Weekoverzicht #12 Eerste week thuisonderwijs

Vorige week plaatste ik een blog over onze eerste thuisonderwijs dag. Deze ging beter dan verwacht. Wat betreft het thuisonderwijs dan he. De dagen daarna mocht ik ook niet echt klagen al was het naarmate de week vorderde steeds moeilijker om beide kinderen te motiveren. We hebben tussendoor ook echt wel spelletjes gedaan, zijn gaan wandelen etc. Maar de vermoeidheid sijpelde door en de klad kwam er wat in.

De allereerste thuisonderwijs foto die ik maakte. Fay had er begin van de week enorm veel zin in. Vooral om haar juffen weer te zien via Teams en om haar klasgenoten/vriendinnetjes weer te zien.

Met de peuter ging het die eerste dagen ook best goed. Hij wilde ook werken dus kwam lekker aan tafel zitten om te “schrijven” en te “lezen”. Zo grappig om te zien.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Tot en met woensdag ging het eigenlijk ook echt goed. Milo paste zich goed aan en speelde ook veel zelf. Fay bleef het leuk vinden en ik kon soms tussendoor ook wat taken doen voor mijn werk.

Ik probeerde daarnaast ook dagelijks naar buiten te gaan. Al was het dan wel ‘saai’ in de speeltuin zonder vriendjes, toch een frisse neus halen.

En ik zorgde elke dag voor even een pauze momentje met een bord vol lekkers erop. Hier konden ze ook echt van genieten.

En als het even kon gingen we ook in de middag naar buiten. Vaak gewoon even voor een wandeling. Ik had natuurlijk veel meer kunnen bedenken dan alleen wandelen en naar de speeltuin, maar had de puf er zelf niet voor.

Ook hebben ze veel samen gespeeld als het schoolwerk af was. Dat ging vaak goed. Vaak ook niet haha. Want ja, al die tijd alleen maar je broertje of zus als speelkameraad hebben is soms gewoon saai. Afspreken met andere kinderen doen we eventjes niet gezien de besmettingen ook in het dorp oplopen.

Aan het einde van de week moest ik echt naast Fay zitten en had ik vaak ook nog de jongste op schoot. Want de motivatie was echt ver te zoeken. Vooral veilig leren lezen vond ze niet leuk, terwijl ze dol is op lezen. Maar dat komt puur door de instructie. De instructie is namelijk een filmpje op youtube met een onbekende juf. En ze vindt die juf gewoon niet zo leuk haha. Daarom starten we de dag voortaan met VLL zodat die taak tenminste af is. En dan kan ze daarna de leukere taakjes doen.

Op vrijdag is mijn moeder trouwens nog even langs gekomen, zij werkt vier dagen in de week en is op vrijdag vrij. Ik had haar natuurlijk kunnen inzetten als oppas, maar was stiekem erg blij dat ik zelf eens een andere volwassene sprak. Naast mijn eigen man dan. Ook heb ik nog een keer gefacetimed met een vriendin. Iets wat ik dus bijna nooit doe, maar misschien toch maar vaker moet doen. Al klets je even vijf minuten.. het is zo fijn!

In het weekend eigenlijk geen foto’s gemaakt. Ook niet veel gedaan behalve een bezoekje aan mijn schoonouders omdat mijn schoonvader jarig was geweest. En nu weer vol “frisse” moed verder met week twee van het thuisonderwijs.

Hoe gaat het daar?

1 reactie op “Weekoverzicht #12 Eerste week thuisonderwijs

  • Jij had zelf toch een onderwijs achtergrond, of niet? Ik sla sommige instructiefilmpjes over en geef zelf (kort en bondig) uitleg. Dat werkt bij mijn groep 3er veel beter.
    Maar de afzakkende motivatie is herkenbaar, haha.

Reageren is niet mogelijk.