Wanneer ons meisje niet thuis is…

Wanneer ons meisje niet thuis is.. doen we haar na. Ja dat klinkt echt heel erg fout en eigenlijk is het dat ook wel. Maar we kunnen het gewoon niet laten. Meestal is de reden dat onze dochter niet thuis en wij wel juist zodat we eens tijd voor onszelf kunnen hebben. Even geen papa en mama zijn, maar gewoon Bart en Nicole. Man en vrouw. Samen even genieten van elkaar, of dat nu buitenshuis is middels een etentje of avondje bios, of dat het lekker thuis is op de bank met een filmpje op. Qualitytime, daar gaat het om!

Nadoen en praten

Maar goed. Zoals ik al zei we doen onze kleine meid regelmatig na als ze er niet is. Ze heeft namelijk van die typische uitspraken of dingen die ze zegt en doet die wij hilarisch vinden. En we betrappen onszelf er dan op dat we haar na gaan doen. Dat we dan ook met de armen op onze rug gaan staan en roepen ‘boom’, ‘vogel’, ‘groot’, enzovoort. Of dat we met een strenge blik en een vingertje zeggen ‘stout’ tegen elkaar. Helemaal dubbel liggen we dan haha. Echt zo’n typische ‘je moet erbij zijn’ situatie.IMG_9408

Meestal volgt er na zo’n nadoen-sessie ook een heel gesprek over de kleine meid. Want oh wat zijn we trots op haar! Dan halen we vaak de situatie erbij dat ze op het randje van de dood heeft gelegen en hoe we nooit verwacht hadden dat ze nu zou zijn zoals ze is. Zo wijs en eigenwijs. Dan is het opeens een stuk stiller in huis. Geen Dora nadoen en de woonkamer rondlopen met een rugzak en mama’s sloffen aan. Of samen een toren bouwen en dan telkens weer omgooien. Of ‘doen alsof we slapen’ in de tent samen met de beer, pooh, pinguïn, bumba en bumbaluu. Niet samen dansen op K3 of verstoppertje spelen met of zonder Woezel (die ze overigens Pip noemt).

We missen haar..

Wanneer ons meisje niet thuis is.. missen we haar dus gewoon. Het is toch echt te gek! Dat we gewoon amper een normaal gesprek kunnen voeren zonder dat het onderwerp altijd weer op haar komt. Of dat een van ons weer een woord zegt of geluid maakt wat ons aan haar doet denken. Ik weet wel dat het vaak helpt om de deur uit te gaan, dan ben je op een andere plek en doet niet alles aan haar denken. Maar goed, dat kan ook niet altijd dus dan maar gewoon proberen om zoveel mogelijk haar spullen weg te doen en activiteiten te verzinnen waarbij we niet aan haar hoeven te denken…

Zoals Monopoly spelen, partnerseries* kijken of andere leuke dingen die je vooral tussen de lakens deelt. IMG_9470

*Partnerseries zijn series die ik samen met mijn partner kijk. Niet alle series vinden we allebei leuk, dus wanneer er een serie is die we beide leuk vinden zoals Modern Family of How I met your mother dan noemen we ze partnerseries. 

Zijn wij de enige ouders die zelfs op ‘vrije avondjes’ nog met de kinderen bezig zijn?

16 reacties op “Wanneer ons meisje niet thuis is…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *