Wat geef je een zesjarig meisje cadeau? 7 tips!

Het is alweer een maand geleden dat onze dochter zes jaar werd. Ze vierde op de dag zelf haar kinderfeestje en twee dagen later was haar grote mensen feest. Natuurlijk was ik al ruim van te voren bezig met deze dag. Niet alleen qua versieringen, taart en uitnodigingen maar vooral ook de cadeaus. Want wat geef je een zesjarig meisje eigenlijk cadeau?

Eigen wensen

Als ik het aan haar zelf vroeg dan antwoordde ze steevast: een stapelbed en een konijn. Nu is dat konijn een lang verhaal, maar om het kort te houden kan ik je verklappen dat ze die dus niet kreeg. We hebben twee grote honden in huis en twee jonge kinderen. Nog een konijn (of ja twee want een konijn alleen is zielig) erbij vond ik niet passen. En dat stapelbed.. Tsjah, dat is wel iets waar wij al een tijd over na denken. Maar aangezien ze een heel mooi en goed eenpersoonsbed heeft hebben we besloten om het nu in ieder geval niet te doen.

Maar wat geef je dan wel? Ik wist dat ze ook nog wat andere wensen had. Dit had ik namelijk in de afgelopen maanden opgeschreven. Daarnaast noemde ze naast het stapelbed en konijn ook nog wat andere dingen.

Lees ook: Unieke eenhoorn uitnodigingen voor een kinderfeestje

Cadeaus voor een zesjarig meisje

Er wordt altijd heel moeilijk gedaan over cadeaus terwijl als je iemand goed kent dan weet je altijd wel iets te verzinnen. Zo is onze dochter enorm bezig met lezen en schrijven. Houdt ze enorm van prinsesje spelen, was ze dolenthousiast toen ze de Na Na Na Surprise kreeg en wil ze daar meer van. En ze vindt het altijd leuk om met lego te spelen en bouwen. Haar uiteindelijke verlanglijstje zag er dus zo uit:

Prinsessenjurk van Souza

Alhoewel onze dochter helemaal into superhelden is, speelt ze ook nog heel graag een prinses. De andere jurken die ze van Souza had waren of te klein geworden of gewoon al heel oud. Daarom wilde ik haar graag verrassen met een nieuwe jurk van Souza. In samenwerking met hen ontving ik een mooie rode doos met daarin de Giselle jurk met bijpassende slippertjes en wat sieraden.

De jurken, andere verkleedkleding en accessoires van Souza zijn hier altijd een succes. Het is van topkwaliteit en ziet er gewoon echt prachtig uit. Ook heel leuk voor bijvoorbeeld kroontjes, speldjes, oorbellen en nog veel meer. Je kunt Souza ook volgen via Facebook en Instagram. Dit cadeau was toch wel een van de mooiste die ze gekregen had. En ze is sindsdien ook onafscheidelijk!

Na Na Na Surprise

Van MGA Entertainment kreeg onze dochter een tijd geleden een grote verrassing. Ze ontving een grote roze koffer met daarin ballonnen, confetti en… een verpakking van Na Na Na Surprise. Dit alles vond ze zo leuk dat ze het liefst de hele collectie wil verzamelen. Daarom moest er dus ook zeker iets van Na Na Na Surprise op haar verlanglijstje komen. En wat een geluk… Ze kreeg het van haar opa en oma.

Lego Friends

Alhoewel ze al op jongere leeftijd wat van Lego Friends had gekregen vond ze toentertijd alleen het bouwen leuk. Inmiddels hebben een aantal van haar vriendinnen ook meer Lego Friends dus ondertussen speelt ze er ook echt graag mee. Niet gek dus dat dit veelvuldig op het verlanglijstje kwam te staan. Omdat we wel een beetje een eenheid wilden creëren besloten we om wel alleen dingen te vragen die allemaal onder de noemen ‘vakantie’ vallen.

Ze kreeg van ons Andrea’s zwembadfeest en van vrienden en familie dingen zoals schildpadden reddingsactie, kamperen, een ijskraam en nog veel meer.

Leesboekjes

Onze dochter zit in groep 2 maar loopt zeker vooruit op haar leeftijd volgens de juf. Omdat ze hier zo in geïnteresseerd is leek het me leuk om ook wat leesboekjes op haar verlanglijstje te zetten. Boekjes van Kluitman gerelateerd aan haar avi. In haar geval is dat dus gewoon Avi start.


Fay was echt super blij met de boekjes en begon op haar feestje zelfs al te lezen. Ze oefent er elke dag in en je ziet haar gewoon vooruit gaan met lezen. Echt leuk om te zien.

Knutsel spullen

Ook van knutselen houdt onze dame ontzettend veel. Dus dat is altijd een goed cadeau. Vouwblaadjes, maskers maken, kralen, stiften, allemaal dingen die ze kreeg en waar ze enorm blij mee was. Dat wij inmiddels alweer drie bakken vol hebben met dat soort dingen maakt niet uit. Het gaat wel op. Ooit haha.

Nagellak

Vrijwel elk meisje wil graag make up dragen. Ik zelf was daar op die leeftijd helemaal niet mee bezig maar onze dochter dus wel. Aangezien ik haar voor make up zelf nog te jong vind, is nagellak een goed alternatief. Want je hebt tegenwoordig hele kind vriendelijke nagellak. Van die lak die je zelfs in je mond kunt stoppen en niet schadelijk is. En die je met water er zo weer af wast. Altijd een goed cadeau dus voor een zesjarig meisje.

Camera met Selfiestick

Tsjah en dan een cadeau die ze niet gekregen heeft. Een camera. Het liefst met een selfiestick. Dat was ook een grote wens van de dame. Want ze vindt het zo leuk om foto’s te maken en filmpjes. En groot gelijk heeft ze. Ze ziet dit mama tenslotte ook doen. Echter kozen wij dus voor andere cadeaus en wij hebben altijd een bepaald budget. En als we dit erbij hadden gedaan dan waren we er ver over heen gegaan.

Dus dit cadeau komt op het lijstje van Sinterklaas in december. Dat heeft ze al besloten. Al hebben we haar nu wel een oude telefoon gegeven waar ze nu dus foto’s en filmpjes mee maakt.

Een beleving

Tot slot een beleving. Iets om samen met de jarige te doen is altijd een goed idee en goed cadeau. Denk aan een dagje dierentuin of pretpark. Of samen lunchen of naar een speelparadijs. Samen zwemmen. Of een abonnement op iets leuks. Dat zijn eigenlijk altijd de leukste cadeaus. Zo kreeg ze van ons met haar vierde verjaardag een dagje Disneyland Parijs cadeau. Nu twee jaar later heeft ze het er nog over. Mooi toch?!

Disneyland parijs fay

Heb jij nog leuke aanvullende tips?

1 reactie op “Wat geef je een zesjarig meisje cadeau? 7 tips!

Reageren is niet mogelijk.