Weekendje weg | Scheveningen

Zoals jullie wel in mijn weekoverzicht hebben kunnen zien hebben wij enorm genoten van ons weekendje weg. Scheveningen heeft opnieuw mijn hart veroverd en de plannen zijn er dan ook om binnenkort een dagje terug te gaan. In dit artikel vertel ik graag wat uitgebreider over alle dingen die we gedaan hebben en alle bezienswaardigheden die we aanraden. Inclusief een hele bult met foto’s PLUS een filmpje voor de liefhebbers. 

Ondanks dat het echte mooie weer pas na dit weekend begon hebben we toch hele mooie dagen gehad. Niet alleen omdat de zon zich veel meer liet zien dan voorspeld, maar ook omdat we een aantal hele leuke dingen hebben gedaan. Naast leuke dingen doen hebben we ook mooie dingen gezien en heerlijke dingen gegeten. Ik vertel jullie dus over ons hotel, een aantal eetgelegenheden en geef leuke uittips.

Ons verblijf – Strandhotel

Het Strandhotel in Scheveningen is een klein familie hotel direct aan het strand gelegen. We kregen een kamer met zeezicht en hij was perfect! Het bed was heel laag, maar uiteindelijk gaat het erom hoe hij ligt. En ik slaap er echt heerlijk in, terwijl ik regelmatig niet goed slaap in hotelbedden. De mensen die in het hotel werken zijn ook enorm vriendelijk en behulpzaam. Toen ik aangaf enorme maagpijn te hebben werd direct een beker melk opgewarmd en ze wisten vrijwel al mijn vragen te beantwoorden.

Wat ik zelf niet erg vond, maar anderen wellicht wel, was dat er geen lift aanwezig is. Maar het is ook geen heel hoog hotel, wij zaten geloof ik helemaal boven en moesten twee trappen op. Valt mee dus. Er is overal in het hotel ook wifi aanwezig, al moet ik wel toegeven dat ik op mijn laptop niets kon met de wifi (geen idee waarom hij gaf wel aan dat ik wifi had). Volgende keer maar een wifi adapter meenemen! Het ontbijt is ook erg goed, je hebt veel keuze qua beleg en het uitzicht is natuurlijk super: de zee!

Wat ons betreft dus zeker een aanrader en wij komen er graag een keer terug!

De Pier + het reuzenrad

Wanneer je in Scheveningen bent kun je er niet omheen: De Pier. Sinds 2015 compleet vernieuwd en een van de bekendste attracties aan de Nederlandse kust. Want je kunt niet alleen ouderwets ‘pierewaaien’ op de De Pier, je kunt er ook shoppen in de hippe winkels, eten bij de streetfoodtrucks en bungeejumpen. Nu is er sinds kort ook een nieuwe attractie op De Pier, namelijk het reuzenrad! Op de vrijdag dat wij aankwamen in Scheveningen werd het reuzenrad geopend voor het grote publiek. Dus uiteraard moesten wij ook een ritje maken en als een van de eersten beslissen of het een aanrader is.

En dat is het! Sowieso is het een pracht van een aanwinst als je kijkt naar het “beeld” wat je ziet zodra je over de boulevard loopt. Echt eyecandy. Maar het 20 minuten durende ritje is ook enorm relaxed en bovendien erg mooi! Wij gingen op de zaterdag en dat was de mooiste dag tijdens dat weekend. Blauwe lucht, paar wolkjes en een hele mooie felle zon. Scheveningen is nóg mooier op die 40 meter hoogte.

Wél een paar kleine puntjes van kritiek. Op dit moment is het zo dat wanneer je in de gondel hebt gezeten je ook weer naar buiten gaat op de plek waar mensen naar binnen komen. En dat is geen handige plek. Hopelijk veranderen ze dit nog. Daarnaast vind ik de prijs voor kinderen vrij hoog. Een volwassene betaalt €9,- en kinderen t/m 12 jaar €7,-. Er staat t/m 12 dus ik ga er vanuit dat je dus voor een baby en een peuter ook gewoon die prijs betaald? Dan vind ik het echt te hoog.

Tasty Comedy

Nog een hele gave “attractie” die je op De Pier vindt. Mijn man zag er reclame van op tv en wij zijn direct gaan kijken via internet wat het nu precies inhoud en hebben eigenlijk ook meteen gereserveerd. Tasty Comedy is een avondvullende dinnershow op De Pier waarbij je een 4 gangen menu krijgt geserveerd door topchef Ramon Beuk en getrakteerd wordt op de leukste comedians.

Wij wisten natuurlijk niet wat we moesten verwachten maar toen we de ronde ruimte binnen liepen en zagen hoe het restaurant was ingedeeld waren we al onder de indruk. In het midden van de zaal is een klein rond podium voor de comedians en aan de zijkant een podium voor de muzikanten die spelen terwijl je eet. Al onze zintuigen zijn die avond gestreeld. De, shared dining, gerechten die we kregen geserveerd waren echt enorm lekker en de comedians lieten ons niet alleen huilen van het lachen maar we werden nog interactief ingezet ook nog. Ik wil er niet al te veel over kwijt, aangezien je het gewoon echt moet ervaren, maar wel dat het de moeite en het geld waard is! Ga je nog in september dan krijg je nog €10,- korting ook..

Beauty and the beast – musical

Alle keren dat ik naar Scheveningen ben geweest pikte ik een musical mee. Of ik ging er speciaal voor naartoe. Dus ook dit keer konden we niet weggaan zonder een musical gezien te hebben. Beauty and the beast speelde, maar ik had er weinig van gehoord. Ja ik zag wel eens reclame voorbij komen, maar niemand in mijn omgeving is geweest. EN DAT IS ZONDE! Want serieus, wat een belachelijk goede musical!! Met Tony Neef als Lumière hebben we echt krom gelegen van het lachen en ook Anouk Maas was een hele mooie verrassende Belle. Haar tegenspeler (het beest) was helaas niet Edwin Jonker, maar er viel niet zoveel op of aan te merken aan dit beest. Marcel Visscher was echt een geweldige Gaston en speelde zijn rol echt met volle overtuiging.

Wij hadden het 2e kaartje gratis en besloten dus om platinum seats te pakken waardoor we na de musical ook backstage mochten. Wat is dat gaaf zeg om te zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat en om al die kostuums en attributen te zien. Het podium is toch een stuk kleiner als je erop staat dan hoe hij lijkt vanuit de zaal.

Anyway, ik geloof dat hij midden september voor het laatst speelt dus mocht je nog niet gegaan zijn dan heb je dus echt iets gemist. Maar niet getreurd, in oktober komt de musical The Lion King weer met een nieuwe voorstelling.

Simonis in de haven

We waren nog geen paar uur in Scheveningen of ik kreeg via Instagram een fijne tip van Simple Thoughts. De beste vis hebben ze bij Simonis aan de haven vertelde ze me. Nu zaten wij precies met ons hotel aan de andere kant van de kustlijn, dus de haven was een behoorlijk eind lopen. Maar voor de beste vis hebben we dat wel over. En het was ook echt een aanrader en de wandeling waard. Wanneer je een kibbeling schotel besteld dan krijg je zoveel dat je er gewoon met zijn tweeën van kunt eten. En de haring is niet voor niets uitgeroepen tot beste haring van 2016!

Je mag Den Haag/Scheveningen echt niet verlaten zonder hier naartoe te zijn geweest hoor…

Keizerstraat | La Caldera & Utsukusy Schoonheid

De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen. De voormalige visserswoningen in en om deze knusse straat zorgen voor veel gezelligheid. Je vindt hier veel kleine winkels en eettentjes maar ook grote ketens, zoals Albert Heijn, HEMA en de Blokker. Kortom: een authentieke winkelstraat in Scheveningen-Dorp, waar je gezellig doorheen kunt slenteren richting boulevard maar ook prima alledaagse boodschappen kunt doen. Bron

Ik had werkelijk nog nooit van de Keizerstraat gehoord en had ook geen idee dat het zo’n leuke winkelstraat zou zijn. Ik ging namelijk op uitnodiging van Utsukusy Schoonheid daarheen en verbaasde me enorm. Dit keer hebben wij dus geen tijd gehad en/of genomen om echt goed deze straat te bekijken en alle winkels. Dus kan ik er niet veel over vertellen, wel gaan we zeker een keer terug want hij oogde enorm gezellig. De winkel van La Caldera moet je dan in ieder geval echt niet overslaan want wat een pracht winkel. Wanneer je binnenkomt waan je jezelf al in alle rust en de vele edelstenen die er te vinden zijn, zijn mega. Meer over deze winkel en mijn ervaring bij Utsukusy binnenkort in een blog. Maar ik kan je verklappen, ik kom er zeker terug!

Weekendje weg Scheveningen

Al met al hebben wij dus echt een fantastische tijd gehad in Scheveningen. En dan heb ik het niet eens gehad over het geweldige 11 km lange strand waar we ook veel gelopen en gezeten hebben. Scheveningen is wellicht een drukke toeristische kustplaats, maar dat is om een hele goede reden. Een weekendje weg naar scheveningen is zeker een aanrader!

Ben jij al eens een weekendje weg in Scheveningen geweest?

11 reacties op “Weekendje weg | Scheveningen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *