Wat ik NIET ga missen aan de zwangerschap

Er zijn natuurlijk genoeg dingen die ik enorm ga missen aan het zwanger zijn als ik eenmaal bevallen ben. Maar vandaag concentreer ik me gewoon lekker even op alle dingen die ik totaal NIET ga missen!

 • De horrormonen (Hoe vaak ik mijn excuses nu wel niet aanbied omdat ik zomaar moet janken of opeens enorm geïrriteerd ben)
 • Plassen terwijl je net bent geweest (Serieus, dat beebje van ons ziet mijn blaas als springkussen volgens mij!)
 • ’s Nachts 3-5 keer eruit moeten (Omdat ik moet plassen, poepen, pijn heb van het liggen, rusteloos ben, krampen heb, enzovoort)
 • Dromen over bevallingen die verkeerd gaan (Sinds een week heb ik ze elke nacht en soms zelfs overdag als ik dan een dutje doe)
 • Mijn eigen sokken en schoenen niet aan kunnen doen (Vooral handig als er werkelijk niemand in de buurt is om te helpen!)
 • Mezelf niet eens fatsoenlijk kunnen scheren omdat je door de buik niks ziet (Tsjah, sorry Bart.. jouw beurt dus..)
 • Moe zijn na 1 huishoudelijk klusje (Even stofzuigen.. en daarna uur op de bank moeten liggen omdat je op bent)
 • Het moeten wegduwen van de hond als hij wil spelen omdat hij anders met zn volle lijf op je buik gaat staan (Hij bedoelt het zo lief!)
 • De maagzuur die telkens opspeelt (De normale foefjes helpen niet hoor, de vla en het eten van kleine beetjes)
 • De krampen en pijntjes die je niet kunt plaatsen (Bij elk ding denk je ‘wat is dit?’, zal het..?)
 • Het aanraken van mijn buik door vreemden of door mensen waarvan je niet wilt dat ze eraan zitten (BLIJF VAN MIJN LIJF!)
 • Het na moeten denken over wat je wel of niet mag eten/drinken (Oh lekker, of nee wacht dat is ook rood vlees toch? Of een roofvis?)
 • De bekkeninstabiliteit (Tsjah, geen aanvulling nodig. It sucks big time!)

Zo, even genoeg van dat geklaag. Geloof dat ik al voldoende dingen heb opgeschreven die ik niet ga missen. Ga ik nu even lekker genieten van alle bewegingen die onze kleine meid op dit moment aan het maken is.. *grijns*!

12 reacties op “Wat ik NIET ga missen aan de zwangerschap

 • Happy Lioness zegt:

  Inderdaad een herkenbaar lijstje. Ik zou zelf nog toevoegen: de onzekerheid. In het begin van gaat alles wel goed, groeit er iets in mijn buik. Vervolgens is het wel gezond en daarna weer zou alles wel goed zijn als je je kindje een dag minder goed voelt.

   • Happy Lioness zegt:

    Om heel eerlijk te zijn viel dat bij mij nog wel mee. Niet verwacht maar dat moedergevoel is zo sterk dat je heel veel beslissingen neemt op dat gevoel. Dat was bij mij tenminste het geval.

 • Komt allemaal goed, als je straks niet meer zwanger bent zul je het zelfs gaan missen. En maagzuur, verschrikkelijk, op een gegeven moment sliep ik zelfs half zittend.

  • Nou ik denk niet dat ik deze dingen ga missen.. Er zijn genoeg andere dingen die ik wél ga missen (zoals het voelen van mn meisje en mn mooie zwangere buik) maar die horrormonen en het maagzuur of het vele plassen… nehhhh

 • Haha, herkenbaar! Van de hormonen heb ik gelukkig totaal geen last, zegen nr. 1 voor hubby.
  En het scheren lukt ook nog prima, maar ja dat zal wel komen door die kleine buik 😉 Let maar op, je gaat het tóch ook weer allemaal missen. Nooit gedacht maar dat had ik toch echt na de 1e, en nu vraag ik me af; heuh, heb ik dat gemist? Serious? Are kiddin’ me?

 • oooh bijna allemaal zo herkenbaar! Alleen de horrormonen had ik niet veel, plassen hoefte ik maar gelukkig 1x ’s nachts en de bekken waren na 25weken weer rustiger. Maar ooh het maagzuur en vooral wat mag ik wel en niet eten.. Ik mis het echt niet…

  Balen van de nare dromen. Probeer van het positieve uit te gaan. Nog even meis…x

Reageren is niet mogelijk.