Waarom zijn noten zo gezond?

schaaltje met gezonde noten

Wist je dat noten heel gezond zijn voor je? Noten bevatten veel vitamines en mineralen, en zijn een goede bron van vezels. In dit artikel leer je waarom noten zo gezond zijn, en welke soorten noten het beste voor je zijn.

Noten zijn een bron van voedingsvezels

Noten zijn een bron van voedingsvezels, mineralen en vitamines. Ze helpen bij het afvallen, geven je energie en beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Noten zijn dus erg gezond! Weten waar je deze noten kunt kopen? Kijk dan bij Basboernoten.nl.

Noten bevatten ook veel vitamines en mineralen

Noten bevatten ook veel vitamines en mineralen, waaronder vitamine E, ijzer, kalium, magnesium en selenium. Vitamine E is een belangrijke antioxidant die helpt bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen. IJzer is nodig voor de aanmaak van hemoglobine in het bloed, waardoor we zuurstof naar alle cellen in ons lichaam kunnen transporteren.

Kalium is betrokken bij de regulatie van de vloeistofbalans in ons lichaam en helpt bij het controleren van onze bloeddruk. Magnesium is nodig voor meer dan 300 verschillende chemische reacties in ons lichaam, waaronder de regulatie van onze spierspanning en het metabolisme van energie. Selenium speelt ook een rol in de bescherming van cellen tegen schade door vrije radicalen.

Noten helpen bij het verminderen van cholesterolgehalte in het bloed

Noten bevatten onverzadigde vetten, waarvan bekend is dat ze het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. Een ‘recente’ studie uit 2016 toonde aan dat een dieet met noten het cholesterolgehalte met 3,4% kan verlagen. Dit komt overeen met een daling van het “slechte” LDL-cholesterol met 6%. Bovendien bleek uit de studie dat noten ook het “goede” HDL-cholesterol met 5% kunnen verhogen.

Noten zijn rijk aan antioxidanten

Noten zijn rijk aan antioxidanten en hebben daarom een positief effect op de gezondheid. Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van noten en er is bewijs dat noten de kans op hart- en vaatziekten verlagen. Noten bevatten ook veel voedingsstoffen die goed zijn voor de hersenen, zoals omega-3 vetzuren. Dit maakt ze ook heel geschikt voor mensen met een hoog cholesterolgehalte.

diverse gezonde noten

Noten kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten

Noten bevatten onverzadigde vetten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen zijn goed voor de hart- en vaatzorg. Noten kunnen helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, zoals coronaire hartziekte, beroerte en Perifeer Arteriële Ziekte (PAZ). Een recente studie toonde aan dat mensen die dagelijks een handje noten eten, minder kans hebben om aan hart- en vaatziekten te sterven dan mensen die geen noten eten.

Deze noten zijn goed voor je

Pinda’s, amandelen, cashewnoten en walnoten zijn allemaal goede opties voor een gezonde snack. Ze bevatten gezonde vetten, vezels en eiwitten die je helpen vol te houden tot je volgende maaltijd.

  • Pinda’s zijn een goede bron van vitamine E, foliumzuur, magnesium en koper.
  • Amandelen zijn een goede bron van vitamine E, magnesium, kalium en fosfor.
  • Cashewnoten zijn een goede bron van ijzer, koper en magnesium.
  • Walnoten bevatten gezonde vetten, eiwitten, vitamine E, foliumzuur en selenium.

Eet jij regelmatig noten?

1 reactie op “Waarom zijn noten zo gezond?

Reageren is niet mogelijk.