Wanneer ben je een fabulous mama?

IMG_6877

Dat was één van de vragen die me gesteld werden tijdens een interview afgelopen woensdag. Een vraag die ik, samen met nog een aantal moeders, beantwoordde en waarvan ze een compilatie hebben gemaakt. Dat filmpje kun je hieronder zien. Omdat echter mijn volledige antwoord niet te zien is besloot ik om het antwoord, zoals ik het zie, te geven via mijn blog. Waar heb ik hem anders voor?!

Als jij een keus maakt en je staat daarachter, dan ben jij dus die fabulous mama.

Klinkt lekker kort door de bocht, maar dat krijg je als er geknipt wordt. Al moet ik zeggen dat Josan haar antwoord aardig in de buurt kwam. (Voor de mensen die Josan niet kennen, zij is de moeder met de baby in de draagdoek).

Ik vind dat je een fabulous mama bent wanneer:

… je lekker in je vel zit. Dit betekent dus ook dat je achter je eigen keuzes staat en je niets laat wijsmaken door anderen.

… de dingen doet waar jij blij van wordt, zonder dat het echt ten koste gaat van je gezin. Dus blijf je graag de hele dag bij je kids? Doen! Vind je het fijn om te werken? Doen! Ga je graag af en toe stappen met vriendinnen? Zeker doen!

… je jezelf niet laat beïnvloeden door de mensen die ‘het beter schijnen te weten’. Jouw kind, jouw opvoeding.

… je eerlijk bent tegenover jezelf maar ook tegenover anderen. Je hoeft de schijn niet op te houden. Dus de boel opruimen vlak voordat er een andere fabulous mom komt? Niet nodig joh. En heb je niet altijd een roze wolk gehad? Zeg dat gewoon!

… je fouten durft te maken (en dit toe durft te geven). De fabulous mama is verre van perfect. Want perfectie bestaat niet en als je dat in ziet ben je al heel ver. Fouten maken hoort erbij en doet iedereen.IMG_6877

… je hier zelf naar leeft. Er zijn verschillende interpretaties van het fabulous mama zijn en dat maakt het ook zo mooi. Want iedereen is juist verschillend en iedereen doet juist zijn eigen ding. Het kan dus alle kanten op en het is maar net op welke manier je kijkt. Zelf vind ik bijvoorbeeld een leuke baan hebben niet perse nodig om een fab mama te zijn. Maar wil ik mezelf weer niet wegcijferen en ook aan mezelf denken. Denk ik niet aan mezelf? Dan ziet mijn kind dat ook, dat is dan haar voorbeeld. En dat zou ik niet willen!

Een geweldige moeder is voor iedereen verschillend! En ja, ik besef me heel goed dat er vaak de nadruk wordt gelegd op moeders die zowel een baan hebben als iets betekenen voor de maatschappij en daarna ook nog een druk huishouden runnen met een hoop kids. Terwijl andere moeders die een heel ander leven opeens minder lijken. Ik snap dat dit intimiderend en rot over kan komen. Daar moet je dan jezelf ook echt niet mee vergelijken. Want wat de fabulous mama, Angela Schijf, zelf al zegt: “Is niet iedereen op zijn eigen manier de beste fabulous moeder?”

Ben jij een fabulous mama?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Sylvie op 11 september 2015 om 16:28

  Helemaal eens! Wat een mooie foto van je!

 2. Marijke op 11 september 2015 om 16:37

  Mooi verwoord Nicole!
  En ook leuk om je volledige antwoord te mogen lezen.
  So be fabulous!

 3. Nanouk op 11 september 2015 om 17:29

  Helemaal mee eens!! En ach, als mensen t er niet mee eens zijn, dan ben ik maar geen fabulous mam, dat vind ik ook niet erg 😉

 4. Angela | Great Body & Skin op 11 september 2015 om 21:19

  Ik vind een mama fab als haar kids haar fab vinden!

 5. Sonja op 12 september 2015 om 18:02

  Mooi woord en ben het helemaal met je eens! Fabulous mamma is een mamma die zich dat voelt!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje