Weekoverzicht #1: herfstvakantie

Dit is niet het eerste weekoverzicht op deze site. Echter dateert de laatste van oktober 2018 dus vandaar dat ik qua nummering gewoon weer bij één begin. Deze blog bestaat al sinds 2014 en ik blog zelf al vanaf mijn achttiende wat betekent dat ik al 17 jaar blog. Niet gek dus dat ik op een gegeven moment in een soort dip terecht kwam. Andere zaken werden meer prioriteit en van elke dag bloggen ging ik naar 1 of 2 keer bloggen per week.

Ik wil mijn blog-flow weer terug vinden en ik denk dat dit onder andere gaat lukken door ook weer ‘vaste rubrieken’ plaatsen zoals deze. De afgelopen week heb ik dus een poging gewaagd om foto’s te maken van onze activiteiten zodat ik deze in de blog kon plaatsen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om weer meer persoonlijke dingen te lezen.

Voortaan elke maandag een weekoverzicht!

Terwijl de kinderen met oma naar Dierenrijk gingen ben ik op maandag in de ochtend flink aan de slag gegaan met mijn bedrijf. Ik had namelijk nog wat opdrachten liggen die gedaan moesten worden.

Terwijl ik aan het werk was ging mijn man knutselen. Of ja, bouwen. Met Duplo en Hubelino. We ontvingen namelijk de lift die je rechts op de foto ziet ter review en aangezien we dit wel een tof Sint cadeau vinden besloten we hem te maken zonder de kinderen.

Voordat ik trouwens startte met werken heb ik eerst een pan erwtensoep gemaakt in de slowcooker. Of ja, ik gooide alle ingrediënten erin en 10 uur later was de soep klaar. Zo handig he. In de middag ben ik samen met mijn man de Sinterklaas taart gaan maken. Deze maken we elk jaar maar dit jaar hebben we hem iets anders versiert. Sowieso omdat er nu opeens van die mini kruidnootjes zijn bij de Jumbo en omdat er Oreo op moest van Fay.

Op dinsdag waren de kinderen erg vroeg wakker maar gingen ze samen op de kamer van Fay spelen. Fay had een knikkerbaan gemaakt met schelpen en stenen. Super creatief en heel leuk.

Het fijne spelen ging daarna beneden verder. Milo had een trein gemaakt en samen reden ze overal heen. Zo leuk om te zien.

Met Fay ging ik in de ochtend ook nog even naar het dorp omdat zij echt een nieuwe winterjas nodig had. Daarbij kon ze ook nog wat truien gebruiken dus gingen we samen op jacht. Tijdens het shoppen kwamen we ook Pieten schmink tegen die natuurlijk mee naar huis moest. Je kon kiezen tussen zwarte en bruine en Fay wilde de bruine. Natuurlijk moesten ook de Pieten pakjes van zolder gehaald worden. Oh en dat gat in Fay haar mond komt omdat op maandagavond de tand eruit viel.

Ik besloot op dinsdag overigens ook weer de slowcooker te gebruiken. Dit keer kippenbouten naar eigen recept. In de avond moest Fay trouwens zwemmen en daarna werd ze door mijn schoonmoeder opgehaald om daar te logeren…

Op woensdag hadden we dus alleen Milo thuis en hebben we eigenlijk niet zoveel gedaan. In de ochtend beetje gerommeld in huis en in de middag met mijn moeder en oma (met afstand) naar zorgboerderij Wouterbergen gegaan. Dat is bij ons om de hoek en altijd zo leuk. In de avond haalden we Fay weer op en mochten we ook blijven eten daar.

De donderdag begonnen we eerst met een dansje. Dat vinden de kinderen zo leuk, de radio aan en dan lekker swingen.

Omdat het in de ochtend zo’n mooi zonnig weer was zijn we lekker naar het bos gegaan. Samen op zoek naar paddenstoelen.

Fay had haar Vtech camera ook mee. Van elke paddenstoel werd een foto gemaakt. Natuurlijk onder toeziend oog van Milo.

Zelf schoot ik ook wat mooie plaatjes. Ben er stiekem best trots op, zo met mijn telefoon haha.

De vrijdag was een vrij rustige dag. Ben met mijn moeder op pad geweest, even de deur uit. Even geen kinderen. Is soms ook best lekker. Of herkent niemand dat? Daarna lekker met de kinderen een film gekeken op Netflix, Verschrikkelijke ikke. Dat vind Fay zo leuk met de Minions.

Ik ontving trouwens die dat een pakketje met bovenstaande sauzen erin. Deze sauzen zijn te koop bij de Plus supermarkten en zitten echt bomvol groenten. De linkse is 100% groente, de rechtse 97%. We hebben de rechtse dan ook direct gebruikt voor de pasta. Later hier nog een blog over.

Op zaterdag zijn we naar Kerkrade gereden voor een uitje naar GaiaZOO. Een prachtige dierentuin waar wij al vaker zijn geweest maar waar weer een hoop moois te zien was.

We hebben daar weer uren rondgelopen en genoten. Maar.. je raadt het al, er komt nog een blog over haha. Dus ik ga niet heel uitgebreid erover vertellen.

Terwijl de kinderen thuis met de LEGO speelden ging ik naar mijn ouders voor de administratie. Ik had die ochtend thuis al de facturatie etc bijgewerkt maar er moest nog iets gebeuren voor de BTW aangifte van het derde kwartaal. Mijn vader helpt me er gelukkig bij, is altijd win win want ik help hem met social media en hij mij dus hiermee.

In de middag maakte ik mijn befaamde gezonde appeltaart weer. Heel makkelijk te maken en ontzettend lekker altijd.

’s Avonds mocht Fay kiezen wat we gingen eten. Want het was de laatste dag van de herfstvakantie. Het werd een ‘borrelplank. Bij ons is dat altijd net wat we in huis hebben en makkelijk te maken is. Dus gehaktballetjes, sushi van social deal die ik nog op moest halen, wraps met zalm, stokbrood en natuurlijk nog wat groenvoer zoals komkommer, tomaten etc.

Al met al een hele fijne herfstvakantie!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *