Weekoverzicht #17 back to school

Afgelopen maandag was het eindelijk weer tijd om naar school te gaan. Waar veel scholen alsnog besloten hadden om dicht te blijven door de sneeuw ging die van mijn kinderen gewoon open. Voor ons was dat ook prima te doen aangezien we op 100 meter afstand wonen.

Wel moet ik toegeven dat niet allebei de kinderen er evenveel zin in hadden. Onze oudste was erg blij om haar juffen en vrienden en vriendinnen weer te zien. Terug naar ‘normaal’ voor zover het normaal is. Maar de jongste was erg verdrietig. Hij wilde bij mama blijven, hij had het koud, vond lopen door de sneeuw erg moeilijk, enzovoort. Gelukkig haalden wij beide kinderen wel vrolijk op. En toen ze met de slee mochten was het helemaal feest.

Op dinsdag kwam er na school een vriendinnetje spelen. Beide kinderen waren ook weer helemaal gewend aan school. Ook de jongste. Hij mag weer lekker vier ochtenden en was erg blij om zijn vriendjes en vriendinnetjes te zien. Op de woensdag besloot ik om Rendang te maken in de slowcooker. Ik had een flinke pan gemaakt zodat we meerdere porties uit konden halen. Uiteindelijk waren het vijf porties. Wat erg handig is met die avonddiensten van mijn man.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Op de donderdag ben ik in de ochtend lekker aan het werk gegaan voor wat klanten. Ik heb een nieuwe klant waarvoor ik de nieuwsbrieven mag maken en af en toe blogs mag schrijven. En voor een andere klant heb ik een blog van een podcast gemaakt. Fay had trouwens doe raar met je haar dag op school. Ik ben niet zo creatief dus het bleef bij een hoop staartjes.

Na schooltijd ben ik met de kinderen naar mijn ouders gegaan. Daar mochten we ook blijven eten. Heel fijn!

Op de vrijdagochtend ben ik eerst gaan werken, maar ben ik aan het einde van de ochtend met mijn man gaan wandelen. Dat vind ik dan wel een voordeel van zijn avonddiensten. Dan is hij in de ochtend thuis. En kan ik lekker met hem even op pad.

Tsjah en toen was het vrijdag. Normaal de start van de Carnaval bij ons in het dorp. Nu niet, al mochten de kinderen wel verkleed naar school. Helaas niet in bovenstaande outfits want die pakken kwamen dus pas in de middag binnen. Heel jammer, zou eigenlijk al eerder bezorgd worden.

De pret was er echter niet minder om. Beide kinderen hebben de rest van de dag (en de zaterdag) hun pakken aan gehouden..

Waar overigens heel Nederland in het weekend op schaatsen en het ijs stond zaten wij het hele weekend binnen. Fay voelde zich totaal niet fit. Had buikpijn, hoofdpijn, oorpijn. Gelukkig voelde ze zich zondagmiddag weer beter, maar om toch even goed uit te laten zieken bleven we ook toen binnen. Heel jammer want nu dooit het weer. Geen ijs voor ons dus.

Deze week is het vakantie hier in het zuiden. Dus weer geen school. Ik heb er qua werk wel rekening mee gehouden al werk ik dus nu in de avonden. Plus ik heb donderdag en vrijdag wat leuks op de planning staan. Daar meer over in het volgende overzicht.

Ben jij gaan schaatsen?