Wat wij meenemen met een dagje uit

Wat-wij-meenemen-met-een-dagje-uit

Alhoewel wij het hele jaar door dagjes uit maken is de frequentie tijdens het mooie weer toch wat hoger. Ik vind het heerlijk om dagjes weg te gaan met de kinderen. De ene keer is het een gratis uitje, een andere keer maken we gebruik van de dagjes uit munten van de Jumbo en gaan we naar een dierentuin of pretpark. En weer een andere keer zie ik iets via Social deal. Waar we ook heen gaan, ik neem vrijwel altijd hetzelfde mee.

Meenemen dagje uit

Aangezien we twee jonge kinderen hebben waarvan er eentje nog niet loopt nemen we sowieso altijd een kinderwagen of buggy mee. Dat vind ik ook wel ideaal want daar hangen we altijd onze Eastpak zakken aan of deze leggen we onderin.

Lees ook: leuke uitjes met de trein

Een rugzak is dus zeker een must have tijdens een dagje uit. Of je gebruikt de luiertas, maar die van ons is kapot. Dus vandaar de rugzak. Meestal nemen we er twee mee. Eentje vol met etenswaren en het drinken. En de ander vol met alle andere spullen.

In deze rugzakken zitten de volgende items:

 • twee setjes kleding, voor elk kind een
 • luiers en billendoekjes / snoetenpoetsers
 • zonnebrandcrème (ja ook in de winter heb ik deze bij)
 • zakjes knijpfruit
 • bakje met druifjes en/of appelstukjes
 • bakje met mini komkommers en tomaatjes
 • zakjes snoep
 • twee rietjesbekers van de Hema, voor elk kind 1
 • flesjes water of frisdrank voor onszelf
 • klein ehbo tasje met onder andere pleisters
 • belegde broodjes

Wordt het echt mooi weer dan nemen we nog wat extra dingen mee.

Denk bijvoorbeeld aan een of twee handdoeken, extra setjes kleding en petjes en/of een zonnebril. Wat het drinken betreft, onze kinderen drinken heel graag water dus de flessen die we bij hebben kunnen we makkelijk vullen. Willen we ze ook eens wat anders geven dan nemen we zo’n klein flesje ranja mee. Je kent ze wel, van die pocket size dingen waar je maar 1x in hoeft te knijpen.

Wat nemen jullie mee met een dagje uit?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 reactie

 1. Wendy op 30 maart 2019 om 16:46

  Misschien moet ik ook eens gaan kijken voor een rugtas voor zulke dingen. Ik stop nu altijd alles in de luiertas, maar jeetje… dat gaat toch doorwegen zo op één schouder. Een rugtas verdeeld het gewicht misschien toch wat beter. Inmiddels heb ik ook wel mijn vaste dingen die ik mee neem met een dagje uit.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje