Wakker geschud

Nietsvermoedend stond ik donderdagochtend op om de honden eten te geven. Ik mopperde wat op de 9 ongeduldige diertjes en was erg blij toen ik merkte dat mijn dochter nog even doorsliep. Nadat zij wakker was en wij samen goed hadden ontbeten leek het me gezellig om even naar ons gemeenschapshuis te lopen. Daar is op donderdagochtend altijd koffie uurtje en ik had wel zin in wat aanspraak.

Dat dit bezoekje mijn hele dag/leven op zijn kop zou zetten had ik nooit kunnen weten..

Ik kreeg namelijk het bericht dan een hele lieve kennis plots was overleden. Een vrouw die middenin het leven stond en allerlei mooie plannen had. Een vrouw die je raakte met haar warme woorden en positieve vibes. Waarmee ik een ontiegelijke klik had gezien ons beider verleden en waarvan ik had verwacht binnenkort weer op koffiedate te gaan. Haar plotselinge overlijden heeft mij wakker geschud. Misschien heel cliché maar het leven is onvoorspelbaar dus koester het.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het blijft stom dat je (weer) wakker geschud wordt op het moment dat er zoiets verschrikkelijks gebeurd. Dat je opeens bedenkt dat het ook jou had overkomen en je eigenlijk alles uit het leven moet halen wat er in zit. Nu, op dit moment. En niet morgen of volgende week of ‘binnen vijf jaar’. Nee de dromen die je hebt daar moet je nu achteraan. Want alle smoesjes die je altijd gebruikt zoals ‘het komt nu niet uit’ die zijn onzin. Want het komt nooit uit. Er is altijd wel iets wat je tegen kan houden en waarom je dus je dromen aan de kant zet. En besef je ook, dat hoeven niet eens grote dromen te zijn.

Lees ook: Deze muziek doet me aan jou denken..

Naast het (grote) dromen koesteren en najagen is het ook goed om te kijken naar wat je allemaal hebt. De dingen die het leven zo mooi maken. Een fijn bosje bloemen. Een vlinder die opeens op je schouder komt zitten. De woorden ‘houw fan jouw’ van je eigen kind. En zo kan ik nog veel meer opnoemen. En dat ga ik dan ook doen de komende tijd. Ik ga elke avond in een boekje minimaal vijf dingen opschrijven die de dag mooi hebben gemaakt. Misschien deel ik ze met jullie, misschien ook niet.. Maar ik ben in ieder geval weer wakker geschud. Ik leef nog. En zij? Zij helaas alleen nog in de gedachten van de vele personen die ze heeft geraakt.

51 reacties op “Wakker geschud

Reageren is niet mogelijk.