Weekoverzicht #14 Samen komen we er wel

Alhoewel we het hier in huis allemaal pittig vinden (behalve mijn man volgens mij want die heeft gewoon zijn werk buitenshuis) het thuisonderwijs beginnen we toch ook onze draai te vinden. Ik denk dat het komt door een stukje acceptatie (we kunnen er weinig aan veranderen) en zorgen voor voldoende afwisseling. Afgelopen week hebben we dingen gedaan zoals huisnummer bingo, thuis bioscoop dag en we hadden sneeuw!

Maandag zaten we weer om half 9 achter de laptop voor de instructie van groep 3. Milo vindt het ook altijd erg interessant om te zien wat zijn grote zus doet. Stiekem vind ik het erg jammer dat we altijd op dat tijdstip klaar moeten zitten. Het is fijn voor het ritme maar niet altijd handig

Fay is sinds deze week dus ook gestart met aan elkaar schrijven. Iets wat ze al heel lang wil. Ze komt er echter nu ook achter dat het soms best moeilijk is. Vooral aangezien ze linkshandig is. Maar ze doet het echt heel erg goed.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Bij het thuisonderwijs hebben we sowieso altijd vaste pauze momenten. Soms wisselt er wel het een of ander, maar rond 10 uur gaan we eigenlijk altijd fruit eten. De ene keer met schooltv om naar te kijken en een andere keer mogen ze zelf iets uitkiezen.

Aangezien ik op dinsdag een belangrijke afspraak had maar er ook een vriendinnetje was komen spelen nam mijn man de kinderen mee naar buiten voor huisnummer bingo. Dat vonden ze alledrie echt superleuk om te doen!

’s Avonds moest ik even bij mijn moeder langs want zij had iets besteld voor mij bij de Hema. En Fay wilde natuurlijk mee zodat ze oma kon zien en met de hondjes kon knuffelen.

Woensdag volgden we de instructie van school en bracht ik de kinderen daarna naar mijn schoonmoeder. Daar zouden ze een paar uurtjes spelen zodat ik alleen op kraamvisite kon bij mijn schoonzus en neefje Mees. Het is echt een schatje om te zien!

Daarna maakte ik meteen even van de gelegenheid gebruik om alleen te gaan wandelen. Ik kon me niet herinneren wanneer ik voor het laatst echt alleen was geweest dus dit was genieten. Meteen even wat kibbeling gehaald op de markt die in het centrum stond als lunch.

Toen ik de kinderen op ging halen besloten mijn schoonmoeder en ik dat Milo echt even ietsjes korter gewiekt moest worden. Niet teveel want mijn schoonmoeder is echt geen kapster. Maar het scheelt allicht iets.

Alhoewel deze kanjer zich goed alleen kan vermaken vind hij het toch wel lastig om dat zo vaak en zo lang te moeten doen tijdens het thuisonderwijs. Dus speel ik regelmatig een spelletje met hem. We zijn sinds kort gestart met sudoku van Hubelino. Hij begint echt al door te krijgen hoe het werkt. Heel gaaf.

Ook moest Milo weer naar de fysio. Hij deed het weer super goed. Zo goed zelfs dat we hebben besloten om hem nog maar eens per maand naar de fysio te laten gaan behalve wanneer we echt een hulpvraag hebben. Als de scholen straks weer open gaan dan ligt er sowieso een hulpvraag bij de peuterspeelzaal. En we moeten rond mei toch ook echt gaan kijken naar welke hulp hij nodig heeft op de basisschool.

Op vrijdag had mijn man een dag vrij genomen want ik had de hele ochtend coaching van Wendy Marsman. Het was echt een ochtend met veel tranen, maar ook veel kwartjes die vielen, veel gelach, mooie inzichten en vooral heel veel. Ik had wel het geluk dat Wendy afgelopen week mij een lekker doosje met brownies had gestuurd. Dit als bedankje omdat ik van haar Podcasts blogs maak. Dit hielp zeker tijdens die ochtend.

En terwijl ik aan het werk was heeft Fay ook hard gewerkt aan school en kon ze al vrij snel lekker gaan spelen.

Die vrijdag besloten we lekker te gaan borrelen met een leuke Disney film erbij. Alhoewel we ook Netflix hebben besloten we om toch maar weer Disney plus te pakken. Geen idee voor hoe lang, dat zien we wel weer. Dit keer lieten we de kinderen kennis maken met Toy Story!

Zaterdag hielden we een pyjama dag wat vooral heel veel films betekenden, lekker fruit in de ochtend en lekkers op tafel in de middag. Onze twee schatjes knuffelden wat af met elkaar en met ons. Heerlijk zulke dagen.

En gisteren (zondag) hadden wij het geluk dat de sneeuw die in de nacht was gevallen ook redelijk bleef liggen. De straten waren sneeuwvrij, maar op het gras lag nog een heleboel. Hiep hiep hoera!

Dat werd een dolle boel dat snap je natuurlijk wel. Wat hebben we genoten zeg. Sneeuwballengevecht. Grote en kleine sneeuwpoppen maken. Door de sneeuw rennen en springen. En dat met een lekker zonnetje erbij. Bofkonten zijn we!

Op naar een nieuwe week. Deze week heeft mijn man avonddienst en heb ik een heleboel afspraken voor mijn werk.