Weekoverzicht #10 Kerst

Terwijl de laatste dagen van 2020 ‘langzaam’ wegtikken blik ik met dit weekoverzicht nog even terug op afgelopen week. Een week waarin de kerstvakantie officieel van start ging, een week met kerstborrels, cadeaus, lekker eten en familie. Neem gezellig een kijkje.

Op de maandag was mijn man in de ochtend thuis dus kon ik nog wat werkzaamheden verrichten. In de middag ben ik lekker met de kinderen in ons dorp gaan rondwandelen en dus kwamen we ook bij de kerststal. Zelf heb ik er niet zoveel mee maar de kinderen vinden het echt geweldig. Fay kon ook al veel dingen vertellen over Jozef en Maria, de herders, enzovoort. Leert ze op school.

Op zowel maandagavond als dinsdagavond had ik een kerstborrel. De ene was met zo’n 55 personen en de ander met zijn viertjes. Heel verschillend maar beide erg leuk. Toch fijn dat dit zo kan he, die techniek van tegenwoordig ­čśë

De rest van de dagen (voor kerst) werden er vooral veel spelletjes gespeeld. Door de kinderen met zn tweetjes. Samen met oma. Met mij en als papa thuis was ook met papa.

Ook speelden de kinderen veel hun eigen spel. Zoals Fay die zichzelf filmde hoe ze met haar slijm aan het spelen was. Terwijl Milo met de balletjes van de knikkerbaan speelt. Fay is overigens ook nog een keer een middag bij een vriendinnetje gaan spelen.

Op donderdagochtend wilde Fay heel graag ontbijt voor ons maken. Dus ze maakte chocolade croissants en dekte de tafel zo goed als ze kon. Lief he!

In de middag pikte ik mijn oma op zodat ze bij ons Kerstavond kon vieren. Ze had mijn dochter en man al minimaal een half jaar niet gezien door alle ‘omstandigheden’ dus dit was wel even heel fijn. Uiteraard met de nodige afstand tussen de volwassenen en extra ventilatie.

Op eerste kerstdag mochten de kinderen dan eindelijk de cadeaus uitpakken die onder de boom lagen. Het waren voornamelijk dingen zoals sokken, wat lekkers, maillots etc. Maar het grote cadeau was een Nintendo Switch. Deze moest natuurlijk uitgetest worden.

Later zijn we ook nog lekker gaan wandelen met zijn viertjes. Het was redelijk fris maar heel mooi weer.

De natuur bij ons is zo mooi. We raken daar nooit uitgekeken. Vooral niet als we weer de Schotse Hooglanders tegenkomen. Wat zijn dat toch een pracht beesten.

Later die dag gingen we naar mijn ouders. Een andere kerst dan normaal omdat mijn broertje en zijn verloofde er niet bij waren. Maar alsnog erg gezellig. Mijn ouders hadden ook lekker lang in de keuken gestaan om heerlijke dingen te maken zoals albondigas en nachos. We hebben ervan genoten.

Tweede kerstdag was pyjama dag. Niets moest en alles mocht. Dus werd er veel gespeeld met de Switch. Werden er filmpjes gekeken. Spelletjes gespeeld en lekker gegeten.

Voor het avondeten had ik een vijf gangen menu bedacht. Klinkt heel fancy maar was vrij simpel. De spoom voor de kinderen was met citroensorbet en 7-up. Dat viel wel in de smaak.

En yes… mijn man maakte ook eens een foto van mij!!

Derde kerstdag was weer lekker opdoffen want we gingen naar mijn schoonouders. Ook daar was het anders dan anders, maar eigenlijk net zo gezellig, leuk en lekker.

De kinderen werden ook flink verwend weer en kregen echt hele leuke dingen zoals een Space scooter, aquabeads, Paw Patrol spel voor de Playstation en truien van Ibi Kidzz.

Al met al hebben we dus een hele bijzondere, speciale en mooie kerst gehad. Op naar Oud & Nieuw.