Dagje weg: wat neem je mee in je luiertas?

luiertas

Wanneer wij een dagje weg gaan nemen we natuurlijk meer mee voor de kleine meid dan wanneer we even het dorp in gaan. Toch blijft dan altijd de vraag: wat neem je mee in je luiertas? Ik had verwacht dat ik nu een stuk minder mee zou hoeven nemen aangezien Fay geen baby meer is. Maar het lijkt wel alsof mijn tas voller en voller wordt. 

Zo ging ik samen met mijn moeder en dochtertje naar de dierentuin. Ik pakte alles in en kon maar net de tas dicht krijgen! Ik heb nu gelukkig wel een luiertas met rits. Voorheen had ik een tas die bij de kinderwagen hoorde (Joolz dus) en alhoewel het mooi erbij paste vond ik hem niet echt heel handig. Want een tas die je niet dicht kunt maken is gewoon onhandig. Sowieso omdat mensen dan heel gemakkelijk iets uit je tas kunnen pakken. Maar ook je eigen kindje kan vingervlug opeens heel de tas leegmaken. Zo heb ik regelmatig een onbewaakt moment gehad en dan lag de gehele inhoud door de speeltuin of winkel.

dagje uitMaar goed, dat probleem heb ik nu niet meer dus rits dicht en gaan met die banaan. Dat is trouwens wel een standaard iets wat ik meeneem. Een banaan, of een bakje aardbeien, of een appel. Een stuk fruit dus. Net zoals dat ik standaard krentjes in de tas heb zitten en ligakoeken. Soms neem ik ook wel eens wat snoepgroente mee, zoals tomaatjes of komkommer. Dat doet het ook altijd goed als zoethouder. En als dat allemaal niet werkt, dan komt mijn laatste redmiddel… De speen! De speen gaat altijd mee. Ze krijgt hem zelden, maar zodra ze echt moe begint te worden dan is hij toch wel erg handig.

Daarnaast neem ik altijd twee extra setjes kleding mee. Want het is mij al te vaak gebeurd dat ze aan het begin bijvoorbeeld doorlekt en dus andere kleding aan moet en aan het einde nog even in een flinke plas gaat spelen, waardoor ze dus weer een omkleedsessie nodig heeft. Ook neem ik voldoende luierbroekjes mee, die nemen vrij veel plaats in want met maatje 5 zijn ze al behoorlijk groot. Ook mag ik de zonnebrand niet vergeten, samen met de billendoekjes en natte washandjes van Zwitsal. Deze washandjes zijn zeepvrij en vrij van parabenen. whats-in-my-daiperbag

Wat ook nog meegaat is een hydrofieldoek, vind ik altijd handig om bijvoorbeeld als onderleggen te gebruiken bij het verschonen, maar ook om haar wat af te drogen als ze nat is geworden. Ik had eerst een hamamdoek erin zitten, maar die is net te groot om mee te nemen. Hij neemt dan teveel plek in. Natuurlijk heb ik ook nog een drinkfles mee, degene die wij hebben is lekvrij maar toch neem ik het risico meestal niet. Je kunt vrijwel overal gewoon water uit de kraan halen en anders koop ik wel een flesje. Het laatste wat ik erin doe is een ebho reiskitje. Ik vind het zelf prettig om altijd zoiets bij te hebben, vooral bij de kleine meid die nogal wat ongelukjes heeft in haar enthousiasme.

inhoud-luiertas

De luiertas

De luiertas die ik nu sinds kort heb, komt van de Luiertaswebshop. Hij is van Little Company en lijkt eigenlijk van buitenaf helemaal niet op een luiertas. Dat is ook de reden dat ik hem heb uitgekozen. Natuurlijk is zo’n leuke kleurige luiertas ook leuk. Maar mijn dochtertje is inmiddels bijna 1,5 jaar dus de tijd zal ook ooit komen dat ik geen luiertas meer nodig heb. En dan is het oh zo handig om een tas te hebben die je ook gewoon zo mee kunt nemen. Dat kan met deze tas echt enorm goed. luiertasWat de webshop zelf betreft vond ik het een hele fijne en snelle service. De tas werd heel netjes verpakt in papier en daarna in een stevige doos. Wel jammer dat er toch nog een fout zat in de tas, of nou ja.. Een drukknopje was al kapot toen ik hem uitpakte. Ik weet niet wat de webshop daar doorgaans mee doet, maar in mijn geval konden ze er niet zoveel mee helaas. Toch ben ik er heel blij mee en met de sale die ze nu op de website hebben raad ik zeker aan om er eens een kijkje te nemen.

Wat voor een luiertas heb jij? En neem jij ook altijd zo’n volle tas mee?

testafbeelding

 

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Cassandra op 21 augustus 2015 om 07:55

  Wat een prachtige luiertas! Ben het helemaal met je eens dat een luiertas die niet dicht geritst kan worden een ramp is. Hier net zo’n tas waar ook regelmatig wel eens wat uitvalt omdat het kreng ook te klein is. Wij moeten ook nodig om een nieuwe.

 2. Vlijtig Liesje op 21 augustus 2015 om 09:17

  Ik ben uit de luiertassen, maar ik vind de jouwe erg leuk. Heel stoer ook. Die kun je ook prima gewoon gebruiken.

 3. Malou op 21 augustus 2015 om 09:56

  Altijd handig, dit soort artikelen. En wat een mooie luiertas!

 4. Angela | Great Body & Skin op 21 augustus 2015 om 11:06

  Ik heb die van Prenatal eigen merk, een zwarte. Heel groot en met veel vakjes, verschoonmatje, afsluitbaar envelopje, koelhouder voor de fles en ga zo maar door. Papa kan er ook prima mee lopen (vind een man met bloemetjestas toch een beetje lullig staan).

 5. Puck op 21 augustus 2015 om 19:54

  Ik gebruik die van Joolz gewoon, en als ik kort ergens naartoe ga zo’n klein zakje met alleen 2 luiers en wat doekjes, in mijn eigen tas.
  Maar ik neem nooit zoveel mee als jij (en ik heb er nu 2). Geen reservekleertjes, want mijn meiden zijn echt veel te braaf, die worden nooit vies, en anders maar vies hoor. Wat rozijntjes en wat appelsap. Vaak iets van kleurtjes met een boekje met wat tekeningen erin. Maar vooral van alles een reiseditie, zodat alles dus klein is. Billendoekjes van de action, wegwerp-slabbetjes e.d….

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 22 augustus 2015 om 06:53

   Haha nou de mijne gaat midden in een modderplas zitten, die kleertjes laat ik niet aan haha!

 6. fimke op 25 oktober 2015 om 19:50

  Ken je de incignito luiertassen van Fims Bag al? Bij deze tassen ook nooit te zien dat het om een luiertas gaat! Erg handig!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 oktober 2015 om 19:53

   Nee die ken ik niet 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje