Waarom een zorgverzekering belangrijk is

In Nederland is het verplicht om een (basis) zorgverzekering te hebben wanneer je er werkt en/of woont. De zorgkosten van de huisarts, ziekenhuis en apotheek vallen daar in ieder geval onder. Al betaal je wel in veel gevallen eigen risico. Dat het hebben van een zorgverzekering erg belangrijk is, dat heb ik de afgelopen jaren wel ervaren. *samenwerking

Zorgkosten

Op het moment dat ik voor het eerst zwanger was had ik alleen een basisverzekering. Tot dan toe had ik ook maar weinig gebruik ervan gemaakt, want echt ziek was ik nooit. Toch nam ik in die periode een aanvullende verzekering, welke overigens niet verplicht is maar wel erg handig als je weet/vermoed dat je er gebruik van gaat maken.

Achteraf gezien maar goed ook want ik heb nog nooit zoveel zorg gehad als in die periode en de periode daarna. Zorg zoals fysiotherapie, psychiater en nog veel meer. Als ik alleen basis verzekerd was geweest (of helemaal niet) dan had ik een flinke rekening te betalen.

Ook je kinderen moeten verzekerd zijn

Voor je kinderen is het ook verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Tot 18 jaar hoef je daarvoor niet te betalen, maar je moet hem wel afsluiten. Binnen vier maanden na de geboorte moet je jouw kind inschrijven bij een zorgverzekeraar. Dat kan bijvoorbeeld door hem of haar bij een van de ouders mee te verzekeren (kies dan de ouder die het meest aanvullend verzekerd is) of een aparte zorgverzekering ervoor af te sluiten.

Vergeet je jouw kind in te schrijven binnen vier maanden dan betaal je eventuele zorgkosten zelf. Nu heb je meestal amper zorgkosten met zo’n kleintje, maar er zal maar iets gebeuren..

Waarom een zorgverzekering belangrijk is

Mijn beide kinderen zijn in het ziekenhuis geboren en beide kinderen moesten met een week oud weer naar het ziekenhuis. Onze dochter omdat zij het herpes virus in haar hersenen had en ons zoontje omdat er iets uit de hielprik kwam. Hij bleek dus een schildklierafwijking te hebben. Sinds die tijd lopen we met Milo ziekenhuis in en uit omdat zijn schildklierwaardes goed in de gaten gehouden moeten worden.

De afgelopen weken kwamen de ziekenhuis bezoeken steeds vaker omdat hij ook nog een luchtweginfectie bleek te hebben en daar bovenop kwam het RS virus. Dit werd zelfs zo erg dat er toch weer een ziekenhuisopname kwam. Inmiddels is onze kleine man weer thuis, maar zorgen hebben we wel (gehad)!

Daarom ben ik ook zo blij dat we een goede zorgverzekering hebben die niet alleen voor ons zorgt maar ook de juiste zorg voor de kinderen vindt, zoals bij de HEMA zorgverzekering met hun kinderzorglijnWant een zorgverzekering is gewoon ontzettend belangrijk. Wellicht dat je het op het moment niet nodig hebt. Maar je weet nooit wat het leven je brengt en dan is het wel zo fijn dat het zo goed geregeld is hier in Nederland en je (bijna altijd) de zorg kunt krijgen die je nodig hebt!

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.