Nog even en de Duitse kerstmarkten beginnen weer!

Ik hou normaliter totaal niet van markten. Het is mij altijd veel te druk en ik vind het vaak ook tegenvallen wat ik er allemaal vind. Toch is dat anders met kerstmarkten. Ik hou er namelijk van. Of dat nu komt door de sfeer die er hangt of iets anders, ik weet het niet. Maar ik ben groot fan! Daarom ga ik ook graag elk jaar naar één of twee markten. Vooral de Duitse kerstmarkten zijn favoriet hier. Wanneer je een auto hebt zijn deze markten helemaal binnen handbereik en zeker een bezoekje waard!

(Controleer bij de Duitse kerstmarktsteden van tevoren even of er een milieuzone is ingesteld en een milieusticker op je auto verplicht is.)

De leukste Duitse Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten starten eind november en blijven vaak tot na de kerstdagen staan. Je hebt dus de gehele maand december én kerstvakantie de tijd om ze te bezoeken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Kerstmarkt in Düsseldorf

In december 2016 ben ik samen met mijn moeder naar Düsseldorf geweest. Dit ligt net over de grens. De gehele stad is versierd met kerstverlichting, waardoor je geen moment het kerstgevoel verliest en op Gustaf-Gründgens-Platz vind je een grote ijsbaan. Vergeet daarom als echte Nederlander je schaatsen niet of laat op een gehuurd paar (€3) je kunsten zien.

Lees ook: Op citytrip naar Duitsland

Je vindt in Düsseldorf meerdere kerstmarkten die op loopafstand van elkaar liggen met elk een eigen sfeer en uitstraling. De markten liggen in en rondom de winkelstraten, zodat je tussendoor ook een kijkje kan nemen in de winkels met schitterende etalages die op zaterdag tot 21:00 uur ‘s avonds geopend zijn. De meest chique winkelstraat van Düsseldorf, de Königsallee, kun je het beste bezoeken als het donker is en de duizenden lichtjes in de kastanjebomen zijn ontstoken. Wil je het schitterend verlichte centrum van boven zien? Ga dan ‘s avonds in het reuzenrad (Burgplatz) en geniet van een fijn uitzicht over de stad en de Rijn. Naast attracties voor jong en oud zijn er ook activiteiten speciaal voor de allerjongsten, zoals een overdekt poppentheater op Schadowplatz.

leukste duitse kerstmarkt

Kerstmarkt in Keulen

Een aantal jaar geleden ben ik met een vriendin naar de kerstmarkt in Keulen geweest. Dat was echt geweldig. Op veel pleinen en in de straatjes eromheen is wel wat te beleven. Maar het mooiste en meest bijzondere is nog wel het decor van deze kerstmarkt. Want in Keulen vind je namelijk de Dom. Dit is de grootste kathedraal in Duitsland en tevens een van de grootste in Europa. Hij is ontzettend mooi en geeft dus een mooie achtergrond tijdens de kerstmarkt.

Kinderkerstmarkt Nürnberg

Zoek je een kerstmarkt waar nog meer rekening wordt gehouden met jonge kinderen? Rijd dan naar Nürnberg. Daar vind je op de Hans-Sachs-Platz een heuse kinderkerstmarkt, inclusief huisjes die op maat gemaakt zijn voor kinderen. Naast veel zien, kunnen de kids ook veel doen, zoals koekjes bakken in de bakkerij en kaarsen maken. In het glazen huis kunnen ze hun eigen cadeautjes maken. Zo houden ze er meteen een leuk souvenir aan over!

De top 10 kerstmarkten

Onze oosterburen zijn dan wel experts op het gebied van kerstmarkten, toch hoef je voor een mooie kerstmarkt niet de grens over! In eigen land kun je je op verschillende kerstmarkten en kerstfairs omringen met een warme kerstsfeer. Vaak hebben de Duitse kerstmarkten overduidelijk als inspiratie gediend. Valkenburg en Maastricht staan op nummer 1 en 2 in de top 10 kerstmarkten in Europa die goed met de auto bereikbaar zijn. Bekijk welke andere Europese steden nog meer de moeite waard zijn!

Let wel op dat je naast de verplichte milieusticker in Duitsland ook verplicht bent om winterbanden te hebben.

Ben jij al eens naar een Duitse kerstmarkt geweest?

1 reactie op “Nog even en de Duitse kerstmarkten beginnen weer!

Reageren is niet mogelijk.