3 redenen waarom een wasbare zwemluier een musthave is

Een van de musthaves voor het zwemmen is toch echt wel een wasbare zwemluier. Voor de kinderen die nog niet zindelijk zijn natuurlijk. Waarom onze voorkeur uitgaat naar een wasbare zwemluier en niet van die wegwerp zwemluiertjes? In deze blog vertel ik je over een aantal redenen waarom een wasbare zwemluier een musthave is. Ook als je verder geen wasbare luiers gebruikt.

Wat is een wasbare zwemluier

Je hebt wegwerp zwemluiers en je hebt wasbare zwemluiers. Een wasbare zwemluier kun je zoals de benaming al duidelijk maakt wassen en hoef je dus niet weg te gooien. Verder neemt een wasbare zwemluier, net als een wegwerp zwemluier, geen water op. Dus ook de plas gaat er gewoon doorheen. Zou ook wel gek zijn wanneer de plas wel opgenomen werd, want dan zou de luier in contact met water direct vollopen.

Gelukkig wordt de ontlasting wel tegen gehouden. En dat is dan ook de reden dat je bij kinderen die nog niet zindelijk zijn een zwemluier aan trekt.

Lees ook: Veilig zwemmen: zwembandjes en de alternatieven

Waarom is de wasbare zwemluier een musthave?

Wij willen niets anders meer dan een wasbare zwemluier. We hebben het een tijdje met van die wegwerp dingen gedaan maar zijn daar toch op terug gekomen.

Makkelijk te verstellen

Deze zwemluiers zijn ontzettend makkelijk te verstellen. De meeste wasbare zwemluiers gaan van 4 tot 15 kilo waardoor je voor de gehele luierperiode maar één zwemluier nodig hebt. Vooruit, twee zwemluiers zijn wel net iets handiger voor wanneer er eentje in de was zit. Of als reserve als je hem kwijt raakt. Wat ook erg fijn is dat je hem kunt wassen of gewoon kunt uitspoelen. Dat laatste is vooral goed te doen wanneer er geen ontlasting in zit.

Leuke printjes

Daarnaast zijn er ook allerlei leuke printjes te verkrijgen. Je hoeft daarom eigenlijk geen andere badkleding te gebruiken. Al moet ik wel toegeven dat ik bij onze dochter toch een badpak aan deed over de zwemluier. Puur omdat ik zo’n badpakje schattig vond staan haha.

Scheelt geld

Het allergrootste voordeel van wasbare zwemluiers ten opzichte van wegwerp luiertjes is dat je er maar 1 of 2 nodig hebt. En dat scheelt ontzettend veel geld. Wegwerp zwemluiers zijn vrij duur plus je hebt er gewoon veel van nodig. Daarnaast heb ik al regelmatig gehad dat ik een pak kocht die een paar maanden later weer te klein werd.

Wij zijn dus verkocht en gebruiken alleen nog maar wasbare zwemluiers. En jij?

2 reacties op “3 redenen waarom een wasbare zwemluier een musthave is

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *