geval niet de deur uit geweest en de kinderen hebben zich thuis dus wel vermaakt.

Vrijdag

Op vrijdag was mijn migraine gelukkig weg en zijn we met het warme weer (best gek zo eind oktober) naar mijn moeder gelopen. Milo op zijn fiets, want daar zit een duwstang aan en zo kan ik hem ook helpen als hij te moe wordt. Bij oma hebben we lekker gekletst, de kinderen gespeeld en natuurlijk wat lekkers gekregen. We kregen ook het bol.com boek van mijn ouders mee zodat we thuis twee boeken hebben en de kinderen hun verlanglijstje voor Sinterklaas konden maken.

Toen mijn man weer thuis was zijn we ook nog even naar de Action geweest omdat we wat dingen nodig hadden. Nu liepen we echter de Action weer uit met een boel dingen behalve hetgeen waar we voor kwamen. Dus ik snelde de winkel weer even binnen voor die twee dingen haha.

Zaterdag en zondag

Op de zaterdag hebben we een poetsochtend gehad. We hadden allemaal zin om op te ruimen en poetsen (behalve Milo haha) en dus kreeg de keuken een hele grondige reiniging, zelfs de vitrage ging eraf. En ook de woonkamer kwam aan de beurt. Mijn man Bart deed intussen ook nog de boodschappen dus ook dat is weer binnen voor de komende week. Onze dochter Fay begon in de avond opeens uit het niets te spugen. Dat had ze nog nooit gedaan dus ze vond het echt verschrikkelijk en had er veel last van. Het was ongeveer 2 uur na het eten dus misschien is dat toch niet goed gevallen. Ze ging daarom lekker op tijd naar bed.

Op zondag was ze nog niet helemaal fit maar wel fit genoeg om mee naar Tilburg te gaan. Daar hadden de kinderen namelijk hun jaarlijkse fotoshoot bij Made By Mone. Dit doen we nu al een aantal jaar en ik vind het zo leuk om zo ook te zien hoe de kinderen veranderen en groter worden. De kinderen hadden echt lol tijdens het maken van de foto’s en hadden het er de rest van de dag nog over. Omdat Fay toch niet helemaal fit was en ook amper at hebben we haar ook deze dag op tijd naar bed gebracht.

Studiedag

Het is nu maandag en je zou zeggen de kinderen moeten weer naar school, maar nee hoor. Want het is studiedag vandaag. Gelukkig maar want ik was weer om 5.20 uur wakker. Heel fijn dat die klok een uur terug is gegaan. Niet dus. Ik heb er erg veel last van. Mijn zoontje Milo was ook vroeg wakker, om half 7 dus gingen we samen naar beneden zodat mijn man en dochter konden doorslapen en ik dit weekoverzicht kon afmaken.

Dat was dus onze herfstvakantie. Ik ben benieuwd hoe die van jou was!