Waxmelts: kerstbomen bos en meer..

Wanneer ik alleen thuis ben vind ik het altijd fijn om kaarsjes aan te hebben (ja ook overdag haha) en brand ik meestal ook een waxmelt. Mijn man vindt de geur vaak niet prettig dus daarom doe ik dat meestal alleen wanneer hij niet thuis is. Ook geeft het me altijd een huiselijk gevoel en soms zelfs troostend. Een geur kan sowieso heel erg je stemming bepalen dus is het wel belangrijk dat je de juiste uitkiest. Van Waxzaken.nl kreeg ik een aantal waxmelts toegestuurd om uit te proberen. Ik wist van te voren niet welke geuren ik zou krijgen, dus een leuke en spannende verrassing!Schermafbeelding 2015-12-09 om 14.38.27

De geuren die ik kreeg waren: kaneel, appeltaart, dragonsblood, oriëntaalse musk, fresh linnen, kerstbomen bos, babypoeder en home for the holidays! Ik was vooral enorm benieuwd naar de kerstbomen bos en home for the holidays. Om jullie zo goed mogelijk een idee te geven van de geuren en wat ik (wij) ervan vonden beschrijf ik de geuren in het kort zoals ze op de site staan en vertel ik hoe ik de geur ervaren heb.

Fresh linen

Schone, frisse was op een warme zomerdag……..

Wanneer ik het bakje open maak en aan de waxmelt ruik herken ik de geur meteen. Dit is inderdaad de geur van heerlijke schone was die buiten aan de waslijn hangt. Wat een heerlijke frisse geur. Ik besluit om hem te branden wanneer ik zelf ook lekker bezig met met soppen en poetsen. Wat heerlijk deze geur, ik krijg er bijna een zomers gevoel van!

Dragonsblood

Patchouli en Vanille gemengd met een blend van Roos absolut, Sinaasappel en Jasmijn.

De Vanille ruik ik totaal niet als ik het bakje open maak, wel heb ik direct door dat het een hele sterke geur is. Of dat ook zo in de brander is moet nog wel eerst blijken. Ik brand hem per ongelijk wanneer mijn man ook thuis komt en al snel moet ik de kaars uitblazen zodat de waxmelt weer stolt. Dit keer moet ik hem redelijk gelijk geven; de geur is mij ook iets te overheersend aanwezig. Hij prikkelt ook bepaalde zenuwen waarvan je die niet geprikkeld wilt hebben.

Appeltaart

De geur van vers gebakken Appeltaart met een vleugje Kaneel…..

Nadat de Dragonsblood bij mijn man niet in goede aarde viel besloot ik om toch weer een test te doen. Ik hou zelf enorm van de geur van versgebakken appeltaart en ik weet dat hij hetzelfde vindt. Dus ongeveer een half uur voordat hij thuis zou komen brandde ik deze waxmelt en was zeer benieuwd naar zijn reactie. Zelf vond ik hem erg lekker ruiken, niet overheersend maar wel aanwezig. Toen mijn man thuis kwam werd hij heel enthousiast want hij dacht dat ik echt appeltaart had gebakken haha. Oeps, grote teleurstelling. Maar zegt genoeg over de geur toch?

Kaneel

Over deze geur kun je niet zoveel zeggen. Kaneel is kaneel. En ook een geur die ik zelf niet zo snel (meer) zal kiezen. Het is mij iets te specifiek en te overheersend. Zou de kaneel zoals bij de appeltaart erin verwerkt zijn dan denk ik dat ik het wel lekker zou vinden. Maar deze was net zoals de dragonsblood echt een no go voor mij. Ik heb hem dan ook snel uit de brander gehaald en weggegooid. Jammer.

_MG_0595

Oriëntaalse musk

Helaas bij deze geur geen beschrijving op de site, waardoor ik het niet helemaal kan plaatsen. Wel vind ik de geur erg fijn. Ik word er rustig van merk ik en kan me beter concentreren op dingen. Dat kan ik af en toe wel gebruiken dus erg prettig dat ik hem na een halve dag branden de volgende dag gewoon weer aan kan zetten en hij nog steeds zo fijn geurt!

Babypoeder

Frisse baby geur met een vleugje crême!

Wie vindt de geur van baby’s nu niet lekker? Nou normaal gesproken vind ik hem heerlijk. En ook nu kan ik niet stoppen met aan de waxmelt ruiken. Heerlijk is hij zo. Echter kreeg ik wel migraine terwijl de geur brandde in mijn waxmelt-brander. Ik weet natuurlijk niet of het echt aan de geur lag, maar hij was wel overheersend aanwezig. Ik durfde hem in ieder geval niet nog een keer te branden. Jammer want mijn man vond hem dus wel erg lekker!

Home for the Holidays

Een unieke geur met topnoten van Laurier, Sinaasappel en Citroen. Gevolgd door middennoten van Sparren, Dennen en Kruidnagel. Goed afgerond met een basistoets van Eucalyptus, Dennen en Amber.

Bij het ruiken aan de waxmelt weet ik niet goed wat ik moet denken. Aan de ene kant vind ik hem lekker ruiken maar aan de andere kant toch een aparte geur. Ondanks dat ik weet wat er allemaal in zit kan ik er niet zo goed iets uithalen. Wanneer ik hem dan eindelijk ga branden baal ik dat ik hem niet eerder erin heb gedaan. Want wauw wat een heeeeeerlijke geur! Doet me echt denken aan samen zijn met familie, gezelligheid en ja.. kerst! Een geslaagde waxmelt dus en deze ga ik zeker nog eens bestellen.

Kerstbomen bos

Een frisse, levendige Dennengeur zoals jij hem herrinnert toen je als kinf mee mocht om de kerstboom uit te zoeken…..

Ik ben zo blij met deze geur! Wij hebben namelijk geen echte kerstboom dit jaar. Vorig jaar wel en dat rook zo lekker. Maar doordat we een hond hadden waren al vrij snel de onderste takken kaal. Alle naalden waren er met de staart uitgezwiept. Nu we niet 1 maar twee honden hebben durf ik het helemaal niet aan. Dus daarom dit jaar geen boom, tenminste niet een traditionele. Gelukkig wel deze geur. Eentje die ik toch echt snel moet bijbestellen want hij geurt niet zo lekker meer.

Ik vond het erg leuk om zo verrast te worden met de geuren en er zijn zeker een aantal geuren die ik graag zelf nog eens zou willen kopen of cadeau doen natuurlijk. De waxmelts kosten namelijk slechts €0,60 en voor die prijs kun je het natuurlijk niet laten om nog meer aan te schaffen. Er staan nog heel veel meer geuren online, ook de geur Christmas Memories bijvoorbeeld, daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar! Je kunt ze in ieder geval bestellen via deze link.

Hou jij van waxmelts? En welke geur ben jij nieuwsgierig naar?

10 reacties op “Waxmelts: kerstbomen bos en meer..

Reageren is niet mogelijk.