Sportieve allround wandelwagen: Thule Urban Glide

Wanneer je veel met je kind wandelt of je gaat regelmatig de stad in met de kleine dan is niets zo fijn als een goede wandelwagen. Nu hebben wij zelf een Joolz kinderwagen waar ook een buggy stand op zit, maar het nadeel daaraan vind ik dat hij vrij lomp is om mee te nemen en niet iedereen heeft hem zo makkelijk in en uit elkaar gehaald. Zo hebben mijn moeder en schoonmoeder er nog steeds moeite mee. Ik ben er ondertussen wel aangewend geraakt maar echt makkelijk is anders.

>>> Lees ook: Thule RideAlong fietsstoel

Toen ik dus gevraagd werd om de nieuwe Thule Urban Glide uit te proberen hoefde ik dus geen seconde na te denken. Natuurlijk wilden we dat! Nu ‘belooft’ Thule een aantal dingen wat betreft de wandelwagen dus dat ben ik gaan uittesten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Strak en lichtgewicht ontwerp

Het eerste wat me opviel toen we de wagen uit de doos haalde was dat de wandelwagen uit 1 deel bestaat. Ook is hij vrij licht. Een stuk lichter dan de kinderwagen die we al hebben in ieder geval. Op dit punt ben ik het dus helemaal eens met de beschrijving.

Met één hand compact op te vouwen

Ja dit is echt een geweldig systeem. Het is zo makkelijk, een kind kan de was doen! Ik heb het nog niet aan mijn moeder gevraagd of ze het wil uitproberen, maar ik kan me niet voorstellen dat dit haar niet lukt. Het is werkelijk met 1 hand te doen.

Makkelijk manoeuvreerbaar

Ik wilde graag een kinderwagen met vier wielen omdat ik dacht dat het met drie wielen niet zo prettig zou zijn. Nou, de Thule wandelwagen is echt super wendbaar. En het handige is dat je het voorwiel makkelijk vast zet voor als je door de bossen over over het strand loopt. Ik heb het uitgeprobeerd in de speeltuin en ja hoor, ideaal! Je kunt er dus ook mee joggen, ook dat heb ik uitgeprobeerd (lees 20 meter).

Groot opbergvak met waterbestendige hoes

Hier ben ik waarschijnlijk zelfs het meest blij mee! Het is echt een super grote opbergvak, ik kan er de rugzak van Fay in doen, maar mijn tas past er dan ook nog bij en zelfs nog meer. Echt ideaal en ik ben het dus niet gewend. Dit is wat mij betreft één van de grootste plussen van deze wandelwagen.Thule Urban Glide

Zitje kan bijna helemaal plat en is makkelijk hanteerbaar

Bij onze wandelwagen (toch handig dat vergelijken) kan hij ook best goed plat, al gebruiken we dat eigenlijk nooit. Onze dame slaapt namelijk niet in de wandelwagen. Ik heb het volgens mij nog geen een keer meegemaakt. Wel hebben we het natuurlijk uitgeprobeerd en hij is heel makkelijk plat te leggen plus je kindje ligt zo goed als plat.

Kap met meerdere standen en een doorkijk

Ik moet zeggen, als ik dan een klein minpuntje moet noemen dan is het de kap. Niet dat hij niet doet wat ze zeggen, nee de kap heeft meerdere standen en als hij uitgeklapt is dan ziet de Thule er nog mooier uit. Maar als hij ingeklapt is dan is het vrij gammel en ook een stuk minder mooi. Ik zei al.. als ik dan toch iets moet noemen wat niet prettig is 😉

Conclusie

De Thule Urban Glide is wat ze beloven echt een sportieve allround wandelwagen. Hij is niet alleen fijn voor de joggende moeder maar ook voor in de stad, de bossen en zelfs het strand. Ik vind hem heel handig in gebruik en ook onze dochter zit er graag in. Waarschijnlijk is dat omdat het een nieuw item is, maar zolang het duurt ben ik er blij mee!

Al met al denk ik dat Thule met deze wandelwagen weer een geweldig product op de markt hebben gezet. Je koopt de Thule Urban Glide vanaf €399,- onder andere bij de Wehkamp.

Thule review

testafbeelding

4 reacties op “Sportieve allround wandelwagen: Thule Urban Glide

Reageren is niet mogelijk.