Wat neem je mee in het vliegtuig voor een peuter of kleuter?

Wat neem je mee in het vliegtuig voor een peuter of kleuter? Vliegen met kinderen kan een uitdaging zijn. Maar hoeft niet altijd. Natuurlijk kent iedereen de verhalen van huilende en krijsende kinderen in het vliegtuig, maar met een peuter of kleuter hoeft dat echt niet zo te zijn. Onlangs vloog ik met mijn bijna kleuter naar Malaga en weer terug en beide keren ging echt super.

Ik vertel jullie wat we allemaal meenamen in een trolley voor haar. En mocht je het liever willen zien dan is het filmpje onderaan echt een aanrader (let vooral op wat Fay zegt op het einde..).

Eerste keer vliegen

Vorige week zaterdag was het zover. Samen met mijn vader en peuter dochter vlogen we vanuit Eindhoven Airport naar Malaga. Het was de eerste keer vliegen voor de peuter (bijna kleuter) dus stiekem vonden we het beide wel wat spannend. Zij omdat het allemaal nieuw was en ik omdat ik geen ervaring had met vliegen met een kind.

Maar met een beetje voorbereiding is dat prima te doen. Je moet alleen even logisch nadenken wat handig is in een vliegtuig. En vooral de mogelijkheden zien in plaats van de onmogelijkheden.

Handbagage

Aangezien wij ook koffers mee mochten nemen wilde ik voor mezelf liever geen handbagage. Ja een handtas, maar geen eigen trolley. Voor mijn dochter had ik wel een trolley. Een hele leuke die we van RoomSeven mochten uitlenen. Voor haar vond ik het wel handig om handbagage mee te nemen omdat ik daar de nodige spulletjes in kwijt kon om haar te vermaken tijdens het wachten en het vliegen.

trolley vos roomseven

Wat neem je mee in het vliegtuig?

Wat ik zelf altijd wel prettig vind is om in ieder geval een setje kleding mee te nemen. Niet alleen voor ongelukjes, maar ook voor wanneer je koffer opeens foetsie is. Het komt niet super vaak voor, maar het zal je maar gebeuren..

Daarnaast is vermaak voor je peuter of kleuter een belangrijk iets. Kinderen zijn niet zo goed in wachten, dat komt doorgaans omdat ze geen tijdsbesef hebben. Al moet ik toegeven, ik ben ook geen held in wachten. Wij namen qua vermaak voor ons meisje mee:

Een tekenblok met magische stiften en stickers

Ons meisje tekent enorm graag. Daarom nam ik een tekenblok mee met paas stickers en magische stiften die ik allemaal bij de Action kocht. Die magische stiften waren een groot succes, maar ook met de stickers heeft ze zich goed vermaakt. Ik nam ook een klembord mee zodat ik daar een tekenblad onder kon klemmen. Was alleen vergeten dat je in een vliegtuig ook altijd een klaptafeltje hebt. Dus dat klembord hebben we niet gebruikt 😉

magische stiften vermaak vliegtuig

Een tablet met JBL Jr koptelefoon

Daarnaast had ik ook onze Samsung tablet mee en natuurlijk een koptelefoon. Van een PR bureau ontving ik een JBL Jr koptelefoon in de kleur rood om deze te testen. Dan is zo’n vliegreisje natuurlijk het ideale moment. Deze nieuwe koptelefoon speciaal ontwikkeld voor kinderen heeft een Safe Sound-functie die de speaker in de koptelefoon zelf begrenst. Hierdoor kan het volume oplopen tot maximaal 85 dB. Deze functie werkt perfect en ik ben er nu al fan van. Want mijn dochter wil nogal graag het geluid harder zetten. En hoe hard ze hem ook zette op de tablet zelf, door haar koptelefoon bleef het bij maximaal 85 dB.

JBL koptelefoon kinderen

Food!!

Wat ik ook in haar koffertje heb gestopt is eten. Sowieso broodjes voor tijdens het wachten, maar ook zakjes snoep van FruitFunk voor in het vliegtuig. Het is voor het opstijgen en landen namelijk wel slim om ergens op te kauwen of sabbelen. En omdat we van Fruitfunk een pakketje hadden ontvangen met daarin allerlei lekkers besloot ik daar wat zakjes van mee te nemen.

De strawberry flakes had ze thuis al eens geproefd en vond ze niet geweldig. Maar ze at het toch. Echter de banana fingers gingen erin als zoete koek. Die vond ze echt heel lekker en ze baalde toen het op was.

fruitfunk testen review

Wat namen we nog meer mee?

Naast al het bovenstaande zat er ook nog een zonnebril, hoedje, 2 knuffeltjes, een boekje en vochtige doekjes in het koffertje. Oh en de foto’s van papa en haar kleine broertje niet te vergeten. Want zonder die foto’s wilde ze echt niet weg haha. Dat ze achteraf gezien helemaal niet naar die foto’s omgekeken heeft is alleen maar een goed teken toch 😉

Filmpje

We maakten ook nog samen een filmpje met een soort “unboxing” van de trolley. We (of ja eigenlijk is Fay de grote ster) laten zien wat er allemaal in zit en Fay heeft ook nog een vooruitziende blik, want ze zag maar liefst 100 duimpjes omhoog haha. Dus als jullie daar even allemaal aan meewerken.. Zou lief zijn 😉

Wat neem jij standaard mee als je gaat vliegen?

3 reacties op “Wat neem je mee in het vliegtuig voor een peuter of kleuter?

  • Wat een geweldig filmpje! En slim om het in een apart koffertje te doen speciaal voor haar.
    Laatste keer dat wij vlogen, was Luca nog geen twee en Giulia net 6 weken oud. En we namen veel te veel mee haha.

  • Heel leuk en fijn dat het goed ging. Als wij vliegen hebben we altijd een gigantische lange vlucht te gaan. En vervolgens gaan we backpacken, dus we hebben nauwelijks ruimte om iets mee te nemen. Oz kon daarom geen eigen koffer krijgen, maar hij kreeg een stoffen rugzakje (die je dan weer gewoon weer leeg in je broekzak kan stoppen) mee met kleine spulletjes. Ik neem ook altijd stickers mee, kleine tekenspullen en heel klein speelgoed. Ik schreef een blog over lange vluchten met kleine kinderen, trouwens. Een gouden tip vind ik, ook extra kleding voor jezelf., Met een peuter zal het niet nodig zijn. Maar dus wel als je met een baby of dreumes vliegt. Want ze zou maar over jou heen spugen! Dat had mijn nicht eens ervaren ;). Die moest vervolgens nog 6 uur doorvliegen en stonk een uur in de wind, omdat haar kindje over haar heen had overgegeven. Daar heb ik wel van geleerd 😉

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *