Weekoverzicht #15 Sorry, een beetje saai

Het is niet bepaald de juiste tijd geweest om te starten met een weekoverzicht. De weken lijken allemaal op elkaar. Je komt nergens. En ik ben ook geen knutsel moeder die allerlei leuke activiteiten voor haar kinderen bedenkt. Vooruit afgelopen week hebben we samen chocolade croissantjes gemaakt en appelflappen. Maar dat is ook niet echt iets wat uren duurt.

Dus mijn excuus. Het is niet echt een hele boeiende weekoverzicht. Ik hoop die van komende week wel weer. Ik ga mijn best doen. Misschien als ik dagelijks wat opschrijf dat het dan beter blijft hangen en ik meer te vertellen heb.

Afgelopen week heb ik elke dag gewandeld. Soms was het een half uur. Een andere keer 15 minuten en één keer zelfs slechts 10 minuten. Mijn doel was echter elke dag wandelen, zelfs in de regen, dus die is behaald.

Op dinsdag hadden we ook een uur lang een afspraak met de diëtiste voor Milo. Hij krijgt veel te weinig binnen op een dag en met zijn beperking verbruikt hij juist dubbel zoveel. We wilden dus wat hulp hierbij. Alhoewel we ook tips kregen voor wat eetwissels (pindakaas in plaats van stroop bijvoorbeeld) gingen de tips voornamelijk over ons eigen gedrag. Alhoewel we hem niet willen pushen met eten doen we dat onbewust alsnog. Door focus te leggen op eten. “Heb je het al op?” “Wil je nog een hapje?” “Neem nog maar een slokje”. Dat is iets wat we onszelf af moeten leren.

Ook kwam er een vriendinnetje spelen die middag. Maar pas nadat we eerst zelf onze chocolade croissants hadden gemaakt. Samen met het vriendinnetje is Fay lekker gaan tekenen en schrijven en brachten ze (samen met mij en Milo) de post langs bij oma. Daar werd nog even met de hondjes gespeeld voordat we terug gingen.

Verder worden er veel hutten gebouwd. Staat de toko elke dag meerdere malen op zijn kop en hebben de kinderen echt behoefte aan school. Ik ben zo benieuwd wat we morgen te horen krijgen…

Ook ben ik afgelopen week gestart met een Mindfulness training van Nienke van Tiny Tweaks. Deze training duurt acht weken lang en naast een online leeromgeving hebben we ook elke donderdagavond een online bijeenkomst. Mijn eerste indruk is goed, al vind ik het thuiswerk wat we opgekregen hebben vrij pittig.

Wanneer de kinderen fijn samen spelen zijn ze altijd zo lief voor elkaar. Hier geeft Milo Fay een massage. Zo schattig.

Op vrijdag zijn we ook weer lekker gaan wandelen. Er zijn twee speeltuintjes bij ons in het dorp. Eentje met een glijbaan, schommel en rekstokken en deze die je op de foto ziet. We zijn naar beide speeltuintjes geweest maar dit was hun favoriet omdat er ook andere kinderen waren.

In het weekend zijn we bij mijn schoonzusje op visite geweest. De kinderen hadden de baby nog niet in het echt bewonderd en mochten dit nu. Wat waren ze trots op hun kleine schattige neefje. Zo mooi om te zien. Ik heb hier wel foto’s van maar die houden we lekker voor onszelf. Later die middag hebben we nog zelf appelflappen gemaakt. Ze smaakten best lekker al zeg ik het zelf.

Op zondag zijn we in de ochtend lekker gaan wandelen bij het keelven. Het vroor 2 graden onder nul dus het was erg koud, maar de zon maakte alles goed. Wel was het een beetje een minder leuke wandeltocht dan normaal. Dit omdat Fay in het begin al keihard viel (over haar eigen voeten, oeps) en haar hand kapot was. En later omdat de Schotse Hooglanders zo’n halve kilometer werden opgejaagd door een hond die er samen met zn baasje los liep. Was echt sneu om te zien hoe die beesten bang weg renden.

Verder ben ik nog bezig geweest met het voorbereiden voor mijn werk dag morgen en het met schrijven van deze blog natuurlijk. Op naar een nieuwe week, hopelijk eentje met goed nieuws over de basisscholen. Al vind ik het wel heel dubbel.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *