Week van de opvoeding

Logo_WeekvdOpvoeding_2014

Afgelopen maandag is de week van de opvoeding begonnen. Nu is het een drukke periode aangezien het ook al de Kinderboekenweek is en ik las ook ergens de week van de borstvoeding plus afgelopen weekend was het ook nog dierendag.. Druk druk druk dus! Maar aangezien opvoeden toch best een belangrijk item is (best wel, haha..) wilde ik er toch aandacht aan besteden. Het thema van dit jaar is ‘ik tel tot tien’ en dat kun je op zoveel verschillende manieren interpeteren. Echt een heel breed thema dus, erg leuk!

Linda van mamaliefde bracht me dit onderwerp overigens meer dan een maand geleden onder de aandacht want ze zocht moeders die samen met haar tot tien wilde tellen. Ze heeft 10 opvoedkundige vragen opgesteld en daar konden we dan in het kort een antwoord op geven. Mijn antwoord op die vragen zijn grotendeels al te zien op haar website! Hieronder een aantal linkjes naar de artikelen.

Ik tel tot tien.. Zwangerschap || Ik tel tot tien.. Ballen in de lucht ||  Ik tel tot tien.. Taakverdeling in huis

Zelf ben ik gaan rond kijken naar activiteiten hier in de buurt. Er was niet zoveel keus maar de keuzes die er zijn, die zijn wel erg leuk. In de buurt wordt vanavond een kennismakingsworkshop gehouden met als onderwerp “babygebaren”. Ik werd direct getriggerd door deze cursus en zocht verder naar meer uitleg hierover. Ik heb zelf een pedagogische achtergrond maar dit begint vanaf een jaar of 4. Over het hele jong kind weet ik dus niet zoveel en ik vind het dan ook erg prettig om mijn kennis hierover uit te breiden. Sowieso omdat ik zelf moeder ben, maar ook omdat het in mijn vakgebied ligt.

Op de website letstalksigns.nl vond ik de volgende uitleg:

Een kind ontwikkelt vanaf ongeveer zes maanden begripsvorming en kan vanaf die leeftijd verbindingen gaan leggen tussen een woord, een voorwerp en een gebaar. De grove motoriek is eerder ontwikkeld dan de fijne motoriek. Mede hierdoor kan een kind gemiddeld tussen de acht en tien maanden de eerste gebaren laten zien, terwijl een kind fysiek gemiddeld pas in staat is woorden te zeggen tussen de twaalf en achtien maanden. Door gebaren te gebruiken in de opvoeding kunt u dus niet alleen eerder communiceren met uw kind, maar weet u ook beter wat er zich allemaal in dat kleine hoofdje afspeelt.

Aangezien Fay inmiddels 7 maanden is zou dit voor ons de perfecte tijd zijn om ons hierop te gaan richten. Ik ben dan ook erg benieuwd wat ik op de kennismakingsavond ga leren en of ik zelfs zo enthousiast wordt dat ik een gehele cursus wil gaan volgen. Op deze manier kan ik mezelf ontwikkelen maar ook mijn band met mijn dochter. Uiteraard zal ik na afloop mijn bevindingen met jullie delen.

Kenden jullie “babygebaren” al? Maak jij er gebruik van?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Eline op 9 oktober 2014 om 10:55

  Interessant dit, stuur het even door naar een vriendin van me 🙂

  • Nicole (misseagles) op 9 oktober 2014 om 10:57

   Helemaal goed!

 2. Maai op 9 oktober 2014 om 19:15

  Leuk, een vriendin van mij heeft het met haar kindje gedaan. Ik denk erover zoiets ook met de buikbaby te gaan doen. Eens kijken of dat rond die tijd hier in de buurt ook is.

 3. Sas op 9 oktober 2014 om 20:18

  Ik kende babygebaren al en heb dit ook toegepast op mijn oude werk toen ik nog met kleintjes werkte…

 4. Jessica op 9 oktober 2014 om 21:34

  Ken het niet, ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje