Waarom mijn dochter geen oorbellen heeft

Er is schijnbaar een discussie gaande (goh wanneer is die er nu niet) tussen ouders over gaatjes schieten in de oren van je kind. De ene groep roept massaal dat het je reinste kindermishandeling is. De andere groep roep hard dat zij hun kind zelf willen laten kiezen. In die discussies komen dingen voorbij als ‘wanneer is je kind dan oud genoeg om zelf te kiezen’ en ‘dan is vaccinatie ook kindermishandeling want ook dat doet pijn en gaat met een prikje’. Je merkt het al, ook in deze discussie kun je het nooit winnen.

Geen goed of fout

En dat is maar goed ook, want er is geen goed of fout in mijn ogen. Het enige wat ik fout vind, is dat die discussies telkens plaatsvinden. Is het niet over borstvoeding vs flesvoeding of over potjes geven vs rapley dan gaat het wel over oorbellen schieten! Mensen hebben nu eenmaal een andere mening en die verkondigen ze graag. Niets mis mee, behalve als anderen op hun teentjes getrapt worden. Het lijkt namelijk vaak zo alsof iemand een mening verkondigt puur om anderen ermee over de zeik te krijgen. Zo komt dat tenminste over op die ander.

Schrijft iemand over flesvoeding? Dan springen de borstvoedende mama’s daar direct op in! Want die flesvoedende mama zal er vast iets mee bedoelen.. Maar andersom geldt dat ook! Schrijft een borstvoedende mama iets over haar manier van voeden, dan denken de flesmama’s dat de maffia bezig is. Wat een onzin allemaal! Waarom kun je niet gewoon ergens over schrijven, puur omdat het bij jou past? En dan niet omdat je de ’tegenstander’ (wat een vreselijk woord trouwens, we zijn allemaal ouders!) eens flink de waarheid wilt vertellen, maar omdat je gewoon je ervaring kwijt wilt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lees ook: Je doet het nooit goed

Mijn dochter heeft geen oorbellen

Mijn dochtertje van 16 maanden heeft geen oorbellen. En dat is niet omdat ik het kindermishandeling vind, of omdat ik wil dat ze zelf kiest. Maar omdat ik het zelf niet mooi vind. Als ik naar Fay kijk dat vind ik oorbellen nog helemaal niet passen. Dus ze heeft ze niet. Net zoals ik bijvoorbeeld de kleur geel niet zo mooi vind, kies ik er ook voor om haar geen oorbellen te geven. Hoe dat straks in de toekomst gaat dat zie ik dan wel weer. Voor nu zeg ik: doe lekker wat jij zelf het beste en leukste vind bij en voor je kind. En zit toch niet steeds bovenop die kast als iemand een andere mening heeft dan jij!

Heeft jouw kind oorbellen?

26 reacties op “Waarom mijn dochter geen oorbellen heeft

 • Ik heb geen kinderen, maar ik denk er hetzelfde over als jij. Ik vind oorbellen niet mooi bij te kleine kinderen. Net als dat ik de kleur blauw mooier vind dat groen. Ieder zijn eigen voorkeur. Leven en laten leven. Die discussies. Zucht. β™₯

 • Ik vind dat ook niet zo mooi bij hele kleine kinderen. Ik denk dat Aukje gaatjes krijgt als ze zes is ofzo (zo denk ik er nu over dan haha)

 • Ieder een eigen mening inderdaad. Ik kreeg vroeger op mijn 10e verjaardag gaatjes in mijn oren en zou het prima vinden als Eline dat ook ‘pas’ op die leeftijd zou willen, maar tegenwoordig lijkt alles (veel) eerder te gebeuren. Misschien dat ik wanneer ze een jaar of 7 is, of bv wanneer ze gaat wisselen en ze erg zelf voor kiest, dit laat doen. Nu wil ik ze nog niet , vind haar te jong en niet mooi.

 • Mijn dochter heeft ook nog geen oorbellen. Ze is nu 3 en ik vind haar er nog te jong voor en ik persoonlijk vind het ook niet mooi bij jonge kinderen. Op welke leeftijd ik het wel zou doen weet ik niet, ik denk dat dit ook afhankelijk is van wanneer mijn dochter hiernaar vraagt.

 • Ieder zijn ding inderdaad, leef en laat leven. Ik kreeg mijn oorbellen toen ik mijn communie deed, hoe oud ben je dan? 7 jaar?

 • Hey,
  Leuk onderwerp. Ik heb het hier namelijk best vaak over want hier bij ons in het dorp is het bijna een pre om je dochtertje oorbellen te laten schieten.
  Want het is een meisje en dan zie je dat beter en die pijn merken ze dan toch niet en als ze ouder zijn wel.
  Ach ik denk daar een beetje anders over. Ook bij die van ons staat oorbellen niet bepaald.
  En ik vind dat ze zelf moet zeggen dat ze dat wilt.
  Ik ga die keuze niet bij ons leggen, als zij ooit oorbellen wilt zou ze dat vast wel een keer zeggen of ze nou 4jaar is of 5 of 10 geen idee komen we dan wel achter.

  Maar nu dus even oorbelloos lekker beetje meer baby zijn ;).

 • Ik vind Fay ook veel mooier zonder oorbellen πŸ™‚
  Nomi heeft ze ook niet, maar om eerlijk te zijn vind ik dat vrij logisch voor een kindje van 8 maand.

 • Wat een mooi artikel zeg en zo waar. Ik heb zelf geen kinderen, maar krijg sommige discussies wel mee. Ik zelf zou ook mijn kind laten kiezen, het gaat er toch tenslotte om wat je kind mooi vind en niet jij. Is dat je dochter op de foto? Wat een popje

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Dank je voor je compliment πŸ™‚
   Ja dat is mijn meisje, lieverdje he!

 • Ik vind oorbellen bij kinderen ook niet mooi en bij mannen verschrikkelijk dus mijn zoon krijgt ze sowieso niet. Als hij een oorbel wil dan moet hij die maar op z’n 15e nemen.

 • Sarah heeft geen oorbellen, ik vind het nu nog niet mooi. Als ze wat ouder is misschien. Ik kreeg ze zelf na het behalen van mijn zwemdiploma, toen ik ook zelf de oorbellen uit mocht kiezen. Wij wachten dus gewoon even en kijken wel wanneer het er van komt. Of niet…

 • Hij staat online! Ha, fijn jouw blog. Ook gewoon lekker duidelijk. Gelijk heb je helemaal, het is jouw kindje. Dus jouw mening πŸ™‚

 • Ik kreeg die van mij toen is 6-7 jaar was. Natuurlijk deed het pijn en ik liet niemand aan mijn oren komen…. uiteindelijk gaatjes dus laten dicht groeien. Toen in 15 was, heb ik ze opnieuw laten schieten en nu draag ik elke dag oorbellen πŸ™‚

 • Ik heb nog geen kinderen maar die discussies kom ik zelfs tegen. Inderdaad wat een boel gezeur, terwijl iedereen gewoon het beste voor zijn kindje wil. Als we nu eens iedereen zijn eigen gang laten gaan.. Oorbellen vind ik wel leuk staan, maar wel als ze iets ouder zijn.

 • Hahaha … de volgende discussie inderdaad. Mijn dochter heeft met bijna 20 maanden ook geen oorbellen. Ik wil inderdaad dat ze zelf kan kiezen, maar vraag me ook af hoe veilig oorbelletjes zijn bij het ravotten of klimmen in bomen.

 • Iedereen heeft natuurlijk het beste voor met z’n kind. Of ze nu 6 weken zijn en al gaatjes krijgen, pas met 6 jaar of zelf mogen kiezen als ze 16 zijn.
  Zelf vind ik het een raar gezicht bij baby’tjes.
  En idd alles wordt tegenwoordig ter discussie gesteld want veilig achter de pc durven mensen wel te blaffen! Ik lees daardoor ook vrij weinig de comments meer op nieuwsartikelen etc. En reageer zelden. Tenzij het interessant is.

 • πŸ™‚ In tegenstelling tot alle reacties hierboven; ik vind oorbellen leuk bij kleine meisjes. Als we ooit een dochter zouden krijgen, zal ik haar denk ik rond de 10 maanden zeker oorbellen geven. Ik kreeg ze zelf toen ik 2 maanden oud was πŸ™‚

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Nou ook prima toch? Het is maar net wat je wel of niet mooi vind.. Jouw kind!

 • Nog niet, maar dat duurt niet lang meer. Volgende week wordt ze 8 en ze heeft er zelf heel bewust voor gekozen om ze te willen. Prima. Heb zelf ook pas op latere leeftijd 7 of 8 mijn eerste oorbellen gekregen. Op mijn 18e een tweede gaatje erbij. Dat was toen helemaal in.

 • Je hebt helemaal gelijk! Toen ik de discussie van de week ergens voor bij zag komen heb ik heel wijs niet gereageerd omdat ik geen zin had in een discussie die toch nooit eindigt. Dat het kindermishandeling is vind ik wel reinste onzin want zo heel veel pijn doet het niet maar ik vind het gewoon niet mooi bij kleine kinderen. het hoort in mijn ogen gewoon niet. Nu heb ik een zoontje en geen dochter dus makkelijk praten haha. Maar als Bentley een meisje was geweest had ik geen gaatjes geschoten wat ze dan op latere leeftijd wilt zie ik dan wel weer.

 • Bij mijn meiden heb ik al heel jong oorbellen laten schieten. Nooit spijt van gehad en ze zijn er zelf ook heel blij mee. Maar ieder zijn eigen ding toch…

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Jazeker ieder zijn ding, dat wil ik ook juist zeggen met dit blogje πŸ˜‰

Reageren is niet mogelijk.