Weekoverzicht #36 Vakantie week 1

De eerste zomervakantie week zit er weer op. Het was een week met amper zomers weer helaas. We hadden gehoopt lekker in het zwembad te kunnen vertoeven etc maar dat zat er even niet in. Toch hebben we een prima vakantie week gehad waarin ik onder andere twee ochtenden heb kunnen werken. Heel fijn al had ik stiekem gehoopt op meer….

Op de maandag hadden we in de ochtend allerlei afspraken. Zo moesten we al om 9 uur in Deurne zijn bij de ergotherapie. Daar hebben we het proces in gang gezet voor een rolstoel voor Milo. Milo kan prima lopen, maar alleen korte stukjes. Langer dan 10 minuten is eigenlijk al teveel voor hem en aangezien hij echt zijn energie goed moet verdelen is een rolstoel gewoon noodzakelijk. Ook had ik mijn tweede vaccinatie die overigens echt de hele week nog pijn deed in mijn arm en waardoor ik erg moe was de eerste vier dagen. En Fay had een kinderfeestje in de middag!

Op dinsdag heb ik lekker in de ochtend gewerkt terwijl de kinderen ook lekker aan het werk waren. Milo moest ook nog naar de fysio maar dat deed mijn man omdat hij avonddienst had. Heel fijn. Ook moesten we met Fay naar de tandarts want haar vulling was kapot. Heel vreemd want ze heeft het zelf niet doorgehad, ik zag het met tandenpoetsen.

Woensdagochtend gingen we naar Valkenswaard voor mijn favoriete kinderkleding winkel Hip Kinderkleding. Deze wordt gerund door Tamar en is zowel een stenen winkel als online. Ze hebben er leuke merken zoals B.Nosy en Moodstreet en haar collectie breidt alleen maar uit! Dit keer hadden we wat dingetjes uit de sale apart laten leggen.. Alhoewel het pakje wat ik voor Milo had besteld dus te klein was… Gelukkig vond ik een leuk alternatief wat wel paste!

Na het winkelen gingen we naar de speeltuin om de hoek. Dat had ik de kinderen beloofd. Ik heb beide kinderen een half uur lang mogen duwen, zo hoog mogelijk. Ik was kapot daarna haha!

Na de lunch gingen we naar een Pluktuin bij ons in de buurt. Deze bestaat pas sinds begin juli maar gaat al hartstikke goed. Ze verbouwen er allerlei groenten en fruit dus we plukten daar wat courgettes, frambozen en bramen. Een volgende keer ga ik terug voor prei, sla, broccoli en straks in de herfst voor pompoenen!

Naast het plukken vonden de kinderen ook de dieren geweldig. De lieve ezel die van aandacht houdt maar ook de kleine geitjes die nog niet zo lang geleden geboren zijn. Eentje wordt met de fles groot gebracht omdat haar moeder niet genoeg tepels heeft om melk te geven dus die houd enorm van knuffelen… Zo schattig!

De dag erop, op donderdag, zijn we lekker naar de zorgboerderij geweest waar ook mijn moeder en oma naartoe kwamen. Bij de zorgboerderij heb je een restaurant met terras, een grote speelplek en ook een heleboel dieren… Onze kinderen zijn dol op deze plek dus we gaan er graag heen. Helemaal nu er weer een baby alpaca is geboren. Hoe schattig is dit diertje?!!

Ook hier waren baby geitjes die heerlijk tam zijn dus daar moest ook mee geknuffeld worden. Zelfs Milo onze grote held durfde de diertjes te aaien.

Op vrijdag bracht ik de kinderen naar hun opa en oma in Eindhoven omdat mijn man die avond moest werken, ik een Mosselavond had bij restaurant De Heidehof met mijn familie en we de volgende dag vroeg op “moesten” om mijn ouders te helpen met hun kampeerspullenverhuur bedrijf. Dan is logeren bij opa en oma voor ons wel zo handig en voor hun wel zo leuk. Het etentje was ook echt heel erg geslaagd. De mosselen waren enorm lekker en het gezelschap erg gezellig en fijn.

Het was ook de eerste keer in lange tijd dat ik meer dan twee wijntjes dronk haha.

Zaterdagochtend moesten we al om 8 uur bij mijn ouders zijn zodat we naar de camping konden rijden en twee tenten konden afbreken. We hadden enorm veel geluk met het weer, het heeft drie seconde gespat en dat was het. De zon brak zelfs regelmatig door. Twee uur later zat alles in de aanhangers en konden we de kinderen weer ophalen en naar huis gaan.

We sloten de week en het weekend af met een feestje voor ons nichtje die vier jaar werd. Milo was hartstikke blij dat hij het cadeau mocht geven. En ons nichtje was er ook enorm blij mee. We zijn de hele middag daar gebleven, lekker in de achtertuin onder de nieuwe overkapping. Ideaal zoiets. Zouden wij hier ook moeten hebben!

Al met al was het dus een hele fijne week. Hopelijk deze week net zo leuk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *