Weekoverzicht #34 eerste speeldate, bbq & blauwe bessen

De een na laatste week voor de zomervakantie vloog ontzettend snel om. Het maken van foto’s is bij mij nog steeds een dingetje. Vooral als ik thuis ben. Gaan we ergens heen dan maak ik vaak wel foto’s, maar van het werken en als de kinderen thuis spelen amper. Dus ook dit keer maar weinig foto’s van de eerste helft van de week. Maar genoeg te vertellen!

Maandag ging ik de kinderen ophalen van school en kwam Milo samen met een ander jongetje uit de klas naar buiten. Beide heel enthousiast want “wij gaan afspreken samen!”. Dat kwam voor mij als een verrassing, sowieso omdat het andere jongetje twee jaar ouder is dan Milo en ik Milo er ook nog nooit over had gehoord (over afspreken dan). Maar goed, ik wilde hun enthousiasme niet temperen dus na overleg met de andere moeder besloten we dat een uurtje samen spelen helemaal prima was. Mijn dochter Fay nam daar dankbaar gebruik van en besloot ook bij een vriendinnetje te gaan spelen.

Dinsdag en woensdag waren voor mij gewoon twee drukke werkdagen en op woensdagmiddag zijn we cadeautjes gaan kopen voor de kinderfeestjes die eraan kwamen en komen. Het einde van het schooljaar is altijd druk qua kinderfeestjes omdat er dan veel kinderen jarig zijn (of in de vakantie jarig zijn).

Donderdag hadden we zelf ‘feest’ want mijn man was jarig. Hij had ook vrij genomen van werk want anders had hij van 14 – 22 uur moeten werken en dat is niet leuk op je verjaardag. Na mijn werkzaamheden zijn we taart gaan halen en kibbeling om als lunch op te eten. We hebben er met zn viertjes een mini feestje van gemaakt. Vooral voor de kinderen. Want op de zaterdag werd er echt ‘feest’ gevierd door middel van een bbq met familie en een paar vrienden.

Op vrijdag had onze grote dame een kinderfeestje en mijn man was aan het werk dus ik was lekker alleen met de kleine man. Wel deed ik nog wat voorbereidingen voor de zaterdag.. Want op die dag vierden we de verjaardag van mijn man. Klein feestje, volgend jaar een grote want dan wordt hij 40 (en dan is hopelijk heel die C-shit voorbij of niet meer zoals nu in ieder geval). We hadden besloten lekker te BBQen want het weer was er zeker naar. We maakten verschillende hoeken met tafels etc zodat iedereen fijn op afstand kon zitten en eten.

Op zondag ochtend besloten we om naar “de bessen boer” te gaan. Daar kun je zelf blauwe bessen plukken. Iets wat de kinderen erg lekker vinden en hopelijk dus ook leuk om zelf te doen. Is eens wat anders dan gewoon in de supermarkt een bak kopen.

Er zaten veel grote bessen bij want het had de afgelopen dagen natuurlijk ook nog flink geregend en dat is goed voor dit fruit. De bessen zuigen zich lekker vol met vocht.

De kinderen waren echt super enthousiast. Beide hadden een flink emmertje vol met bessen en we hadden ook nog een andere emmer vol. Bij elkaar dus 1,5 kilo aan blauwe bessen geraapt. Je snapt dat er dus wat in de diepvries is gegaan. Want dingen als jam maken is weer niet aan mij besteed haha.

Naderhand zijn we naar mijn ouders gegaan waar mijn man mijn vader heeft meegeholpen. Fay is gaan zwemmen, Milo speelde met de Vtech BBQ en ik heb lekker zitten genieten. Kreeg ook nog van mijn moeder een glaasje licor43. Nou dan ben ik helemaal in mijn hum!

Wat deed jij afgelopen weekend?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *