Wat ik NIET ga missen aan de zwangerschap

img-20140227-wa0020

Er zijn natuurlijk genoeg dingen die ik enorm ga missen aan het zwanger zijn als ik eenmaal bevallen ben. Maar vandaag concentreer ik me gewoon lekker even op alle dingen die ik totaal NIET ga missen!

 • De horrormonen (Hoe vaak ik mijn excuses nu wel niet aanbied omdat ik zomaar moet janken of opeens enorm geïrriteerd ben)
 • Plassen terwijl je net bent geweest (Serieus, dat beebje van ons ziet mijn blaas als springkussen volgens mij!)
 • ’s Nachts 3-5 keer eruit moeten (Omdat ik moet plassen, poepen, pijn heb van het liggen, rusteloos ben, krampen heb, enzovoort)
 • Dromen over bevallingen die verkeerd gaan (Sinds een week heb ik ze elke nacht en soms zelfs overdag als ik dan een dutje doe)
 • Mijn eigen sokken en schoenen niet aan kunnen doen (Vooral handig als er werkelijk niemand in de buurt is om te helpen!)
 • Mezelf niet eens fatsoenlijk kunnen scheren omdat je door de buik niks ziet (Tsjah, sorry Bart.. jouw beurt dus..)
 • Moe zijn na 1 huishoudelijk klusje (Even stofzuigen.. en daarna uur op de bank moeten liggen omdat je op bent)
 • Het moeten wegduwen van de hond als hij wil spelen omdat hij anders met zn volle lijf op je buik gaat staan (Hij bedoelt het zo lief!)
 • De maagzuur die telkens opspeelt (De normale foefjes helpen niet hoor, de vla en het eten van kleine beetjes)
 • De krampen en pijntjes die je niet kunt plaatsen (Bij elk ding denk je ‘wat is dit?’, zal het..?)
 • Het aanraken van mijn buik door vreemden of door mensen waarvan je niet wilt dat ze eraan zitten (BLIJF VAN MIJN LIJF!)
 • Het na moeten denken over wat je wel of niet mag eten/drinken (Oh lekker, of nee wacht dat is ook rood vlees toch? Of een roofvis?)
 • De bekkeninstabiliteit (Tsjah, geen aanvulling nodig. It sucks big time!)

Zo, even genoeg van dat geklaag. Geloof dat ik al voldoende dingen heb opgeschreven die ik niet ga missen. Ga ik nu even lekker genieten van alle bewegingen die onze kleine meid op dit moment aan het maken is.. *grijns*!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Gwen op 21 februari 2014 om 06:30

  Bekend lijstje 😉 Ik scheerde me trouwens met een speigeltje dat ik neerzette, misschien een idee?

 2. Happy Lioness op 21 februari 2014 om 06:40

  Inderdaad een herkenbaar lijstje. Ik zou zelf nog toevoegen: de onzekerheid. In het begin van gaat alles wel goed, groeit er iets in mijn buik. Vervolgens is het wel gezond en daarna weer zou alles wel goed zijn als je je kindje een dag minder goed voelt.

  • Misseagles op 21 februari 2014 om 06:47

   Ja maar die onzekerheid blijft ook na de zwangerschap dus die kan er niet op, die verdwijnt niet erna!!

   • Happy Lioness op 21 februari 2014 om 06:54

    Om heel eerlijk te zijn viel dat bij mij nog wel mee. Niet verwacht maar dat moedergevoel is zo sterk dat je heel veel beslissingen neemt op dat gevoel. Dat was bij mij tenminste het geval.

 3. iliveformydreams.com op 21 februari 2014 om 08:51

  Lijkt me inderdaad geen pretje..

 4. jennn op 21 februari 2014 om 09:43

  Lijken me idd geen fijne dingen!

 5. Linda op 21 februari 2014 om 11:08

  Komt allemaal goed, als je straks niet meer zwanger bent zul je het zelfs gaan missen. En maagzuur, verschrikkelijk, op een gegeven moment sliep ik zelfs half zittend.

  • Misseagles op 21 februari 2014 om 11:33

   Nou ik denk niet dat ik deze dingen ga missen.. Er zijn genoeg andere dingen die ik wél ga missen (zoals het voelen van mn meisje en mn mooie zwangere buik) maar die horrormonen en het maagzuur of het vele plassen… nehhhh

 6. Healthy Mommy op 21 februari 2014 om 11:55

  Haha, herkenbaar! Van de hormonen heb ik gelukkig totaal geen last, zegen nr. 1 voor hubby.
  En het scheren lukt ook nog prima, maar ja dat zal wel komen door die kleine buik 😉 Let maar op, je gaat het tóch ook weer allemaal missen. Nooit gedacht maar dat had ik toch echt na de 1e, en nu vraag ik me af; heuh, heb ik dat gemist? Serious? Are kiddin’ me?

 7. Tamara op 21 februari 2014 om 13:19

  oooh bijna allemaal zo herkenbaar! Alleen de horrormonen had ik niet veel, plassen hoefte ik maar gelukkig 1x ’s nachts en de bekken waren na 25weken weer rustiger. Maar ooh het maagzuur en vooral wat mag ik wel en niet eten.. Ik mis het echt niet…

  Balen van de nare dromen. Probeer van het positieve uit te gaan. Nog even meis…x

 8. Angelique op 21 februari 2014 om 17:01

  Kan me heel goed voorstellen dat je deze dingen niet gaat missen!

 9. Whitney op 25 februari 2014 om 01:00

  Vooral de maagzuur en het aanraken van de buik. Nou heb nieuws voor je.. nu wilt men steeds me kind aanraken.. oohhh why???!!!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje