Waarom onze vakantie een succes was volgens de kleuter

We zijn inmiddels alweer een maand terug van onze geweldige vakantie in Italië. En nog steeds heeft onze dochter het erover. Elke dag refereert ze naar onze mooie vakantie in het leuke kleine huisje (de stacaravan van Eurocamp) en met alle ijsjes. Maar de kleuter vond onze vakantie ook een succes om een aantal andere redenen.

Onze vakantie door de ogen van de kleuter

Onze vakantie was echt geweldig. Het liefst zou ze er willen blijven wonen, dus opa en oma moeten daar ook maar naartoe verhuizen. Geweldig die fantasie van een kind. Wanneer ze nu iets over Italië vertelt dan zijn er een aantal dingen die eruit springen. Ik gebruik zoveel mogelijk haar woorden en schrijf dus vanaf nu ook vanuit haar perspectief.

Heel veel ijsjes

We hebben echt super veel ijsjes gegeten! Zelfs Milo heeft ervan gesnoept, bofkont he. Ik vond de citroenijs het lekkerst, net als papa. Maar mama moest altijd iets met chocola hebben. Mama is gek op chocola.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Twee bedden

Weet je wat echt cool was, ik had een eigen kamer met twee bedden! Ja echt, een bed was voor mij om te slapen. Dat was links. En rechts was het bed voor mijn knuffels. Ook voor Ice*, maar die mocht ik niet mee terug naar huis nemen.

* Ice is een grote husky hond die we van onze Ierse campingburen kregen. Deze paste niet in de auto.

Echt een groot zwembad

Ik wilde elke dag zwemmen en dat mocht ik ook, in een heel groot zwembad. Of eigenlijk was dat niet 1 zwembad maar waren er meer zwembaden (ze zei hier badden, dus ik heb haar even op pedagogische wijze verbetert haha). Ook waren er veel glijbanen maar daar durfde ik niet op want er plonsde elke keer weer heel veel water op.

Hele lieve musjes

Er kwamen ook hele lieve musjes brood eten bij ons. Ze waren heel brutaal he mama. Ze sprongen zo op tafel en zelfs bij Milo zijn stoel. Ik vond dat zoooo lief, maar er kwam helaas geen musje uit mijn hand eten.

Steentjes verzamelaar

Weet je, ik ben een steentjes verzamelaar. Ik heb een heel doosje met steentjes uit Italie en ik heb ook bij Toverland nog meer steentjes gekocht. En oma heeft zelfs een hele grote steen meegenomen uit Duitsland. Ze liggen allemaal op mijn kamer omdat mijn broertje er niet aan mag komen.

Het meer

De steentjes heb ik van het meer, dat was echt heel groot en mooi. Ik heb er niet gezwommen want dat vond ik eng, maar wel met mijn voeten in het water gestaan. Er waren ook heel veel grote witte zwanen en eendjes. En die hadden baby eendjes. Mama was vergeten om brood mee te nemen maar 1 keer niet en toen heb ik brood gegeven. Lief he.

Op de loopfiets

Papa was heel slim geweest en had de loopfiets meegenomen. Die is eigenlijk van Milo maar die is nog te klein. Dus mag ik erop fietsen. Maar eigenlijk is het niet echt fietsen, maar het is wel leuk. Elke dag ging ik ermee in onze straat en mijn vriend* rende dan achter mij aan.

* Naast ons zat een Iers gezin met vier jongens en het jongste jongetje vond Fay wel interessant.

Met de boot varen

Ik wilde heel graag met de boot en mama ook. Dus gingen we dat ook doen. Eerst mocht Milo bij mama op schoot en kon hij alles goed zien, dat vond ik niet eerlijk. Maar toen gingen we omstebeurt dus dat vond ik wel goed. Het was echt heel gaaf maar wel kort.

Mijn vrienden

Op vakantie had ik twee vrienden, een meisje en een jongen. De jongen woonde naast ons en heet Keith maar het meisje weet ik niet meer. Zij praatte Duits en de jongen Engels. Met mijn vriend ging ik altijd fietsen en hij rennen, maar ook bellenblazen. Dan maakte hij de bellen kapot. Super grappig. Met het meisje ging ik stoepkrijten en zij kwam bij mij in huis.

Spelen met Milo

Wat ook echt heel knap was, Milo kon opeens zelf zitten. Daarom kon ik lekker met hem spelen want op de buik is dat niet zo fijn. Maar nu wel!

Mijn lievelingseten

In Italie is de pizza veel lekkerder zegt papa dus hebben we dat ook heel veel gegeten. Ik had pizza met ham en ananas maar de ananas heb ik niet allemaal opgegeten. Milo wel, die vond dat heel lekker dus hij kreeg die van mij. Mama had altijd hele pittige pizza en ook met vis. Ik vind vis niet zo lekker.

Mini disco

Er was ook een mini club en dan kon je knutselen en gingen we op heksenjacht. Wel moest papa dan altijd mee want ik ken die andere kindjes niet. Ook gingen we een keer naar de mini disco. Eigenlijk vind ik dansen heel leuk maar ik kan dat niet. Maar toen ging mama met mij samen dansen en toen kon ik het toch. Ook heb ik met papa gedanst.

Gewoon heel leuk!

Onze vakantie was gewoon heel leuk en ik wou dat we altijd vakantie konden hebben.