DIY: Washi tape

Washi tape (of masking tape) komt oorspronkelijk uit Japan en is decoratieve tape gemaakt van rijstpapier. Het is makkelijk te scheuren, beschrijven en verwijderen en vooral dat laatste zorgt ervoor dat het zo populair is. Geen lijmresten die achter blijven als je de tape ergens weer vanaf haalt dus je kunt er eindeloos mee decoreren.

Washi tape ideeën

Zelf heb ik afgelopen zaterdag mijn eerste 4 rolletjes washi tape gekocht, bij de hema. Twee rolletjes voor €2,50 kosten ze daar en eigenlijk had ik er nog veel meer willen kopen want je wordt er zo vrolijk van! Wat ik ermee ga doen? Sowieso ben ik van plan om de letters van de naam van ons meisje te beplakken met washi tape zodat het er heel vrolijk uit gaat zien. (Zie plaatje hieronder) en ik wil de tape gaan gebruiken om foto’s en kaarten te plakken op een deur, in een scrapbook, enzovoort.

washi-tape39
Maar je kunt er nog veel meer mee en misschien ga ik een aantal ideeën die ik tegenkwam op Pinterest ook werkelijk gebruiken ter decoratie van ons eigen huisje. Voor nu wat inspiratie voor jullie.. En wie weet inspireert dit jou net zoals het bij mij deed!

Bol AlgemeenBol Algemeen

624440787f0ad0f12924bc1047d3de50 washi-tape24
Leuke kaarten decoreren met washi tape, of juist die ene saaie klok een nieuw uiterlijk geven. Geen zorgen om lijmresten als je het nieuwe uiterlijk weer beu bent haal je de tape er gewoon weer vanaf!

washi-tape27 washi-tape45
Nieuwe vaasjes kopen? Nee joh, gewoon wat potjes verzamelen en decoreren met washi tape. Hetzelfde geldt voor die lelijke wasknijpers, plak er washi tape op en je maakt er gelijk iets moois van!

washi-tape100 aebcd08010373cf233c6789fde133106
Ben jij net als ik eindeloos aan het zoeken naar dat ene kabeltje dat bij jouw camera hoort? Dan is dit misschien iets voor jou!

washi-tape46 washi-tape200
Heb je een leuke kaart gekocht voor die ene geweldige vriendin en baal je van de saaie envelop die erbij zit? Heb je nog wat kleine potjes over (Olvarit potjes zijn hier erg handig voor)  en wil je nieuwe kaarshoudertjes.. Tadaaa! Zo gepiept!

washi-tape360
En tot slot voor de mama’s… Beplak de grond, de muren met washi tape tot een hele stad. Wil kind-lief toch liever een kasteel? Je tovert het zo weer om en geen lijmresten!

Bovenstaande washi tape trends zie je ook regelmatig terug in het monochrome wonen stijltje, aangezien er ook hele leuke zwart/witte tapes bestaan!

Heb jij wel eens washi tape gebruikt en zo ja waarvoor?

12 reacties op “DIY: Washi tape

Reageren is niet mogelijk.