Wat draag jij deze zomer aan het zwembad?

Terwijl de mussen van het dak vallen omdat het buiten 40 graden is zit ik voor een ventilator deze blog te typen. Alhoewel het vandaag geen goede dag is om aan het zwembad of op het strand te liggen zijn de vooruitzichten erg goed. Temperaturen tussen de 25 en 30 graden, ik word er blij van. Vooral omdat wij over enkele dagen op vakantie gaan en ik dan dus wel lekker ga plonsen. Voorheen vond ik zo’n vooruitzicht wat minder prettig. Ik maakte me dan direct druk over wat ik aan moest trekken. Het liefst lange broeken, zeker geen korte, of een lange jurk. En als het dan ging over badmode voor grote maten dan was dat helemaal een stress factor.

Inmiddels maak ik me daar heel wat minder druk om. Ik heb nog steeds een maatje meer, heel wat maatjes zelfs, maar ik zit lekker in mijn vel. En dat scheelt een heleboel. Want waar ik voorheen het liefst mezelf verstopte in kleding en amper een badpak aandurfde, heb ik nu zelfs een bikini klaar liggen om mee te nemen.

Een bikini lijf

Je bent ze vast al wel tegen gekomen. De vele reclames, mailtjes en andersoortige advertenties van bedrijven die maar blijven zinspelen op het afvallen. Ze hebben het daarbij vooral over het krijgen van een bikini lijf. En dat terwijl iedereen een bikini lijf heeft. Nu al. Zonder te hoeven veranderen of af te hoeven vallen. De enige voorwaarden waar jij aan mag voldoen is dat je een lijf hebt en een bikini. Het maakt niet uit hoe dik of hoe dun deze is. Het klinkt misschien makkelijk praten en ik weet uit ervaring dat het niet zo makkelijk is.

Want als vrouw zijn maken we vaak zelf een probleem van dit soort dingen. We zijn te gefocust op wat een ander wel niet van ons vind. Of over ons denkt. Terwijl dat ten eerste helemaal niet belangrijk is. En ten tweede vrijwel altijd meevalt. Zo heb ik een goede vriendin die met haar maatje meer gewoon op het strand gaat liggen, in bikini. Die zelfs een crop top draagt. En de negatieve reacties? Die blijven vrijwel altijd uit. Natuurlijk zit er altijd wel een rotte appel tussen, maar dat gebeurd ook met een maatje minder.

Wat ik draag deze zomer

Alhoewel mijn persoonlijke voorkeur wel naar een badpak uit gaat heb ik momenteel ook een bikini klaar liggen. Het badpak wat ik heb past namelijk echt nog maar net en ik wil mijn eigen grenzen gaan verleggen. Aangezien ik me tegenwoordig ook helemaal prima voel in een korte broek en een topje zonder mouwen, vind ik een bikini een mooie volgende stap. Tijdens mijn zoektocht naar badmode voor grote maten kwam ik ook weer LASCANA tegen. Dit is een webshop waar je zowel de standaard maten als grote maten kunt kopen. En dan niet alleen badmode, maar ook lingerie, strandkleding en zelfs sportkleding in grotere maten.

Daarnaast hebben ze ook hele leuke en mooie strandkleding, daarbij gaan de maten zelfs nog hoger tot zelfs maat 58. Het enige wat ik jammer vind is dat er op de foto’s alleen maar slanke dames staan. Dus het is heel moeilijk inschatten hoe de (bad)kleding bij een plussize persoon staat. Dat zou nog een hele mooie aanvulling zijn. Ik ben in ieder geval klaar voor de vakantie en kan niet wachten tot ik mijn bikini aan kan!

Wat draag jij deze zomer naar het zwembad of strand?