Weekoverzicht #9 Harde lockdown

Wauw wat een bizarre week was dit. Of nou ja vooral het begin van de week was bizar. Van de een op de andere dag zaten de kinderen thuis en startte er een harde lockdown. Vijf weken lang alleen essentiƫle winkels zoals de supermarkt open en verder ALLES dicht. Geen uitstapjes naar de kinderboerderij of dierentuin in de kerstvakantie. Niet even naar een binnenspeeltuin. Niks nakkes nada. Het viel rauw op mijn dak kan ik je vertellen. Goed dat is voer voor een andere blog. Nu het weekoverzicht!

Op maandag was ik nog lekker aan het werk in de ochtend. Ik had ergens wel al wat gehoord over een harde lockdown maar ging er eigenlijk vanuit dat de basisscholen vast open zouden blijven. In ieder geval deze week nog. Helaas werd in de middag al snel duidelijk dat dit dus niet zo zou zijn. Balen, want ik had deze week nog een hoop dingen ingepland staan om te doen voor mijn bedrijf.

Op dinsdag mochten de kinderen nog naar school en dat kwam goed uit want ik had een Sales en Netwerk event (online) met thema kerst. Vandaar mijn outfit. Met een groep mooie vrouwen blikten we terug op het afgelopen jaar en keken we ook al vooruit. Het was weer een fijne ochtend die ik in de avond afsloot met sushi.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De dagen daarna bestonden vooral uit spelletjes spelen, knutselen, naar de speeltuin en ook gewoon lekker samen spelen. Op donderdag was mijn man thuis gelukkig dus kon ik nog even een paar uurtjes werken. Dat was ook echt nodig want ik had nog wat dingen op het programma staan die echt af moesten.

Op vrijdagochtend had onze dame haar eerste Teams vergadering van de klas. Even kijken hoe alles werkt en al een beetje wat uitleg van de juf over hoe het na de vakantie gaat. Ook heeft ze nog even met haar vriendinnetjes gekletst. Wat was dat leuk zeg!

Diezelfde avond zijn we lekker gaan gourmetten. Of ja, ik weet niet of je het gourmetten kunt noemen als je alleen een bakplaat hebt. Maar lekker was het wel. Gewoon even simpel wat vlees, groenten en stokbrood. Om te vieren dat de vakantie nu echt begonnen was en dat mijn man zijn corona test negatief was šŸ˜‰

Van de zaterdag heb ik geen foto’s gemaakt. De kinderen zijn in de ochtend naar hun opa en oma gegaan zodat ik weer even kon werken. Ik moest wat video’s opnemen en dat werkt niet met de kinderen in huis. Later die dag zijn we nog even langs mijn ouders geweest. En toen was de zaterdag al voorbij.

Op zondag had ik enorm veel zin in oliebollen en ik wist dat er een drive in was in Nuenen. Dat is alsnog een half uur rijden voor ons. Maar ik had er zoveel zin in en als ik iets in mijn hoofd heb… Dus we gingen met zn allen in de auto naar de oliebollen drive in. Het was lekker rustig dus na een paar minuten reden we alweer weg met een zak vol oliebollen, krentenbollen en appelbeignets.

Die middag zijn we met de honden lekker gaan wandelen in de bossen. Zo konden we die oliebollen er ook weer af lopen haha. Wat was het lekker weer zeg. Heel mild, blauwe lucht ook, echt genieten.

Tsjah en toen zat de week er alweer op. Deze week hebben we natuurlijk kerst en verder is mijn man gewoon werken en zal ik het dus moeten hebben van de vroege ochtenden en avonden om te werken. Maar vanavond heb ik eerst nog een online kerstborrel. Zin in!