Wat te doen met pompoen?

Met pompoen kun je natuurlijk echt een hele boel. Wanneer je hem wilt gebruiken als versiersel tijdens Halloween kun je het vruchtvlees wat erin zit weer gebruiken voor bijvoorbeeld een lekkere pompoensoep. Maar naast de soep zijn er nog veel meer lekkere recepten te vinden. Ook zijn er genoeg DIY’s en decoratietips te vinden.

Omdat ik zelf nog niet zo heel veel dingen heb uitgeprobeerd wil ik jullie graag vertellen wat te doen met pompoen door een overzicht te geven van recepten, DIY’s en decoratietips van mijzelf en mijn collega bloggers!

Pompoen artikelen van mezelf

pumpkin-spice-latte-1

Als eerste natuurlijk deze lekkere Pumpkin Spice Latte die ik twee jaar geleden voor het eerst maakte. Echt een aanrader…

img_9787

En dan natuurlijk mijn heerlijke pompoen brownies. Een lekkernij die ik sinds kort hoog bovenaan mijn lijstje heb staan qua genotsvoedsel haha. Want lekker is het zeker!

IMG_0690

Ook gaf ik vorig jaar een uitjes tip. Elk jaar worden er namelijk de pompoendagen georganiseerd in het Peel & Klok museum te Asten. Daar kun je echt een heleboel mooie dingen vinden die gemaakt zijn van pompoenen, maar je kunt er ook je eigen pompoen uitsnijden. En ook pompoenen kopen om thuis er vanalles mee te doen.

IMG_8287

En met pompoenen maak je ook budget herfstdecoratie. Dit keer geen echte pompoenen maar je kunt wel echte pompoenen ervoor gebruiken. Heb ik vorig jaar ook gedaan en wie weet dit jaar weer.

_MG_8413

En dan als laatste mijn geweldige pompoen-appel smoothie! Ik heb hem nu 2x gemaakt maar ben van plan om hem nog veel vaker te maken. Hij is redelijk gezond en echt enorm lekker. Ook is hij in een handomdraai gemaakt, dus ik zou zeggen: probeer hem ook uit!

Wat te doen met pompoen?

Ik vroeg een aantal bloggers naar hun recepten, diy’s en decoratietips met pompoen en selecteerde voor jullie de (in mijn ogen) lekkerste, leukste en mooiste artikelen. Inspiratie genoeg dus!

Recepten

Pangpoeng – Surinaamse Pompoen; van The blogmother
Geurige pompoen kruidkoek; van Greatbodyskin
Quinoa met pompoen; van Bringing Happiness
Rode viscurry met pompoen; van CrazyGreatLife
Zoete pompoentaart; van Mama’s met thee

DIY & decoratie

Halloween pompoen maken, hoe doe je dat?; van Ouderwijsheid
Pompoen incabes cruesli (gluten- & suikervrij); van Greatbodyskin
Halloween pompoen decoreren; van ByMiranda
Herfst in huis; van Mama’s Jungle

wat te doen met pompoen

Wat doe jij het liefst met pompoen?

9 reacties op “Wat te doen met pompoen?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *