Waxmelts: kerstbomen bos en meer..

MG_0595

Wanneer ik alleen thuis ben vind ik het altijd fijn om kaarsjes aan te hebben (ja ook overdag haha) en brand ik meestal ook een waxmelt. Mijn man vindt de geur vaak niet prettig dus daarom doe ik dat meestal alleen wanneer hij niet thuis is. Ook geeft het me altijd een huiselijk gevoel en soms zelfs troostend. Een geur kan sowieso heel erg je stemming bepalen dus is het wel belangrijk dat je de juiste uitkiest. Van Waxzaken.nl kreeg ik een aantal waxmelts toegestuurd om uit te proberen. Ik wist van te voren niet welke geuren ik zou krijgen, dus een leuke en spannende verrassing!Schermafbeelding 2015-12-09 om 14.38.27

De geuren die ik kreeg waren: kaneel, appeltaart, dragonsblood, oriëntaalse musk, fresh linnen, kerstbomen bos, babypoeder en home for the holidays! Ik was vooral enorm benieuwd naar de kerstbomen bos en home for the holidays. Om jullie zo goed mogelijk een idee te geven van de geuren en wat ik (wij) ervan vonden beschrijf ik de geuren in het kort zoals ze op de site staan en vertel ik hoe ik de geur ervaren heb.

Fresh linen

Schone, frisse was op een warme zomerdag……..

Wanneer ik het bakje open maak en aan de waxmelt ruik herken ik de geur meteen. Dit is inderdaad de geur van heerlijke schone was die buiten aan de waslijn hangt. Wat een heerlijke frisse geur. Ik besluit om hem te branden wanneer ik zelf ook lekker bezig met met soppen en poetsen. Wat heerlijk deze geur, ik krijg er bijna een zomers gevoel van!

Dragonsblood

Patchouli en Vanille gemengd met een blend van Roos absolut, Sinaasappel en Jasmijn.

De Vanille ruik ik totaal niet als ik het bakje open maak, wel heb ik direct door dat het een hele sterke geur is. Of dat ook zo in de brander is moet nog wel eerst blijken. Ik brand hem per ongelijk wanneer mijn man ook thuis komt en al snel moet ik de kaars uitblazen zodat de waxmelt weer stolt. Dit keer moet ik hem redelijk gelijk geven; de geur is mij ook iets te overheersend aanwezig. Hij prikkelt ook bepaalde zenuwen waarvan je die niet geprikkeld wilt hebben.

Appeltaart

De geur van vers gebakken Appeltaart met een vleugje Kaneel…..

Nadat de Dragonsblood bij mijn man niet in goede aarde viel besloot ik om toch weer een test te doen. Ik hou zelf enorm van de geur van versgebakken appeltaart en ik weet dat hij hetzelfde vindt. Dus ongeveer een half uur voordat hij thuis zou komen brandde ik deze waxmelt en was zeer benieuwd naar zijn reactie. Zelf vond ik hem erg lekker ruiken, niet overheersend maar wel aanwezig. Toen mijn man thuis kwam werd hij heel enthousiast want hij dacht dat ik echt appeltaart had gebakken haha. Oeps, grote teleurstelling. Maar zegt genoeg over de geur toch?

Kaneel

Over deze geur kun je niet zoveel zeggen. Kaneel is kaneel. En ook een geur die ik zelf niet zo snel (meer) zal kiezen. Het is mij iets te specifiek en te overheersend. Zou de kaneel zoals bij de appeltaart erin verwerkt zijn dan denk ik dat ik het wel lekker zou vinden. Maar deze was net zoals de dragonsblood echt een no go voor mij. Ik heb hem dan ook snel uit de brander gehaald en weggegooid. Jammer.

_MG_0595

Oriëntaalse musk

Helaas bij deze geur geen beschrijving op de site, waardoor ik het niet helemaal kan plaatsen. Wel vind ik de geur erg fijn. Ik word er rustig van merk ik en kan me beter concentreren op dingen. Dat kan ik af en toe wel gebruiken dus erg prettig dat ik hem na een halve dag branden de volgende dag gewoon weer aan kan zetten en hij nog steeds zo fijn geurt!

Babypoeder

Frisse baby geur met een vleugje crême!

Wie vindt de geur van baby’s nu niet lekker? Nou normaal gesproken vind ik hem heerlijk. En ook nu kan ik niet stoppen met aan de waxmelt ruiken. Heerlijk is hij zo. Echter kreeg ik wel migraine terwijl de geur brandde in mijn waxmelt-brander. Ik weet natuurlijk niet of het echt aan de geur lag, maar hij was wel overheersend aanwezig. Ik durfde hem in ieder geval niet nog een keer te branden. Jammer want mijn man vond hem dus wel erg lekker!

Home for the Holidays

Een unieke geur met topnoten van Laurier, Sinaasappel en Citroen. Gevolgd door middennoten van Sparren, Dennen en Kruidnagel. Goed afgerond met een basistoets van Eucalyptus, Dennen en Amber.

Bij het ruiken aan de waxmelt weet ik niet goed wat ik moet denken. Aan de ene kant vind ik hem lekker ruiken maar aan de andere kant toch een aparte geur. Ondanks dat ik weet wat er allemaal in zit kan ik er niet zo goed iets uithalen. Wanneer ik hem dan eindelijk ga branden baal ik dat ik hem niet eerder erin heb gedaan. Want wauw wat een heeeeeerlijke geur! Doet me echt denken aan samen zijn met familie, gezelligheid en ja.. kerst! Een geslaagde waxmelt dus en deze ga ik zeker nog eens bestellen.

Kerstbomen bos

Een frisse, levendige Dennengeur zoals jij hem herrinnert toen je als kinf mee mocht om de kerstboom uit te zoeken…..

Ik ben zo blij met deze geur! Wij hebben namelijk geen echte kerstboom dit jaar. Vorig jaar wel en dat rook zo lekker. Maar doordat we een hond hadden waren al vrij snel de onderste takken kaal. Alle naalden waren er met de staart uitgezwiept. Nu we niet 1 maar twee honden hebben durf ik het helemaal niet aan. Dus daarom dit jaar geen boom, tenminste niet een traditionele. Gelukkig wel deze geur. Eentje die ik toch echt snel moet bijbestellen want hij geurt niet zo lekker meer.

Ik vond het erg leuk om zo verrast te worden met de geuren en er zijn zeker een aantal geuren die ik graag zelf nog eens zou willen kopen of cadeau doen natuurlijk. De waxmelts kosten namelijk slechts €0,60 en voor die prijs kun je het natuurlijk niet laten om nog meer aan te schaffen. Er staan nog heel veel meer geuren online, ook de geur Christmas Memories bijvoorbeeld, daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar! Je kunt ze in ieder geval bestellen via deze link.

Hou jij van waxmelts? En welke geur ben jij nieuwsgierig naar?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Marjolijn op 9 december 2015 om 15:15

  Ohhhh I love waxmelts en ik ben gelijk mijn winkelmandje gaan volgooien op de website, dankjewel voor deze geweldige tip!
  Wij hebben nu waxmelts van de Action en eerlijk gezegd vind ik die geen van allen lekker ruiken, veelal te zoet en overheersend, ik kan dus niet wachten tot de postbode op de stoep staat met dit heerlijk ruikende pakketje.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 december 2015 om 20:34

   Ben benieuwd welke je allemaal hebt besteld!

 2. Vandaagismooi.nl op 9 december 2015 om 17:57

  Oeeeh goed om te lezen!! Sommige lijken me ook echt heerlijk!

 3. janske op 9 december 2015 om 19:35

  ohhh..deze wil ik al heel erg lang…het lijkt me heerlijk! De geuren die je omschrijft lijken me ook erg lekker ruiken!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 december 2015 om 20:30

   Voor de prijs hoef je het niet te laten 😀

 4. janske op 9 december 2015 om 21:04

  Nou ja, dan komen er nog verzendkosten van 6,95 bij…dat maakt het dan meteen weer een stuk duurder.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 december 2015 om 21:07

   Tot 18 stuks kan per brievenbus, dus dan is het 3,95.. Nog steeds veel vooral als je er eentje wilt.. Dat snap ik. Maar meestal blijft het niet bij 1 😉

   • janske op 9 december 2015 om 21:16

    ik moet ook zo’n brandertje hebben 😉 of hebben ze die goedkoop bij de Action ofzo?

    • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 9 december 2015 om 23:51

     Ja ik heb die van mij ook bij de Action vandaan 😀

     • janske op 10 december 2015 om 09:21

      Kijk…thanks 😉Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje