Wat ik mis aan zwanger zijn

Als ik terug denk aan mijn eerste zwangerschap heb ik voornamelijk vervelende gevoelens erbij. Vanaf 24 weken mocht ik niet zoveel meer in verband met harde buiken en een bekkeninstabiliteit. Ik eindigde ook in het ziekenhuis met zwangerschapsvergiftiging en het liep dus allemaal niet op rolletjes. Tijdens deze “vervelende” zwangerschap schreef ik ook een blog met daarin allerlei redenen waarom ik het zwanger zijn niet zou gaan missen.

Toch zijn er ook dingen die ik wél mis aan het zwanger zijn. Want de zwangerschap was niet alleen maar narigheid en vol horrormonen. Nee er waren ook momenten dat ik enorm genoot van het zwanger zijn. Vandaag deel ik met jullie wat ik mis aan zwanger zijn.

Het zwijmelen bij de echo’s.
Wat was het genieten om elke keer weer naar ons meisje te mogen kijken. Op de echo zagen we een bijna compleet mensje dat heerlijk aan het bewegen was in mijn buik! Het was onvoorstelbaar dat gevoel dat het mooie lieve wezentje op die echo werkelijk in mij groeide.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zwangere vrouwen zijn mooi.DSC_5971zw
Het is zeker geen fabeltje dat zwangere vrouwen mooi zijn. Zwangere vrouwen hebben namelijk een bepaalde gloed over zich heen. Ook ik heb die gloed gehad en ik voelde me dan ook echt mooi. Ik vond alles mooi aan mezelf, mijn buik vooral en ik stond dan ook regelmatig voor de spiegel om mijn buik te bewonderen. Ik kon ook echt niet van mijn buik afblijven. Ja ik was zo’n vrouw die continu haar buik aanraakte! Trouwens, dat ik mezelf zo mooi vond was wel maar een bepaalde periode, na de 34 weken vond ik niets moois meer aan mezelf, haha..

De bewegingen en schopjes.
Datgene wat ik echt enorm mis zijn de bewegingen en schopjes van de baby. Hoe bijzonder is het om leven in je te voelen. Om te communiceren door middel van aanrakingen. Ik voel me echt vereerd dat ik dat heb mogen meemaken en mogen ervaren. Ik weet dat er genoeg vrouwen zijn die dit niet mogen of kunnen ervaren en besef me dus dat ik er echt wel dankbaar voor mag zijn.

Ondanks mijn nare zwangerschap heb ik naast alle vervelende dingen vooral ook genoten van die kleine meid die in me groeide. Het mooiste echter aan het zwanger zijn is alles wat komt na de bevalling. Dat is namelijk je kindje. Er is niets mooiers op de wereld dan het krijgen van een kind, vind ik tenminste. Op welke manier dan ook. Ik ga niet zeggen dat zodra je kindje er is vergeet je alle nare dingen die zijn gebeurd.. Want dat is in mijn geval echt niet zo. Maar zij heeft mijn wereld verrijkt en verovert.

“Zij is de zon en de maan voor mij, zij is het beste van allebei”

7 reacties op “Wat ik mis aan zwanger zijn

  • Oh zo herkenbaar… Ik vond het zwanger zelf niet eens heel fijn (veel last e.d.) maar inderdaad, die schopjes, dat hartje bij de verloskundige luisteren, de aandacht die je krijgt!

  • Wat mooi geschreven. Dat je ondanks de tegenslagen gelukkig ook heel erg hebt kunnen genieten van je zwangerschap. Ik mis die buik ook hoor! Als je de juiste kleding draagt ziet dat er zo mooi uit. Ik raakte ‘m trouwens ook te pas en te onpas aan, haha!

  • Ik voelde mezelf niet echt mooi tijdens de zwangerschap, maar ik heb wel genoten van de buik en de schopjes 🙂
    Op een gegeven moment wilde ik ook zo graag bevallen en toen het eenmaal zover was miste ik het zwanger zijn.. gekke hormonen 😉

Reageren is niet mogelijk.