Wat ik zei nooit te gaan doen..

Hoe vaak heb ik mezelf wel niet geërgerd aan moeders die de hele dag foto’s en filmpjes van hun kroost op Facebook plaatste. En hoe vaak heb ik toen gezegd dat ik zoiets echt nooit maar dan ook nooit zal gaan doen? Weet jij het? Ik denk dat het ontelbaar vaak is geweest. En potjandriedubbeltjes, wat doe ik nu? Juist ja, ik spam mijn Instagram, Twitter, Facebook en mijn blog (vooruit dat mag want het gaat nu eenmaal over haar) vol met foto’s en filmpjes van onze kleine meid.

Maar dat is niet het enigste wat ik zei nooit te gaan doen….

Ik bleef ook hoog en laag volhouden dat niet elk gesprek met een ander zou gaan over baby’s en alles wat ermee te maken heeft. Maar als ik er niet over begin, dan de ander wel. Iedereen is natuurlijk nieuwsgierig naar ons meisje en mensen willen toch, ondanks dat ze mijn blogs kunnen lezen, horen hoe het nu gaat met haar. Sowieso merk ik dat ik nu veel meer omga met andere mama’s, je hebt toch wat gemeen. Dus ja dan gaan de gesprekken al snel over kinderen…

Ook wist ik zeker, dat ik de eerste maanden echt niet van Fay haar zijde zou wijken. Nu tel ik de periode in het ziekenhuis niet mee want dat was sowieso een aparte bedoeling. Maar toch ging ik  al vrij snel even het dorp in terwijl ik Fay bij haar papa achterliet en brachten we Fay ook naar mijn ouders en schoonouders voor een logeerpartijtje omdat we samen weg gingen of omdat we echt even moesten bijtanken. Natuurlijk vond ik het wel moeilijk, maar onze relatie is ook belangrijk en bij haar opa’s en oma’s heeft Fay het ook super goed.

Verder had ik me nooit zo goed ingelezen over de speen, maar had ik zoiets van “liever niet”, want het lijkt me zo’n gedoe om het weer af te leren. Soms zie je kinderen van een jaar of 4 nog de hele dag met een speen in hun mond rondlopen. Dat wilde ik niet met onze dochter. In het ziekenhuis vertikte Fay het ook om de speen te pakken, dat vond ik wel grappig eigenlijk. Echt een eigen willetje. Maar eenmaal thuis merkten we dat ze vaak nog zuigbehoefte had en omdat ik geen borstvoeding meer gaf kon ik haar ook niet even aanleggen om te troosten of om aan die behoefte te voldoen. Daarom probeerden we toch nog maar een keer de speen… en dat ging gelijk goed. Ze werd er direct een stuk rustiger van en kon opeens heel makkelijk zelf in slaap vallen. Toch wel fijn dus in dit geval, een speen.rp_twitter-300x200.jpgOh en dan het roze.. Als je een meisje krijgt dan denkt gelijk iedereen in roze. En dan vooral dat zachte baby roze. En ik hou daar niet echt van. Ik vind roze prima, ik draag zelf ook roze. Maar het liefst lekker fuchsia, felroze en dan gecombineerd met iets stoers! Ik had me ook voorgenomen om haar vooral lekker stoer te kleden. Maar soms, soms vind ik het zoooo schattig om haar echt als een meisje meisje meisje te kleden hihi. Lekker poepig, scheetig, girly girl! En dat terwijl ik dat ECHT.NOOIT.ZOU.DOEN!

De allerlaatste (voor vandaag dan). Ik zou ons meisje echt niet bij ons in bed laten slapen. Ze zou altijd en te immer in haar eigen wiegje gaan slapen en niet bij ons. Maar als je kindje ’s avonds zo erg huilt en echt niet wilt slapen behalve bij mama of papa op de borst, dan doe je dat toch. Tenminste wij wel. Ik wel makkelijker nu dan Bart zelfs, maar ze sliep bij mij op de borst… Wel legde ik haar in haar eigen bedje zodra ze echt vast sliep en dat ging ook gewoon goed.

Ik ben zeer benieuwd of ik het komende jaar nog wat dingen tegen ga komen waarvan ik zei nooit te gaan doen. Ik zal jullie dan ook op de hoogte blijven houden!

Voor de mama’s onder jullie: wat zei jij nooit te gaan doen?

20 reacties op “Wat ik zei nooit te gaan doen..

 • Wat een leuke blog, zo herkenbaar. Ik zou onze dochter ook nooit in het roze kleden. Dat is dis nu de hoofdkleur van haar kast. De meeste heb je al genoemd, kan zo snel niets meer bedenken.

 • Ik zou
  – Lang borstvoeding geven (maar helaas)
  – Luuk geen speen geven..

  En dat was het eigenlijk wel. Al verkiest Luuk steeds vaker zijn duim dan zijn speen! (Dat is nóg moeilijker af te leren hahaha) Verder doen we het wel zoals we voor ogen hadden. Relaxt en zonder poespas. Luuk leeft met ons mee, ipv andersom, dus hij gaat overal mee naartoe en slaapt daar dan ook 🙂

 • Grappig he, ik zei ook vanalles van te voren. En was bij overmaat van ramp ook nog kinderverpleegkundige dus ik wist het allemaal wel. Nu doe ik precies het tegenovergestelde

 • Die speen zo herkenbaar. Ons dametje is er nu aan verkocht. Maar gelukkig heeft ze hem alleen als ze gaat slapen. Overdag met een speen rondlopen vind ik echt geen gezicht. En ik had van te voren gezegt dat ik heel consequent zou zijn……….tja valt dat soms even tegen…. ;-(

 • Haha, super leuk om te lezen. Ik herken eigenlijk al je puntjes wel, al ben ik misschien iets meer een meisje-meisje wat kleertjes betreft 😉

  Wat ik zelf zei nooooit te gaan doen is de tv aanzetten voor Lise. Nu moet ik zeggen dat ik dat niet dagelijks doe, maar als ik bijvoorbeeld moet koken en Lise is ongeduldig en weigert alleen te spelen, dan werkt een filmpje van Nijntje toch best goed!

 • Precies wat jij zegt haha! Zo wilde ik absoluut niet te veel roze en nu denk ik voor ons tweede dochtertje alweer: hmm, ik wil meer roze babypakjes, terwijl Olivia het met grijs enzo moest doen 😉

 • Vooraf denk je van veel dingen dat je ze nooit zult doen. In de praktijk zie je jezelf heel anders met bepaalde dingen omgaan.

  Social media was nog niet uitgevonden toen mijn kinderen klein waren.
  Zelf ben ik gek op roze maar heb alleen 2 zonen dus veel kleuren behalve roze.
  Over kinderen raak je nooit helemaal uitgepraat 😉

 • Herkenbaar hoor en zo blijft het doorgaan. Ouderschap verandert je en zo stel je telkens bij wat je wilt en doet. Afhankelijk van de behoefte van je kind en dat maakt je nou net een goede moeder! Fijn hoor! Ga dus vooral door met dingen te doen die je nooit dacht dat je ooit zou doen.

 • Hahahahaaaa, heel herkenbaar. Zo vond ik het altijd zooo irritant als moeders hun kind optilde en vervolgens even roken of ze een vieze luier hadden. Of snot van hun kind afvegen met hun eigen mouw…

  Mijn dochter is inmiddels een jaar en ik kan je zeggen dat ik beide handelingen meer dan eens verricht heb 🙂

 • Bijzonder he dat je zulke dingen niet zou doen en het anders loopt. Zo was bij ons de planning dat Zoë niet zolang bij ons zou slapen op onze kamer maar niks is minder waar. Ik ben ook geen babyroze typ en heb mij naast de eerste weekjes er ook flink aan gehouden erna.

 • Grappig om te lezen! Ik herken dat ook wel bij mijn collega’s die vantevoren van alles roepen en nu de kleine er is er in de praktijk opeens heel anders tegen aankijken…

 • je slaat de (roze) spijker op z’n kop, ik ben ook schuldig aan bijna je hele lijstje haha. Vooral dat roze. Ik en roze is geen match, ik en roze kopen voor mijn kind is bijna een verslaving. Zo erg hihi

 • Ow wat ontzettend bekend!
  Jules ging geen speen krijgen, niet bij ons op de kamer slapen, niet in ons bed liggen, ik ging mezelf blijven en niet constant willen zeggen hoe geweldig ik hem vind… ik doe het allemaal. And I am loving it!

 • Mijn kleine meid word morgen 1week dus word nog veel uitvogelen. Haha
  Maar ik hou ook niet van roze ben meer van lekker stoer. Maar smelt wel als ze dr roze pakje aanheeft.
  Ik zei ook altijd geen speen maar geef nog borstvoeding misschien denk ik er later anders over haha.
  In bed vind ik best eng. Toen we nog in het ziekenhuis lagen was ze 1nacht erg onrustig en moest ze bij mij in bed van de kraamzorg. Vond het eng en deed geen oog dicht.
  Verder staat er geen foto van dr online.
  Ooit zal ik wel een foto posten op fb. Maar ben niet zo dat als ze net geboren is om dan een foto te posten. Komt nog wel.
  Hihi.
  Tijd zal het zich uitwijzen

  Gr

 • Ik hield ook echt niet van roze, maar ons meisje wel haha dus heeft ze roze aan. ik kijk overigens wel naar wat ik leuk vind en ik heb het laatste woord ^^ Maar soms kom ik haar natuurlijk wel tegemoet.

  Ook ik zou nooit ons kind bij ons in bed laten slapen. maar met een huilende norah die niet op haar rug wou liggen heb ik dat toch gedaan en zonder spijt en ook nathan heeft lekker bij me gelegen.

 • Bijna alles wat hier staat zou ik nooit doen en doe ik nu toch. Facebook vol stammen, teveel over baby’s praten, kleren met strikjes kopen en natuurlijk de speen geven. Wat is je blog trouwens leuk! Ik ben even van alles aan het lezen 😉

 • Grappig zeg, ik denk dat je er vanzelf ook wel in groeit. Soms vind ik het wel irritant, vriendinnen die al kinderen hebben: zij praten ook eigenlijk alleen maar over de kids. Maarja ik denk dat ik het later zelf ook wel zou dus ik laat ze maar hihi.

 • Ik lees deze blog door een link uit een nieuwer blog. Grappig om te , herkenbaar. Ik ben enorm anti roze, altijd gezegd ik ga mijn meisje nooit roze kleden, maar eerste maanden droeg ze alleen maar roze (veel gekregen spul) en stiekem stond het haar toch heel schattig. Nu ze wat ouder is en een wat stoerder en ondeugener kopie krijgt draagt ze alleen nog roze als het een beetje stoer is

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *