3 redenen waarom een wasbare zwemluier een musthave is

wasbare-zwemluiers

Een van de musthaves voor het zwemmen is toch echt wel een wasbare zwemluier. Voor de kinderen die nog niet zindelijk zijn natuurlijk. Waarom onze voorkeur uitgaat naar een wasbare zwemluier en niet van die wegwerp zwemluiertjes? In deze blog vertel ik je over een aantal redenen waarom een wasbare zwemluier een musthave is. Ook als je verder geen wasbare luiers gebruikt.

Wat is een wasbare zwemluier

Je hebt wegwerp zwemluiers en je hebt wasbare zwemluiers. Een wasbare zwemluier kun je zoals de benaming al duidelijk maakt wassen en hoef je dus niet weg te gooien. Verder neemt een wasbare zwemluier, net als een wegwerp zwemluier, geen water op. Dus ook de plas gaat er gewoon doorheen. Zou ook wel gek zijn wanneer de plas wel opgenomen werd, want dan zou de luier in contact met water direct vollopen.

Gelukkig wordt de ontlasting wel tegen gehouden. En dat is dan ook de reden dat je bij kinderen die nog niet zindelijk zijn een zwemluier aan trekt.

Lees ook: Veilig zwemmen: zwembandjes en de alternatieven

Waarom is de wasbare zwemluier een musthave?

Wij willen niets anders meer dan een wasbare zwemluier. We hebben het een tijdje met van die wegwerp dingen gedaan maar zijn daar toch op terug gekomen.

Makkelijk te verstellen

Deze zwemluiers zijn ontzettend makkelijk te verstellen. De meeste wasbare zwemluiers gaan van 4 tot 15 kilo waardoor je voor de gehele luierperiode maar één zwemluier nodig hebt. Vooruit, twee zwemluiers zijn wel net iets handiger voor wanneer er eentje in de was zit. Of als reserve als je hem kwijt raakt. Wat ook erg fijn is dat je hem kunt wassen of gewoon kunt uitspoelen. Dat laatste is vooral goed te doen wanneer er geen ontlasting in zit.

Leuke printjes

Daarnaast zijn er ook allerlei leuke printjes te verkrijgen. Je hoeft daarom eigenlijk geen andere badkleding te gebruiken. Al moet ik wel toegeven dat ik bij onze dochter toch een badpak aan deed over de zwemluier. Puur omdat ik zo’n badpakje schattig vond staan haha.

Scheelt geld

Het allergrootste voordeel van wasbare zwemluiers ten opzichte van wegwerp luiertjes is dat je er maar 1 of 2 nodig hebt. En dat scheelt ontzettend veel geld. Wegwerp zwemluiers zijn vrij duur plus je hebt er gewoon veel van nodig. Daarnaast heb ik al regelmatig gehad dat ik een pak kocht die een paar maanden later weer te klein werd.

Wij zijn dus verkocht en gebruiken alleen nog maar wasbare zwemluiers. En jij?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. G.T. op 7 februari 2020 om 07:00

    Volgens mij moet je je slot even aanpassen ;-). Nu staat er precies het tegenovergestelde van wat je bedoelt.

    Ik heb nooit wasbaar geprobeerd. En inmiddels ook geen luiers meer nodig.

  2. Saskia op 10 februari 2020 om 07:43

    Ik heb er ook eentje voor de kerst gekregen(gekocht) voor Noa. Keertje mee gaan zwemmen en ik vind hem echt heel erg fijn 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje