Wanneer ons meisje niet thuis is…

IMG_1954

Wanneer ons meisje niet thuis is.. doen we haar na. Ja dat klinkt echt heel erg fout en eigenlijk is het dat ook wel. Maar we kunnen het gewoon niet laten. Meestal is de reden dat onze dochter niet thuis en wij wel juist zodat we eens tijd voor onszelf kunnen hebben. Even geen papa en mama zijn, maar gewoon Bart en Nicole. Man en vrouw. Samen even genieten van elkaar, of dat nu buitenshuis is middels een etentje of avondje bios, of dat het lekker thuis is op de bank met een filmpje op. Qualitytime, daar gaat het om!

Nadoen en praten

Maar goed. Zoals ik al zei we doen onze kleine meid regelmatig na als ze er niet is. Ze heeft namelijk van die typische uitspraken of dingen die ze zegt en doet die wij hilarisch vinden. En we betrappen onszelf er dan op dat we haar na gaan doen. Dat we dan ook met de armen op onze rug gaan staan en roepen ‘boom’, ‘vogel’, ‘groot’, enzovoort. Of dat we met een strenge blik en een vingertje zeggen ‘stout’ tegen elkaar. Helemaal dubbel liggen we dan haha. Echt zo’n typische ‘je moet erbij zijn’ situatie.IMG_9408

Meestal volgt er na zo’n nadoen-sessie ook een heel gesprek over de kleine meid. Want oh wat zijn we trots op haar! Dan halen we vaak de situatie erbij dat ze op het randje van de dood heeft gelegen en hoe we nooit verwacht hadden dat ze nu zou zijn zoals ze is. Zo wijs en eigenwijs. Dan is het opeens een stuk stiller in huis. Geen Dora nadoen en de woonkamer rondlopen met een rugzak en mama’s sloffen aan. Of samen een toren bouwen en dan telkens weer omgooien. Of ‘doen alsof we slapen’ in de tent samen met de beer, pooh, pinguïn, bumba en bumbaluu. Niet samen dansen op K3 of verstoppertje spelen met of zonder Woezel (die ze overigens Pip noemt).

We missen haar..

Wanneer ons meisje niet thuis is.. missen we haar dus gewoon. Het is toch echt te gek! Dat we gewoon amper een normaal gesprek kunnen voeren zonder dat het onderwerp altijd weer op haar komt. Of dat een van ons weer een woord zegt of geluid maakt wat ons aan haar doet denken. Ik weet wel dat het vaak helpt om de deur uit te gaan, dan ben je op een andere plek en doet niet alles aan haar denken. Maar goed, dat kan ook niet altijd dus dan maar gewoon proberen om zoveel mogelijk haar spullen weg te doen en activiteiten te verzinnen waarbij we niet aan haar hoeven te denken…

Zoals Monopoly spelen, partnerseries* kijken of andere leuke dingen die je vooral tussen de lakens deelt. IMG_9470

*Partnerseries zijn series die ik samen met mijn partner kijk. Niet alle series vinden we allebei leuk, dus wanneer er een serie is die we beide leuk vinden zoals Modern Family of How I met your mother dan noemen we ze partnerseries. 

Zijn wij de enige ouders die zelfs op ‘vrije avondjes’ nog met de kinderen bezig zijn?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Channa op 12 januari 2016 om 06:29

  Denk dat het heel normaal is. Als wij een avondje voor onszelf hebben dan wordt er ook vaak over de kinderen gesproken, ze zijn nou eenmaal een mega groot deel van ons leven. Ik moet ook altijd wennen aan de rust, zit mij soms echt te vervelen zonder de Kids haha.

 2. Simpel, met een snufje liefde op 12 januari 2016 om 06:41

  Ik denk dat heel veel ouders dit hebben. Wij in ieder geval wel. En wij doen ze ook weleens na als ze niet thuis zijn. Ik vind het soms heerlijk om even alleen te zijn, maar missen doe ik ze ook altijd

 3. Charlotte op 12 januari 2016 om 07:41

  Als Aukje er niet is dan is dat meestal omdat wij moeten werken ofzo. Dan hebben we geen tijd om over haar te kletsen haha 😉

 4. Wilmaaa op 12 januari 2016 om 08:06

  Haha, wij hebben het dan ook altijd wel even over ons lieve meisje. Wel altijd fijn om even samen te kunnen zijn, even echt tijd voor elkaar.

 5. Malou op 12 januari 2016 om 08:32

  Erg herkenbaar, als Nomi er een keertje niet is, zijn we ook continu met haar bezig.

 6. Romy op 12 januari 2016 om 08:49

  Hier maken we er ons ook regelmatig schuldig aan. Al merk ik nu ze wat ouder wordt dat we ook echt van de tijd met z’n tweeën kunnen genieten zonder het constant over haar te hebben. Maar dat 1e jaar…

 7. Birgit op 12 januari 2016 om 08:57

  Hahaha, heel herkenbaar. Bij ons is het ook niet anders hoor.

 8. Vlijtig Liesje op 12 januari 2016 om 09:03

  Kinderen zijn een belangrijk onderdeel van je leven, en dus is het onvermijdelijk denk ik dat je over ze praat! Want dingen die een groot deel van je leven zijn, daar praat je nu eenmaal over.

 9. Henny op 12 januari 2016 om 09:07

  Nee hoor, wij hebben het ook veel over de kinderen als ze er niet zijn. Juist dan kun je er ook even goed over praten, in alle rust en alles even weer uit een ander perspectief bekijken. En dat nadoen, dat doen wij ook wel eens. Ze doen soms hele grappige dingen. Geniet ervan!

 10. Ester op 12 januari 2016 om 09:19

  Wauw, je bent zo knap op die eerste foto!

 11. Mona - Vandaagismooi.nl op 12 januari 2016 om 09:56

  Oooh wat ontzettend herkenbaar! Als mijn dochter naar haar papa is doen mijn vriend en ik dat ook. Als we een ambulance horen roepen we beiden hard in koor ‘TOETAA’ want zo noemt zij dat altijd.

  Maar echt gesprekken over haar, nee dat dan weer niet. We zeggen dan tegen elkaar dat we haar stiekem toch wel missen en genieten verder weer van de rust. Die rust is op z’n tijd toch ook wel heel fijn/welkom. 🙂

 12. Mama's Jungle op 12 januari 2016 om 11:12

  Ja, haha. Zeker die typische zinnetje of bewegingen nadoen, herken ik. Dan liggen wij ook helemaal in een deuk. Zoals “JIJ NIET, MAMA!” met een boos gezicht en wijzend vingertje.

 13. Cindy op 12 januari 2016 om 11:55

  Heel herkenbaar! Als Jayden er een keer niet is (of soms zelfs als hij slaapt) dan is het zo stil in huis. En in 9 van de 10 gesprekken komt hij toch wel voor. Hij is nou een maal het grootste, en belangrijkste, onderdeel van ons leven. Denk dat het heel normaal is!

 14. Annemieke op 12 januari 2016 om 12:26

  Ik vind het alleen maar ontzettend mooi, jullie lopen gewoon over van liefde voor die kleine meid! 🙂

 15. Karen op 12 januari 2016 om 13:55

  Wat een mooie foto van jullie!

 16. Nicole @ Everyday-Life.nl op 13 januari 2016 om 00:58

  Heel herkenbaar! Het is ook zo’n groot deel van je leven, zo’n kleintje. En ik mis hem vreselijk als hij niet thuis is!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje