Waterspeeltuinen in Brabant: maak een spetterende herinnering

Waterspeeltuinen in Brabant: maak een spetterende herinnering

Welkom in het hart van waterpret in Brabant! In dit artikel neem ik je mee naar de verfrissende wereld van waterspeeltuinen. Of je nu op zoek bent naar een leuke activiteit voor het hele gezin, een spannende dag vol wateravontuur of gewoon wat verkoeling tijdens de zomerhitte, Brabant heeft het allemaal.

Van spectaculaire glijbanen tot interactieve waterfonteinen, ik heb de leukste waterspeeltuinen in Brabant op een rijtje gezet. Bereid je voor op een spetterende ervaring waar plezier en water samenkomen.

Waterspeeltuin Brabant

Eindeloos plezier en verfrissing in de Brabantse waterspeeltuinen! De meeste waterspeeltuinen zijn onderdeel van een grotere speeltuin of recreatieplek. Dit omdat de meeste waterspeeltuinen alleen geschikt en open zijn in de warme zomermaanden. Speeltuinen die alleen een waterpomp hebben om zo met water te kliederen heb ik niet in dit overzicht meegenomen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hier vind je de leukste gratis en budget uitjes in de provincie Noord Brabant!

Waterspeeltuin Recreatiepark Marvilla Parks in Kaatsheuvel

De waterspeeltuin van Recreatiepark Het Genieten: een naadloze samensmelting met de Loonse en Drunense Duinen. Het terrein van de speeltuin vloeit moeiteloos over in de duinrand, waar het heuvelachtige zandlandschap doorloopt. Hier kunnen kinderen zich volledig uitleven met zand en water, terwijl ze onbezorgd ravotten.

Om de speeltuin nog beter te laten aansluiten bij de omgeving, heeft het recreatiepark besloten de bestaande speelheuvel met watertoestel uit te breiden met een spannende speelroute. Deze route leidt langs en zelfs door een waterbeek die ontstaat wanneer het watertoestel wordt gebruikt. Daarnaast zijn er nieuwe speeltoestellen toegevoegd en is een ander deel van de speeltuin uitgebreid met een indrukwekkende eyecatcher, speciaal voor de (oudere) kinderen.

 • Openingstijden: Op maandag gesloten, alle andere dagen geopend vanaf 10 uur.
 • Prijzen: Gratis
 • Eten & Drinken: Gezien dit onderdeel is van een Brasserie (Grand Cafe Sands) is er voldoende keuze om wat te eten en drinken.

Speelpark de Splinter in Eindhoven

Eigenlijk is Speelpark de Splinter in Eindhoven veel meer dan een waterspeeltuin. De waterspeeltuin is slechts een klein onderdeel van deze grote gratis toegankelijke (van ma t/m za) speeltuin. Echter is vorig jaar een spiksplinternieuwe waterspeeltuin geopend en die mag gezien worden! Superfijn voor op warme zomerse dagen en doordat het zwemgedeelte ook slechts 50 cm diep is ook ideaal voor met kleine kinderen!

 • Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 9 – 18 uur. Zaterdag 10 – 18 uur en zondag van 12 – 18 uur.
 • Prijzen: Van maandag t/m zaterdag gratis entree, zondag €1,50 per persoon.
 • Eten & Drinken: Je mag je eigen eten & drinken meenemen. Er is wel een kiosk, maar de openingstijden daarvan zijn verschillend ivm de beschikbaarheid van de vrijwilligers.

Natuurspeeltuin in Sint-Michielsgestel

In het hart van Sint-Michielsgestel, vlakbij het gemeentehuis, bevindt zich een prachtige inclusieve speeltuin die alle kinderen van 0 tot 12 jaar verwelkomt. Deze natuurspeeltuin nodigt kinderen uit om vies te worden en biedt een verbindende plek voor de gemeenschap. Hier worden kinderen gestimuleerd om zelfstandig te spelen met de diverse speeltoestellen, water en zand.

Voor kinderen met een beperking is er een scala aan voorzieningen, waaronder een nestschommel, waterpomp, glijbanen, boter-kaas-en-eieren spel en een groot klim- en klautertoestel. Het terrein van de speeltuin is toegankelijk met verharde paden en er is een speciale gehandicaptenparkeerplaats. In de nabijgelegen Meander is er een gehandicaptentoilet beschikbaar (niet in de speeltuin zelf).

 • Openingstijden: Geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
 • Prijzen: Toegang is gratis
 • Eten & Drinken: Er is geen horeca dus je neemt zelf je eten en drinken mee

Waterspeelpark Splesj in Hoeven

Tussen Breda en Roosendaal ligt het leukste en meest spectaculaire waterspeelpark van Nederland en België! Het spray-park is met zijn 900 m2 zelfs het allergrootste van Europa! Daarnaast is er ook een speeltuin met o.a. een airtrampoline en nergens anders vind je zo’n indrukwekkende verzameling van razendsnelle en torenhoge openlucht glijbanen.

 • Openingstijden: Dagelijks, zie website voor meer informatie qua tijden.
 • Prijzen: De prijzen verschillen tussen de €10 en €18,50, zie website voor specifieke prijs en online ticket.
 • Eten & Drinken: Bij Bistro Ons Caat kun je een lekker hapje eten, het terras is boven het water, ook is er een snackbar aanwezig.

Hullie Speelboerderij in Uden

Bij Hullie Speelboerderij heb je gegarandeerd een heerlijk dagje uit met de kinderen. Zowel met mooi als minder mooi weer. Ze hebben een fijne buitenspeeltuin met daarbij ook een kleine waterspeeltuin. Deze is zoals ik op de foto’s kan zien vooral leuk voor de kleinere kinderen, maar het zal ook heerlijk verfrissend zijn voor de iets grotere kinderen met de twee emmers die er hangen en die je om kunt kiepen voor water.

Als je er alleen heen gaat voor de waterspeeltuin dan zou ik je dit niet aanraden. Wil je lekker een hapje eten en wat drinken terwijl de kinderen zowel binnen als buiten zich vermaken is het wel een aanrader.

 • Openingstijden: Het gehele jaar op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10 – 19 uur geopend. In de zomervakantie (14-7 t/m 27-8) dagelijks geopend.
 • Prijzen: Je betaalt voor kinderen €10 voor onbeperkt spelen en volwassenen zijn gratis
 • Eten & Drinken: Je mag geen zelf meegebrachte etenswaren nuttigen, er is echter genoeg op de kaart te bestellen. Kom je ’s avonds na 17 uur eten met de kinderen dan is de entree gratis.

Vrouwenhof in Roosendaal

Het Vrouwenhof in Roosendaal biedt een unieke combinatie van een speeltuin en een pannenkoekenrestaurant, waardoor je het beste van beide werelden kunt ervaren. Echter, als je liever alleen van de speeltuin wilt genieten, kun je ook heerlijk picknicken op het grasveld met je eigen eten en drinken. In dat geval hoef je alleen de entree (€6,95) voor de kinderen te betalen. Sinds 2023 hebben ze ook een fantastisch waterspeelgebied aan de speeltuin toegevoegd, waardoor de ervaring nog leuker is geworden!

 • Openingstijden: Bekijk de website voor de verschillende openingstijden.
 • Prijzen: Kinderen tussen de 1 en 12 jaar €6,95. In de periode van 1-11 t/m 28-2 entree gratis.
 • Eten & Drinken: Het is een echt pannenkoekenrestaurant waarbij ze ook enkele andere gerechten op de kaart hebben staan voor mensen die geen trek hebben in een pannenkoek.

Spray-park bij restaurant Charlie in Schaijk

Wil je als ouder lekker op een terrasje zitten terwijl de kinderen een heleboel waterpret hebben? Dan is het spray-park bij restaurant Charlie in Schaijk een hele goede optie. Laat de kinderen springen door de waterstralen heen of spelletjes spelen met de watersproeiers. Heerlijk voor die kleintjes om af te koelen op een warme dag terwijl jij op het terras geniet van een lekker koud drankje. En mocht het weer plots omslaan, ze hebben er ook een hele toffe indoor speelbos.

 • Openingstijden: In de schoolvakanties alle dagen van 11 t/m 21 uur. Buiten de schoolvakanties zie website.
 • Prijzen: Spelen in het spray-park is gratis, uiteraard betaal je wel voor je natje en droogje op het terras.
 • Eten & Drinken: Ze hebben een lekkere lunch en diner kaart met diverse gerechten en een speciale kinderkaart plus een glutenvrije kaart.

Het Gouden Woud in Liempde

Temidden van het prachtige natuurgebied het Groene Woud, waar edelherten, hazen en fazanten te vinden zijn, bevindt zich speelboerderij het Gouden Woud. Deze speelboerderij is een unieke en onderscheidende speelplek. Hier kunnen kinderen urenlang plezier beleven. Ze kunnen lekker ravotten, kuilen graven in het zand, spelen met water, klauteren op speeltoestellen en zelfs op goudjacht gaan! Samen met vriendjes en vriendinnetjes kunnen kinderen binnen en buiten urenlang stoeien, spelen, knutselen, verstoppertje spelen en zich uitleven met waterpret.

 • Openingstijden: Woensdag & vrijdag van 10 – 18 uur. Zaterdag en zondag van 10 – 19 uur. In de zomervakantie ook op donderdag geopend.
 • Prijzen: Voor kinderen in de leeftijd van 1 tot 13 jaar betaal je €7. Baby’s en boven de 12 is gratis.
 • Eten & Drinken: Er is een fijn terras met uitgebreide menukaart.

Speeltuinvereniging Philipsdorp in Eindhoven

Vanaf het jaar 2020 is het betoverende spraypark geopend bij speeltuinvereniging Philipsdorp in Eindhoven! Dit unieke project is een primeur in de regio en is bovendien toegankelijk voor kinderen met een beperking. Op warme dagen biedt het spraypark een verfrissende oase voor zowel kinderen als volwassenen.

 • Openingstijden: Zie website voor actuele openingstijden, dinsdag altijd gesloten.
 • Prijzen: €1 per persoon
 • Eten & Drinken: Er is een kiosk aanwezig waar je wat te drinken en iets lekkers kunt halen.

Speeltuin Geenhoven in Valkenswaard

Ontdek een geweldige speeltuin met een apart gedeelte speciaal voor peuters. Hier vind je veilige en plezierige speeltoestellen, springkussens, een kabelbaan en zelfs een verfrissend speelbad voor de zomermaanden. Het speelbad heeft een waterdiepte van ongeveer 30 cm en er zijn drie glijbaantjes. Uiteraard is er ook aan de ouders, grootouders en verzorgers gedacht, met een ruim terras waar zij kunnen ontspannen. De speeltuin is volledig rookvrij en accepteert zowel pin- als contante betalingen.

 • Openingstijden: Van 10 – 17.30 uur. Op maandag gesloten.
 • Prijzen: €2 per persoon
 • Eten & Drinken: Je kunt ter plekke eten en drinken kopen, maar eventueel ook zelf meenemen?

Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Speelland Beekse Bergen ligt naast het safaripark. Je kunt er een combinatie van maken door lekker te spelen en daarna dieren kijken of andersom. Maar je kunt ook gewoon lekker de hele dag vertoeven bij Speelland zelf. Ze hebben er een grote zwemplas om fijn in te spelen, diverse speeltoestellen op het strand, glijbanen en ook een aantal ‘attracties’. Er is niet zoveel schaduw, maar op het eiland vind je door de bomen genoeg schaduw.

 • Openingstijden: Er zijn diverse openingstijden, zie website voor meer informatie.
 • Prijzen: Dagkaart vanaf 3 jaar €11.95 per persoon. Online €1 korting. Onder de drie jaar gratis.
 • Eten & Drinken: Er is een restaurant, maar je kunt ook picknicken met zelf meegebracht eten.

Recreatiepark Pukkemuk in Dongen

Hier kunnen de kinderen zich zeker de gehele dag vermaken aangezien ze er zoveel meer hebben dan een waterspeeltuin. Wat dacht je van een dierenpark, een binnenspeeltuin, een watersplash, klompjesbaan waarbij de kinderen in klompjes over het water varen, zand en water om mee te spelen en nog zoveel meer.

 • Openingstijden: Elke dag geopend van 10 – 18.30 uur, met uitzonderingen daargelaten.
 • Prijzen: Voor kinderen in het laagseizoen €10 en hoogseizoen €12,50. Dat is inclusief ranja.
 • Eten & Drinken: Eigen eten en drinken meenemen is niet toegestaan, ze hebben er een restaurant. En water en ranja is voor iedereen gratis beschikbaar.

Speeltuin de Kievit in Nuenen

Deze speeltuin die echt enorm leuk is voor de allerkleinsten maar ook voor grotere kinderen wordt gerund door vrijwilligers. Naast de 40 speeltoestellen die ze hebben is er ook een 30 cm diep zwembad te vinden. Ze noemen dit een peuterbad maar ook de oudere kinderen spelen er graag in doordat het zo lekker verkoelend is tijdens warme dagen.

 • Openingstijden: In de vakantie op alle dagen open. Voor exacte tijden zie website.
 • Prijzen: Tijdens de vakantie €2 per persoon per dag.
 • Eten & Drinken: Zelf meenemen mag en je kunt ook ter plekke iets kopen.

Speeltuin Elckerlyc in Oss

Elckerlyc, wat “iedereen” betekent, is een speeltuin waar iedereen welkom is. Jaarlijks trekken duizenden bezoekers naar deze avontuurlijke speeltuin. Het beste van alles is dat deze speeltuin toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en vaardigheden. Er loopt een stroompje door de speeltuin met ondiep water die als een soort slotgracht om een kasteel loopt. Daarnaast heeft het waterpompen in het midden van de speeltuin. 

 • Openingstijden: Tijdens de schoolvakantie van ma t/m zo van 10.00 – 17.30 uur
 • Prijzen: Tot en met 3 jaar gratis, daarboven €2 per persoon.
 • Eten & Drinken:

’t Heike in Nuland – kinderboerderij, speeltuin en zwembad

Zoals je in de titel al kunt lezen is ’t Heike in Nuland niet alleen een kinderboerderij maar zit er ook een grote speeltuin bij (inclusief waterpomp) en in de zomermaanden is ook het zwembad geopend. Er zijn twee zwembaden, eentje van 30 cm en eentje van 50 cm. Er is geen badmeester aanwezig en alhoewel er wel een wc is moet je zelf je wc papier meenemen.

 • Openingstijden: Kinderboerderij ma t/m vrij 9-16 uur. In weekend van 9-11 uur. Speeltuin elke dag van zonsopkomst tot zonsondergang. Zwembad in juni, juli en augustus geopend van 10 – 19 uur.
 • Prijzen: Gratis, behalve het zwembad deze kost €1 per persoon.
 • Eten & Drinken: Alleen tijdens openingstijden van kinderboerderij.

’t Kwekkeltje in Rosmalen

Speeltuin ’t Kwekkeltje is sinds de opening in 1993 gratis toegankelijk. Je kunt er dagelijks gaan spelen van 1 april t/m 30 oktober van 10 – 19 uur. Het is een toegankelijke speeltuin met diverse toestellen met water.

 • Openingstijden: Van 1 april t/m 30 oktober van 10 – 19 uur.
 • Prijzen: Gratis, een donatie is altijd welkom.
 • Eten & Drinken: Geen horeca, zelf je eten, drinken en wc papier meenemen. (er zijn toiletten)

Speeltuin De Bucht in Bergeijk

Mooi verscholen in een bos ligt een prachtige speeltuin, welke grotendeels mogelijk gemaakt wordt door een fijne groep vrijwilligers. Naast de vele speeltoestellen hebben ze ook twee zwembaden. Deze zijn open vanaf 15 mei vanaf 20 graden. Het ene zwembadje is echt voor de allerkleinste, deze is ook verwarmd. De ander heeft een diepte van 85 cm en is voor de grotere kinderen.

De entreeprijs is €1,50 voor alle leeftijden, maar ze hebben ook een all-in kaart voor €5 waar de entree bij in zit, een ijsje, een snoepzak of chips en 2x ranja!

 • Openingstijden: Van 7 april t/m 29 september, op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag 13 – 17 uur. In schoolvakanties dagelijks geopend.
 • Prijzen: €1,50 per persoon
 • Eten & Drinken: Horeca aanwezig

Deze blog wordt telkens weer aangevuld zodra ik op de hoogte ben gebracht van andere waterspeeltuinen in Brabant die leuk zijn!

2 reacties op “Waterspeeltuinen in Brabant: maak een spetterende herinnering

Reageren is niet mogelijk.