Wanneer neem je voedingssupplementen in?

Voedingssupplementen zijn de laatste jaren alsmaar populairder geworden. Dit komt vooral doordat veel mensen moeite hebben om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen via voedsel. Om het tekort aan te vullen, gebruiken zij voedingssupplementen. Als je hier (nog) niet bekend mee bent, vraag jij je mogelijk af wanneer je voedingssupplementen inneemt. Wij vertellen je in deze tekst hoe dit zit.

Tekort aan voedingsstoffen

Hierboven haalden we al aan dat veel mensen voedingssupplementen innemen als zij onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Als je deze supplementen nog niet eerder gebruikt hebt, denk je misschien dat er supplementen zijn waar alle voedingsstoffen inzitten. Helaas is dit niet het geval. Er zijn wel voedingssupplementen met meerdere voedingsstoffen, maar er zijn geen supplementen die alle voedingsstoffen bevatten.

Krijg je te weinig vitamine B binnen? Dan kun je vitamine B12 supplementen kopen. Wanneer je iedere dag een tablet inneemt, krijgt jouw lichaam voldoende van deze vitamine binnen. Naast vitamines kun je overigens ook een tekort aan mineralen aanvullen met voedingssupplementen. Zo zijn er bijvoorbeeld supplementen die magnesium citraat bevatten. Dit mineraal wordt gebruikt voor talloze processen in het lichaam. Naast vitamines en mineralen is visolie ook een populair voedingssupplement. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen de voordelen van deze olie inzien.

Beste moment om voedingssupplementen in te nemen

Wie een tekort aan voedingsstoffen aan wil vullen met voedingssupplementen, vraagt zich mogelijk af wat het beste moment is om ze in te nemen. Dit hangt af van het supplement dat je gebruikt. Zo kun je supplementen met vitamines het beste tijdens of na een maaltijd innemen. Waarom? Omdat vitamines beter worden opgenomen in combinatie met vet. Het maakt overigens niet uit bij welke maaltijd je een voedingssupplement inneemt. Het ontbijt, de lunch en het diner bevatten namelijk stuk voor stuk (een kleine hoeveelheid) vet. Voedingssupplementen met vitamine C kun je het beste tijdens een maaltijd innemen.

Als we het over voedingssupplementen hebben, denken veel mensen aan tabletten. Er zijn inderdaad veel mensen die pillen slikken om voedingsstoffen aan te vullen, maar je hebt ook andere opties. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor capsules, druppels of poeder. Voor het moment van inname maakt het overigens niet uit welke vorm je kiest. Het overgrote deel van de voedingssupplementen kun je namelijk het beste innemen voor, tijdens of na een maaltijd.

Waar koop ik voedingssupplementen?

Wil je een tekort aan voedingsstoffen aanvullen met voedingssupplementen? Dan ben je mogelijk benieuwd waar je ze koopt. Tegenwoordig kun je op verschillende plekken terecht voor voedingssupplementen. De plaatselijke drogisterij verkoopt ongetwijfeld verschillende soorten supplementen, maar jij kunt je ook tot het internet richten. Koop overigens nooit de eerste de beste voedingssupplementen die je tegenkomt. Waarom niet? Omdat de samenstelling ervan (sterk) kan verschillen. Werp daarom altijd eerst een blik op het etiket om te kijken wat er precies in zit.