Weekoverzicht #18 speurtocht, hotel en zon

Afgelopen week was het hier in het zuiden voorjaarsvakantie. Of ja, wij noemen het normaal Carnavalsvakantie maar aangezien er dit jaar geen Carnaval was vind ik het raar om het zo te noemen. Normaal gesproken staat zo’n vakantie dus in het teken van leuke feestjes en bijkomen van die leuke feestjes. Ook doen we altijd leuke dingen met de kinderen, gaan we ergens heen. Maar dat is nu natuurlijk niet van toepassing.

Gelukkig organiseerden ze in het dorp een Letterspeurtocht voor de kinderen, in plaats van het zoeken naar de Mini Paol (wat onderdeel is van de Carnaval). Wat betekende dat ze elke dag van 10-12 lekker buiten waren. En dus ook iets te doen hadden.

Fay was in het weekend voor de vakantie ziek. Ze had verhoging en hoofdpijn/buikpijn. Gelukkig was ze vanaf zondagmiddag weer van alle klachten af. Dus mocht ze na 24 uur klachtenvrij weer naar buiten. We hebben dit dan ook meteen gedaan want wij hadden allemaal binnen gezeten. Geen schaatsen voor ons dus. We zijn bij de buurtwinkel drinken en snoepjes gaan halen.

Kerst 2022Kerst 2022

Op de dinsdag konden we gelukkig wel meedoen met de letterspeurtocht. Milo deed officieel niet mee omdat hij nog niet op de basisschool zit. Maar aangezien Fay met een ander groepje mee ging waar al twee begeleiders bij zaten ging ik samen met Milo met een groepje eerstejaars kleuters mee. Dat vonden ze allemaal erg leuk. En ik ook.

Op woensdag was ik de begeleider bij het groepje dames. Ze waren met zijn viertjes. Milo bleef eerst bij oma die de speurtocht mede organiseerde. En hij liep het laatste half uurtje ook nog mee. Wat waren sommige vragen moeilijk, maar wat was het leuk zeg! Op de donderdag liep mijn man mee samen met nog een moeder.

Op de donderdag bracht mijn man me al vroeg in de ochtend naar het Sandton Eindhoven Centre hotel. Daar ging ik namelijk de hele dag werken én ik bleef er ook overnachten.

Ik had namelijk die dag een hele dag een “live” dag met mijn coach. Dat zit in het VIP traject wat ik bij haar volg. Samen met de andere ondernemers waren we de hele dag online via Zoom en kregen we ook nog allemaal een eigen “cheatbox”. Het was echt geweldig deze dag, ik heb weer veel inzichten gekregen en ook wat actiepunten. Daarna liet ik sushi bezorgen en heb ik genoten van me-time.

Op vrijdagochtend heb ik eerst nog wat gewerkt voordat ik een hypnose sessie had. Dit ging ook gewoon via Zoom online en was echt een geweldige sessie. Daarna heb ik nog even een uur me-time gehad waarbij ik ben gaan schrijven, live ben gegaan in mijn FB groep en ook weer restjes sushi heb gegeten als lunch. Om 12 uur was het dan echt tijd om uit te checken en kwam mijn man me weer ophalen.

We reden vanuit Eindhoven vrijwel direct door naar de buurtwinkel en het buurthuis omdat daar de prijsuitreiking was van de speurtocht. En hoe leuk, het groepje van mijn dochter werd tweede. Ook Milo was blij want hij kreeg voor zijn deelname ook een medaille en een snoepzak.

Zaterdag was het natuurlijk geweldig mooi weer. Dus nadat wij in de ochtend in huis wat hebben lopen rommelen besloten we om kibbeling te halen in een nabijgelegen dorp. Dit aten we op in een park in de buurt waarna we lekker zijn gaan wandelen.

Ook kwamen we een leuke speeltuin tegen waar de kinderen natuurlijk ook even wilden vertoeven. Zo leuk is dat om in andere buurten en andere dorpen te wandelen. Kom je weer nieuwe dingen tegen.

Na het avondeten besloten we om weer naar het dorp te rijden voor een toetje. De ijszaak was eindelijk weer open en met het mooie weer is een ijsje natuurlijk een goede afsluiter.

De carnavalsvereniging van het dorp naast ons had in plaats van een gewone optocht een ‘voorbij rij optocht’ georganiseerd. Voor twee weken lang kon je via een bepaalde route langs huizen rijden waar ze flink hadden uitgepakt. We besloten niet overal langs te rijden maar hebben driekwart gehad. En dit was toch wel een van de leukste. Al is dat op de foto niet zo heel goed te zien.

Op zondag zijn we een paar uurtjes naar mijn ouders gegaan. Eerst beetje kletsen en ‘meehelpen’ in de voortuin en daarna lekker in de achtertuin van de zon en de diertjes genoten. Het was een fijne afsluiting van een fijne week.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *