Weekoverzicht #25 Sometimes it snows in April

Tsjah als Prince erover zingt en ook Danny Vera een nummer heeft gemaakt over sneeuw in april kon het natuurlijk ook niet anders in deze gekke tijd. Het sneeuwde. En niet zo’n beetje ook. Hier in het Zuiden is het eigenlijk altijd alles meteen heel groots. Laatst met die warme dagen. Hoppa vier dagen boven de 20 graden. Genieten. En met de sneeuw: hoppa dikke pak en zelfs een sneeuwpop ermee kunnen maken… Gelukkig eindigden we de week met regen.. uh zon.

Op maandag was het natuurlijk Tweede Paasdag. Dus geen school of werk maar lekker samenzijn en… gourmetten! Nadat de kinderen naar bed waren heb ik overigens wel gewerkt.. Dat was echt even nodig.

Alhoewel er op maandag en dinsdag wel wat sneeuw viel was het vaak na een paar minuten wel weg. Op woensdag niet. Op woensdag lag er echt een pak en was het ontzettend glad op de weg. Dat had ik van te voren niet bedacht anders weet ik niet of ik de weg wel was op gegaan.

Ons mannetje had namelijk nieuwe schoenen nodig dus ik maakte een afspraak bij Durlinger bij ons in het dorp. Ik vind schoenen uitzoeken voor deze man altijd erg lastig omdat hij eigenlijk hoge schoenen nodig heeft in verband met zijn balans en motoriek. Maar die hebben ze nu natuurlijk amper. Plus ga zelfs maar eens van die winterse schoenen dragen in de zomer. Gelukkig mogen we van de fysio ook lage schoenen mits de achterkant bij de enkel stevig is.

Op donderdag had ik een live dag van mijn coach. Helaas geen echte live dag maar online. Echter had ze natuurlijk weer wat lekkers geregeld voor ons. Nu had ik vanaf 13 uur wel mijn kleine mannetje thuis maar die kreeg ik in zn eentje wel vermaakt. De grote zus mocht na school met een vriendinnetje mee en werd ook naar korfbal gebracht waar ik haar later weer heb opgehaald.

Op vrijdag was het rapportgesprek met de juf van Fay. Ik had Teams ruim op tijd netjes geopend, maar miste toch de oproepen van de juf. Kreeg helemaal geen melding ervan, heel stom. Gelukkig had de juf iets later nog een gaatje en hadden we alsnog het gesprek. Niet dat er heel veel te vertellen viel want het gaat gewoon heel goed met Fay. Ook kreeg ik een pakketje van Lovy met een prachtige ketting voor moederdag. Daar later meer over..

Op zaterdagochtend ben ik eerst naar de Action gegaan om iets op te halen. En daarna mocht ik vijf gillende meiden naar het korfbal brengen. Het regende die dag echt volop en voluit dus wij bleven verder lekker binnen. Vonden de kinderen niet erg. Die vermaakten zichzelf wel!

Waar de zaterdag mee eindigde werd de zondag mee begonnen. Lekker verkleden en zelfbedachte spelletjes doen. Het was verder ook een dagje waarop we dingen van tv terugkeken zoals We want more en Lego Masters. Dat kijken de kinderen ook graag maar komt gewoon te laat op tv.

Het hoogtepunt was overigens wel (naast het zelfgemaakte pizza eten) dat mijn man samen met Fay Just Dance ging doen. Mijn man houdt helemaal niet van dansen dus ik verbaasde me dat hij het werkelijk ging doen. En nog lang ook. Stiekem had hij er erg veel plezier mee. Maar ja, je kan punten halen en hij is wel een echte streber haha.

Komende week hopelijk weer wat betere temperaturen en verder een rustige week voor de boeg volgens mij.