Wat gebeurt er met jouw energiecontract?

matthew-henry-yETqkLnhsUI-unsplash

Als het gaat om geldzaken dan zijn er een aantal vaste lasten die maandelijks (of jaarlijks) van de rekening afgehouden worden. Denk hierbij aan zorgkosten, de hypotheek of huur, je telefoon- en internetrekening en ook je energierekening. Naar al deze lasten wordt doorgaans niet omgekeken behalve aan het einde van een jaar. Dat is voor de meeste mensen het ijkpunt om te zien of je bij je huidige ‘provider’ blijft of toch verkast naar een andere leverancier.

Gemiste kans

Eigenlijk is dat een gemiste kans. Want niet alleen aan het einde van een jaar kunnen er veranderingen plaatsvinden, ook door het jaar heen. Zo kijken wij bijvoorbeeld maandelijks naar het voorschot bij onze energie leverancier om te zien of we niet teveel of te weinig betalen. Betalen we een te hoog voorschot dan passen we dit aan zodat we wat meer ruimte hebben in onze portemonnee. Betalen we te weinig dan heb je kans op bij betalen na een jaar en dat willen we ook liever niet. En wat onze telefoonrekening betreft is het ook goed om in de gaten te houden of je niet een te hoog abonnement hebt of juist te laag.

Het verlengen van contracten

Afgezien van onze zorgverzekering starten de meeste contracten die we hebben niet aan het einde van een jaar of aan het begin van een jaar. Het contract voor mijn mobiele telefoon rekening is bijvoorbeeld in april in gegaan. En ook ons energiecontract is niet aan het einde van een jaar afgesloten maar juist ergens halverwege. Kijk je pas aan het einde van het jaar naar dit soort rekeningen kan het zijn dat je al een paar maanden teveel betaald. Wil je jouw energiecontract verlengen of misschien herzien dan is het goed om te weten wanneer dit kan. Zoek het daarom op bij jouw leverancier en zet het in de agenda.

Wees bewust van je geldzaken

Door op deze manier bewust met onze geldzaken om te gaan besparen we soms toch een leuk bedrag uit. Die we dan op de spaarrekening kunnen zetten of juist uit kunnen geven aan iets leuks. Een vakantie bijvoorbeeld. Laat je contracten daarom niet stilzwijgend doorlopen, maar verleng ze en kijk of jouw leverancier een mooie nieuwe deal heeft.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje