Weekendje Eindhoven

Een paar weken geleden mocht ik samen met mijn gezin zomaar een weekendje overnachten in Eindhoven. Dat vonden we stiekem wel erg leuk want ondanks dat we beide vrijwel ons hele leven er hebben gewoond, komen we er nu niet zo vaak meer. Het hotel waar we mochten overnachten, Novotel Eindhoven, lag aan de snelweg tegen de bossen en vlakbij het vliegveld. Niet alleen ideaal dus voor zakenmensen, maar ook voor families met kinderen want je zit zo in de stad zonder de drukte van de stad te ervaren bij het hotel zelf. 

Om dit weekend vast te leggen heb ik geplogd, ik hoop dat jullie het leuk vinden om mee te kijken.. weekendje eindhoven 1We waren al vroeg wakker, zelfs voor Fay, dus even gek doen samen op Snapchat. Het is altijd lekker op ochtenden dat Fay nog slaapt, vooral met een weekendje weg, want dan kunnen we alvast alles inpakken en klaarzetten. Na het ontbijt en nog 1x alle spullen gecheckt te hebben (stel je voor dat je iets vergeet.. haha) reden we richting Eindhoven. Ik knipperde met mijn ogen en… daar waren we al! We besloten om niet direct naar het hotel te gaan aangezien je toch pas na 12uur kunt inchecken, maar we gingen eerst…

De tongelreep

tongelreep eindhovenLekker zwemmen! In Eindhoven heb je de Tongelreep, je ziet het niet op deze foto’s maar het is echt een soort subtropisch zwembad aangezien je er een golfslagbad hebt, een turbotol en vele gave glijbanen. Maar daar konden wij natuurlijk niet in met Fay, gelukkig waren er ook een paar peuterbadjes. Fay is echt gek op water, echt een waterratje dus we hebben twee uur lang heerlijk gespetterd.

Strijp S

vershal het veemNa het zwemmen was het eigenlijk etenstijd dus we besloten naar Strijp-S te gaan. Strijp-S was officieel het bedrijventerrein van Philips, vroeger ook wel ‘De verboden stad’ genoemd. Hedendaags staat het bol van vernieuwing, commercie en vooral.. uniekheid. Op het terrein heeft Vershal het Veem zich gevestigd. Een heerlijke vershal met onder andere de pepernotenfabriek waar ze wel 50 verschillende pepernoten hebben. Fay keek haar ogen uit. We gingen een heerlijke pannenkoek eten, Fay met Nutella (het was tenslotte een feestweekend), Bart eentje met shoarma en wat ik had weet ik niet eens meer haha!albert heyn xlNaast de vershal heb je overigens een hele lekkere ijszaak zitten. Ze hebben nu niet zoveel keus, maar Fay deelde toch samen met ons een bolletje. Daarna was het tijd voor de Albert Heyn XL, Geertje maakte me telkens lekker met al haar sushi foto’s dus ik wilde ook! Achteraf liepen we daar alleen maar naar buiten met drinken aangezien ik de sushi wel erg duur vond en ik dan liever die avond uit eten ging met mijn gezinnetje. Na de Albert Heyn was het slechts 10 minuten rijden naar het hotel. Nu woonde ik mijn hele leven in Eindhoven en het was me nooit opgevallen dat daar op die plek dit hotel zat haha. novotel eindhoven 1We werden echt enorm goed ontvangen. Het inchecken duurde echt minimaal en omdat de kamer die we oorspronkelijk kregen nog niet helemaal schoon was kregen we direct een andere kamer. Het bedje voor Fay werd ook meteen naar die kamer gebracht net als ons kleine welkomspakket. Heel attent. De fles spa rood hebben we overigens wel laten staan, dat lusten we beide niet haha. Op de hotelkamer besloot ik om even lekker een verwen momentje te houden en lakte ik mijn nagels, natuurlijk wilde Fay daarna ook en ik dacht: waarom niet. Ik had tenslotte ook van die snel droog druppels.

Lundi

Lundi EindhovenOmdat ik toch wel enorm veel zin had in sushi besloten we bij Lundi te gaan eten. Deze zit net buiten het centrum en is een all you can eat restaurant. Het meeste wordt echter ter plekke vers bereid en zo ook de sushi! Het lastige in zo’n restaurant is wel dat wanneer je met twee (of in ons geval met drie) bent het dan je niet altijd samen aan tafel zit. Maar sushi is een koud gerecht en zulke gerechten hadden we wel meer, dus we hebben echt veel samen aan tafel gezeten en lekker genoten. Ik had ook nog nooit een oester gegeten dus die moest ik proberen. Bah. Net alsof je gewoon een slok zout neemt. lundiWat ik erg leuk vond daar is dat ze er ook echt aan de kinderen gedacht hebben. Zo is er een hele wand met snoep, kun je als toetje een suikerspin halen en de stok daar zitten lichtjes in, die je naderhand gewoon mee naar huis kunt nemen. Ook kun je er zelf je pizza en koekjes maken. Dat laatste deden Bart en Fay dan ook.. Ze vond het geweldig!novotel eindhoven 2

Novotel

Na twee uur vonden we het wel weer welletjes en besloten we om terug te gaan. We waren eigenlijk van plan om Glow te gaan lopen, een deel dan, maar ivm mijn rugproblemen hebben we dat maar niet gedaan. Wat ik overigens ook echt super vind aan het hotel is dat ze ook aan de kinderen denken, zo hebben ze een kleine speelruimte naast het restaurant. Altijd handig wanneer je aan het eten bent en je kind(eren) klaar zijn. Ook hebben ze in een hal een tv staan met spelcomputer zodat de oudere kinderen zich lekker kunnen uitleven. En er hangt vlakbij de liften een scherm waar je vanalles kunt opzoeken. Wil je naar de bioscoop? Dan laat die kaart de dichtstbijzijnde zien, enzovoort. weekendje eindhoven novotelNa wat quality time samen werd het echt bedtijd. Fay sliep echter niet in haar eigen bed, ze was continu afgeleid en bleef maar rechtop in haar bed zitten.. Dus dan toch maar tussen papa en mama in. Dat kan best voor een keertje. In de ochtend natuurlijk een beetje uitslapen (Bart en Fay tenminste, ik kan dat niet haha) en daarna heerlijk aan het ontbijt. Ze hebben best wat keus en het is ook allemaal vers. Het personeel was daar ook weer erg vriendelijk en toen ze merkten dat Fay het niet zo leuk meer vond in de stoel kwamen ze met kleurplaten en potloden aan. Nou dat was een goede zet!

Na het ontbijt reden we direct naar huis, onze honden waren namelijk opgevangen door mijn ouders. Maar aangezien zij zelf al 6 honden hebben (waarvan eentje drachtig) wilden wij ze natuurlijk zo snel mogelijk verlossen. Al met al hebben we echt een heerlijk weekend gehad samen.. En Eindhoven, ondanks dat we er niet meer wonen blijft het echt een geweldig stad! Zeker een aanrader, net zoals Novotel Eindhoven.

Kom jij wel eens in Eindhoven?

* Een deel van dit weekend hebben we gesponsord gekregen, de foto’s en tekst zijn echter geheel van mezelf. 

7 reacties op “Weekendje Eindhoven

Reageren is niet mogelijk.