Weekoverzicht #4

Jeetje alweer het vierde weekoverzicht. Ik heb de smaak bijna te pakken haha. Mag nog wel wat vaker denken om een foto te maken, maar op sommige dagen doe ik ook niet veel bijzonders. Afgelopen week was er eentje van veel (telefonische) afspraken, van het Sinterklaasjournaal en natuurlijk de intocht van die lieve goede Sint. Kijk je mee?

Op maandag start ik altijd de dag (nadat de kinderen op school zitten) met een business buddy call. Oftewel ik neem samen met Frouke mijn buddy de afgelopen werkweek door en we kijken naar de week die komen gaat. Omdat we beiden de week ervoor een challenge hebben gedaan hadden we veel te bespreken.

In de avond was er natuurlijk voor het eerst Sinterklaas journaal. Iets waar de kinderen erg naar uit hebben gekeken, vooral Fay. Je ziet het ook wel aan haar gezichtje dat ze het allemaal maar spannend vond. Vooral de kolen die opeens weg waren.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De ochtend daarna trof ik de kinderen zo aan. Milo mag normaal niet bovenin het bed als ik er niet bij ben. Maar Fay had hem stiekem toch geholpen. Kan zo niets mis gaan, maar met er in en uit klimmen vind ik dat met zijn instabiliteit wat eng.

Op woensdag brengen Milo en ik Fay altijd naar school en hebben we daarna de ochtend voor onszelf. Lekker even wandelen dus. Wel nam ik ook de buggy mee voor wanneer Milo moe zou worden. Loopt hij langere afstanden dan kan het vallen wat erger worden en hiermee kunnen we dat enigszins voorkomen.

Ook speelde ik met Milo het spelletje Dobble. Eigenlijk is hij er te jong voor aangezien het vanaf 5 jaar is. Maar op zijn manier kan hij het toch best goed. Daarnaast breid hij zo ook zijn woordenschat uit.

De spelletjes bleven in de middag komen, want Fay had wel zin om ons nieuwe spel “ZooMemo” uit te testen. Deze kregen wij van Sunny Games. En psssst deze week komt hier ook een winactie van online.

Wat had ik het donderdag druk met diverse afspraken. Iemand die met mij mee wilde sparren over een tof idee voor in mijn besloten fb groep. Iemand die graag gifjes door mij wil laten maken. Iemand met wie ik een 1 op 1 traject ga doen. En in de middag mocht ik met Milo weer naar de fysio. Hij kreeg een tussentijdse toetsing om te zien of en hoe hij gegroeid is. En op het gebied van evenwicht is hij echt met sprongen vooruit gegaan. Zo trots!

Vrijdag is voor mij sinds een tijdje een ‘kies voor jezelf’ dag. Ik heb met namelijk een tijd terug ingeschreven voor de ‘kies voor jezelf club’ en elke vrijdagochtend komen we een half uur samen (online) en is het daarna ook echt tijd voor jezelf. Aangezien ik het lastig vind om echt me-time dingen te plannen helpt dit mij heel erg om echt tijd voor mezelf te vinden. En te kiezen voor mezelf. Deze vrijdagochtend had ik zelfs een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Ik kreeg een voet en gezichtsbehandeling. En jeetje wat was dit fijn. Ik denk dat ik deze week ga bellen voor een nieuwe afspraak voor over een aantal weken.

In de middag ben ik met de kinderen naar een vriendin gegaan. Onze kinderen spelen heel graag samen en eigenlijk zouden alleen de meiden afspreken maar ze vroeg of Milo ook wilde komen dan konden wij samen lekker aan de koffie.

Zaterdag was eindelijk de intocht. Na een hele ochtend wachten, en pizza mijters maken. Beide kinderen vonden het spannend, maar de oudste nog het meest. Gelukkig werd het een groot feest al vroeg Fay zich de hele tijd af wie er nou in die zak zit. Op het antwoord moet ze nog even wachten geloof ik. Milo vond het iets te lang duren dus hij ging soms tussendoor even spelen en kwam daarna weer zitten.

Omdat het zo’n lekker weer was en de kinderen vol energie zaten besloten we om te gaan wandelen. En niet zomaar een wandeling. Nee we gingen voor het eerst geocachen. Geen idee of je dat zo noemt als werkwoord maar ik doe het lekker zo haha.

Wij vonden alleen zulke ‘schatten’ en dat vonden ze dan wel jammer. Maar om andere schatten te vinden moeten we gaan betalen en dat zien we toch niet zo zitten geloof ik.

Natuurlijk werd er zaterdagavond ook een schoentje gezet en blijkbaar zijn de kinderen heel lief geweest want ze kregen beide een cadeautje. Fay kreeg slijm, iets waar mama en papa niet zo vrolijk van worden maar zij helemaal weg van is. Die Sint toch, goede oude man. Milo kreeg een autootje, dat kan nooit fout.

Na het uitpakken van het cadeautje en het ontbijt werd het tijd om de pyjama’s aan te doen. Echte kerst pyjama’s. Want we reden naar Tilburg voor een heuse kerst fotoshoot.

Vorig jaar deden we dit ook al, speciaal voor de kerst kaart. En wat een leuke foto’s kwamen er toen uit. Dit jaar kozen we een nieuw thema en ook dit was een succes. Ik kan niet wachten tot ik de foto’s krijg en mag gaan kiezen.

Bij thuiskomst wachtte er voor Fay nóg een verrassing. Er lag een envelop in de brievenbus met een kaartje plus een gouden medaille van het zwemmen. Fay zou namelijk zaterdag de 14e haar diplomafeest hebben maar door de corona maatregelen kon dit niet door gaan. Dus stuurden ze in ieder geval alvast de medaille die erbij hoort op met een heel lief kaartje. En dat feestje, dat komt nog wel! Echt heel erg lief van Zess, de zwemschool.

We eindigden de dag en dus ook de week lekker lui met pyjama op de bank. We hadden de musical Rapunzel opgenomen van Van Hoorne en dat is altijd een feest. We hebben ons weer kapot gelachen om Fien en Titus. Hopelijk kunnen we snel weer naar een echte voorstelling.

En nu begint er weer een nieuwe week. Ik ben benieuwd wat deze week ons weer allemaal gaat brengen.

1 reactie op “Weekoverzicht #4

  • Wij doen ook aan geocachen (ik gebruik het ook gewoon als werkwoord, hoor 😀 ). Je bedoelt dat je alleen buisjes met een logrol vindt? Ook de gratis caches kunnen groter zijn. Je kunt in de app het formaat zien. En op plekken bijv in het bos is er meer kans op een grotere cache waar dan een ruil-schat in kan zitten.
    Veel plezier ermee!

Reageren is niet mogelijk.