Weekoverzicht #7 Sinterklaas en een beetje kerst

Afgelopen week bestond natuurlijk voornamelijk uit voorbereidingen op Sinterklaas en pakjesavond zelf. Ik moet ook toegeven dat ik in de eerste dagen van de week amper foto’s heb gemaakt. Maar ik heb genoeg te vertellen en later in de week zijn er ook veel foto’s gemaakt dus lees maar lekker mee.

We beginnen op de dinsdag want van de maandag weet ik niet zoveel meer behalve dat ik weer hard gewerkt heb in de ochtend en in de middag de kinderen thuis had. De dinsdag was een bijzondere dag voor me. Als eerste omdat mijn Content Adventskalender begon in mijn FB groep. En ten tweede omdat ik mijn eerste sessie had bij een hypnotherapeut. Dit was heel spannend en liep niet zoals verwacht, maar was wel heel interessant. Verder kreeg Fay een kaart van haar opa en oma ivm het halen van haar zwemdiploma en deze kon ze helemaal zelf lezen. Knap he.

Op woensdag had ik weer mijn moeder zoon ochtend. We deden spelletjes, maakten weer een kerststukje en Milo heeft ook een poosje lekker zelf gespeeld. Kon ik fijn even wat opruimen etc.

Die middag kwam er een vriendinnetje van Fay spelen en dat is altijd gezellig. Milo mag dan ook altijd mee spelen, al trekken de meiden wel gewoon hun eigen plan. Aan het einde van de middag nog even lekker dansen en uitrazen en de dag was alweer voorbij.

Op donderdag kwamen de kerstkaartjes binnen. Wat zijn ze toch mooi! De foto’s sowieso, gemaakt door Madebymone. Maar ook het kaartje zelf vind ik prachtig geworden. Die dag had ik ook nog een 1 op 1 gesprek met een klant en verder weinig bijzonders gedaan behalve de boodschappen opgehaald.

Op vrijdagochtend was de Sinterklaas viering bij de peuters en op de basisschool. Dit jaar heel anders want geen Sint of Pieten op school, maar via een filmpje. Voor de kinderen van 0-4 jaar hadden ze ook wat anders geregeld. Zo mochten ze afgelopen week op maandag al een schoentje zetten en op vrijdag mocht deze opgehaald worden. Wel via een leuke route waarbij ze een mandarijntje mochten pakken en een liedje gingen zingen.

In de middag ging Fay eerst nog bij een vriendinnetje spelen. Het zusje is ook altijd heel blij als Fay er is. En volgens mij kwamen er later nog meer meiden bij en hebben ze flink gedanst.

Na het avondeten kregen we opeens een belletje van oma dat er een brief voor Fay en Milo in haar brievenbus lag. Dus zijn we snel naar opa en oma’s huis gegaan. In de brief stond dat Sinterklaas het leuk vond om óók wat pakjes bij opa en oma te brengen. En dat de zak verstopt stond ergens in huis. Wauw wat waren ze verrast want er zaten veel dingen in die op het lijstje stonden en ook nog een aantal andere hele leuke dingen.

Zaterdag duurde lang. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor ons. Voor mij. Want ik was al om 5 uur wakker. En de kinderen stuiterden ook al erg vroeg door het huis. We zijn wel nog even naar de Wouterbergen geweest, een soort kinderboerderij met kamelen, herten, alpaca’s, schapen en nog veel meer. En daar liepen ook Pietjes rond. Maar het allerleukste was toch de verrassing van de twee raampieten.

Nadat de raampieten samen met de kinderen gezongen hadden, een spelletje (boter kaas en eieren) hadden gedaan en ook nog getekend samen op de ramen toverden ze opeens twee zakken tevoorschijn. Wat een feest! Natuurlijk moesten ze ook nog even lekker gek op de foto…

Daarna kon het uitpakken beginnen! Er waren twee gezamenlijke cadeaus en voor ieder kind zes cadeaus. Een aantal van het lijstje, een aantal niet. Maar wat waren ze overal blij mee. Ze wilden met alles direct spelen natuurlijk. En Milo heeft zelfs zijn nieuwe popje mee naar bed genomen.

Op zondag werd ik om 6 uur wakker gemaakt door mijn kleine mannetje. Na even wat van mama’s liefde sliep hij nog drie uur terwijl ik niet meer kon slapen. Net zoals deze kleine grote meid die ik daarom maar met een dekentje en haar tablet op de bank heb gelegd.

Nadat we een kerstboom hadden uitgezocht op het kerkplein en de boel een beetje opgeruimd hadden werd het nieuwe slijm station uit de doos getoverd. In eerste instantie was het slijm echt heel plakkerig en werd alles er vies van. Maar wat bleek nou? Met een beetje geduld en tijd werd de slijm beter en fijner om mee te spelen.

Uiteraard werd, toen de kerstboom eenmaal thuis gebracht was, ook de boom opgetuigd. De kinderen waren vooral druk bezig met hun speelgoed maar soms kwamen ze toch even helpen met wat dingen in de boom hangen.

Uiteindelijk was alles goed en wel versierd 😉

Staat bij jullie de boom al?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *