Vanaf wanneer zet je eigenlijk de kerstboom op?

vanaf-wanneer-kerstboom

Nederlanders houden van discussiëren. Vooral sinds de komst van het internet durven steeds meer mensen hun mening te geven. Ongezouten of niet. Aan de ene kant een goede ontwikkeling maar aan de andere kant lijken sommige mensen het als vrijbrief te zien om alles en iedereen maar aan te vallen. Zo ook in het geval van het opzetten van de kerstboom. Want vanaf wanneer “mag” dat eigenlijk? En wie bepaalt dat?

Wie het hardste roept…

Om heel eerlijk te zijn heb ik ook lange tijd geroepen dat je echt geen kerstboom kon zetten voordat Sinterklaas weer naar Spanje was. Echter had dat stiekem een andere reden, ik vond kerst gewoon niet zo geweldig. Dat heeft ook te maken met het feit dat ik mijn opa met kerst ben verloren en een oppas kindje overleed ook met kerst. Dus ik koppelde deze feestdagen altijd aan iets negatiefs. Terwijl het eigenlijk juist een positief feest is wat draait om liefde.

Feest van het licht en de liefde

Een aantal jaar geleden veranderde mijn gevoel voor kerst. Ik begon het juist heel fijn te vinden deze tijd van het jaar. Alle lichtjes, samen zijn met de mensen waar je echt om geeft. Meer aandacht voor elkaar. Niet dat ik die aandacht door het jaar heen niet geef of wil geven, maar het lijkt alsof je in deze donkere tijd van het jaar het net iets meer nodig hebt. En dus sta je er ook wat bewuster bij stil. Ik tenminste.

Omdat kerst voor mij echt het feest is van het licht en de liefde vind ik het heerlijk om al op tijd het huis in kerstsfeer te brengen. Laatst zag ik bij Elise Joanne haar kerstboom al staan en ik geef haar groot gelijk. Het geeft net dat beetje extra sfeer in een periode waarbij het in de ochtend nog donker is en tegen een uur of 4 ook al donker begint te worden.

https://www.instagram.com/p/B5QiYe_FpJi/

Wanneer zet je de kerstboom op?

Wat mij betreft moet je helemaal lekker zelf weten wanneer je de kerstboom opzet. Ben je van de traditie en het geloof dan snap ik dat je het pas na Sinterklaas doet. De traditie zegt zelfs dat het veertien dagen voor kerst pas mag. En als jij daar blij van wordt, dan zeker doen.

Word je er blij van om de boom al in november op te zetten, ook helemaal dikke prima. Super gezellig toch? Wij zelf gaan dit weekend al wat spullen van zolder halen om op te hangen en neer te zetten. Dit omdat we volgend weekend een weekendje weg zijn en ik niet over 2 weken pas iets wil hebben hangen. Ik vind het heerlijk al die lichtjes en gewoonweg enorm gezellig! Er komt een neppe boom voor de kindjes waar al hun versieringen in komen. En wanneer wij een weekendje weg zijn haalt mijn moeder een echte kerstboom voor ons die ik dan lekker ga versieren zodra we terug zijn.

Ik heb er nu al zin in! Staat bij jou de kerstboom al? Of wanneer ga jij hem zetten?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. G.T. op 29 november 2019 om 07:01

  Wij halen standaard een kerstboom op de eerste zaterdag na Sinterklaas.

 2. Audrey op 29 november 2019 om 13:55

  Ik kies altijd een handig weekend na Sinterklaas uit. Dit jaar zal het half december worden.

 3. Joke van den Enden op 30 november 2019 om 14:22

  Ik vind…..eerst de Goedheiligman terug naar en dan de Kerstboom etc..

  • Nicole op 30 november 2019 om 15:16

   Helemaal goed toch, ieder zijn ding!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje